Miercuri,
01.02.2023
Ceata
Acum
-1°C

VIDEO Cîmpean vs Trif . De la ”demisia... au murit oameni”, la ”în calitate de bărbat, când vorbește o doamnă, tăceți și ascultați”

VIDEO Cîmpean vs Trif . De la ”demisia... au murit oameni”, la ”în calitate de bărbat, când vorbește o doamnă, tăceți și ascultați”

De două ori a fost întreruptă, pentru public, transmisia ședinței de miercuri a Consiliului Județean Sibiu. Ședință în care consilierii USR PLUS au cerut președintei Daniela Cîmpean numirea unei conduceri militare la Spitalul Județean Sibiu, iar Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, a cerut și demisia Danielei Cîmpean. Moment în care spiritele s-au încins, iar transmisia în direct a fost, mai apoi, din nou întreruptă.

30 din cei 33 de aleși județeni au participat la ședința extraordinară a Consiliului Județean Sibiu, programată miercuri pentru alocarea a 2,5 milioane de lei Spitalului Județean. Acești bani ar urma să fie folosiți de Spitalul Județean pentru achiziția unor stații de oxigen și a unor componente conexe. Despre care nu s-au mai făcut publice date, deoarece transmisia în direct a ședinței on-line (transmisie prin intermediul paginii de Facebook a CJ Sibiu) s-a întrerupt. Ședința s-a întrerupt publicului când a luat cuvântul consilierul județean Paul Porr (FDGR), care a anunțat sprijin din partea Spitalului Polisano pentru Spitalul județean, constând în dotarea cu aparatura necesară a 22 de paturi ATI (paturi pe care conducerea CJ Sibiu le-a promis a fi suplimentate în viitor la Spitalul Județean Sibiu, dar care așteaptă după noile stații de oxigen).

Nici a doua parte a ședinței on-line (reluată după exprimarea votului – toți cei 30 de consilieri au votat ”pentru”) nu a mai fost transmisă în totalitate, fiind întreruptă publicului fără explicații.

În partea care a rămas, totuși publică, pot fi urmărite reacțiile grupurilor politice din CJ Sibiu, pe tema modului în care autoritățile locale au gestionat și gestionează măsurile necesare în contextul pandemiei de Covid-19.

Să vină militarii? Cîmpean: ”faceți dumneavoastră o adresă către MApN”

Primii care au intervenit au fost reprezentanții USR PLUS, prin vocea lui Adrian Echert, liderul de grup al acestei formațiuni. ”În primul rând, salut decizia doamnei manager a Spitalului Județean Sibiu că a renunțat, totuși, să mai gestioneze situația de acolo, pare că nu a făcut-o cum trebuie. Având bani disponibili nu am fost pregătiți pentru valul doi, de care știam. Asta ca și comentariu politic. Apoi, reiterăm solicitarea ca interimatul care va prelua conducerea Spitalului județean - până se va face un concurs cât mai deschis și mai transparent - să fie asigurat de o persoană din cadrul serviciului militar cu experiență în acest domeniu. Nu contează numele, ci capacitatea de organizare, care lipsește spitalului până acum”, a declarat Echert, dând exemplul situației din primăvara, de la Suceava. ”Nu vrem numiri politice, nu de asta are acum nevoie Sibiul, nu insinuez că asta s-ar întâmpla. Dar să mergem către rezolvarea problemei cât mai curând”, a încheiat Echert.

Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, a subliniat din primele replici că ea este cea care are puterea de a numi conducerea interimară la Spitalul Județean Sibiu. ”Domnule consilier, în ceea ce privește interimatul, este dreptul meu... Dacă acesta este punctul dumneavoastră de vedere, să solicitați Ministerului Apărării... Eu sunt deschisă ca interimatul să fie asigurat de o persoană care să poată să managerieze această situație de criză, în care nu este numai Sibiul și Spitalul Județean, este întreaga țară. Dar, mă rog, asta e o altă discuție. Dacă aveți convingerea fermă că un interimat militar este soluția, vă rog să formulați o adresă către MApN, căci ei sunt cei care trebuie să fie de acord cu o astfel de situație”, a replicat Daniela Cîmpean.

Echert a arătat că sugestia lui a fost făcută tocmai în contextul în care președinta CJ Sibiu este cea care decide cine va prelua conducerea interimară a Spitalului de la a cărui conducere a demisionat, începând de joi, dr. Liliana Coldea. ”Noi o să facem demersurile, numirea o faceți dumneavoastră, conform legii. Dar o să facem și demersurile oficiale dacă ajută pentru ameliorarea situației”, a încheiat Adrian Echert subiectul.

Citește și Managerul Spitalului Clinic Județean și-a dat demisia

Trif cere demisia Danielei Cîmpean. Prefectul - ”o slugă perfectă”

Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu și, totodată, consilier județean, a avut, mai apoi, o expunere prin care a încercat să demonstreze de ce și Daniela Cîmpean, președinta liberală a CJ Sibiu, ar trebui să demisioneze. ”Dat fiind că Sibiul se află pe primul loc într-un clasament negru, cu infectările raportate la mia de locuitori, aici trebuie să vă asumați și dumneavoastră vina. Sunteți vicepreședinte al Comitetului județean pentru situații de urgență, ați girat personal numirea doamnei Coldea, noi am atras atenția - și nu doar noi, ci și Ministerul Sănătății a considerat că acel concurs este fraudat. V-ați asumat-o, personal, ați garantat pentru ea public, motiv pentru care vă cerem demisia și trebuie să plecați acasă cu dânsa. Au murit oameni... Nu zâmbiți, doamnă, au murit foarte mulți oameni pentru că nu au avut oxigen în spital, din cauza condițiilor improprii. Pe doctorii de la Spitalul Județean putem să îi decorăm pentru că au făcut acte de eroism, au muncit până la epuizare și asta numai din cauza unui management defectuos pe care dumneavoastră vi l-ați asumat. Acum este ușor să dați vina pe directorul DSP-ului, pe doamna Coldea, pe domnul subprefect. 

Apropo, domnul prefect, care a gestionat situația de urgență și care a pus la colț un reprezentat al Spitalului acum două săptămâni, pe acela nu îl demiteți? Doar pentru că are membru de partid foarte vechi și este, dacă îmi dați voie, o slugă perfectă”, a spus Trif.

”Dumneavoastră sunteți președintele Consiliului județean, Spitalul județean se află în subordinea Consiliului Județean Sibiu, nu să veniți acum în prag de iarnă să ne anunțați că veți cumpăra aceste stații de oxigen. Trebuiau luate din timp, astfel nu se pierdeau atâtea vieți omenești. Vă cerem public demisia, doamna președinte”, Bogdan Trif, consilier județean PSD

Cîmpean: ”mi-e jenă de atitudinea unui fost ministru”

Discursul prin care Daniela Cîmpean a încercat să îi dea replica lui Bogdan Trif a fost unul adesea întrerupt de către acesta din urmă. Motiv pentru care redăm mai jos derularea replicilor dintre cei doi.

Daniela Cîmpean: Domnule Bogdan Trif. Alegerea președintelui Consiliului Județean s-a făcut prin vot direct. Mi-ați mai cerut demisia, de mai multe ori. La felul în care abordează PSD situația în județul Sibiu și cum am abordat-o eu și partidul pe care îl reprezint, s-au exprimat de curând alegătorii, printr-un vot covârșitor.

Bogdan Trif: Dar au murit oameni între timp.

Daniela Cîmpean: Mă puteți lăsa să vorbesc acum?

Bogdan Trif: Lăsați alegerile. Au murit oameni. Realizați lucrul acesta?

Daniela Cîmpean: Domnu` Trif... mi-este jenă de atitudinea unui fost ministru care vine și îmi spune mie că eu trebuie să demit prefectul. Deci... eu nu girez discuții politice în Consiliul Județean...

....

(Trif și Cîmpean vorbesc unul peste altul)

...

Daniela Cîmpean: ... închidem ședința, da? Deci și în calitate de bărbat, de gentleman, când vorbește o doamnă, tăceți și ascultați. Și cei șapte ani de acasă ar trebui să vă spună asta. Doi: întotdeauna am acționat respectând legea. Așa că nu mai veniți cu subiectul concursului, cu subiectul Ministerul Sănătății care într-o adresă spune ceva, într-o adresă spune altceva, da?

Bogdan Trif: Nu-i adevărat, mințiți! Mințiți!

Daniela Cîmpean: A fost un concurs desfășurat în condiții transparente, un singur om și-a asumat participarea acest concurs. Trebuia să vină mai mulți, să avem de unde alege. A fost un singur om care s-a prezentat la concurs, și-a asumat acest concurs. Acest om l-a și câștigat. În continuare, toată activitatea mea mi-o voi baza pe legislație, legislația îmi va ghida toate deciziile pe care le voi lua. Iar abordările politice...

Bogdan Trif: V-a interzis legislația să achiziționați stații de oxigen din timp, doamnă? Au murit oameni pentru că nu v-ați făcut treaba.

Daniela Cîmpean: Vă rog, dacă sunt și alte intervenții, care să fie niște intervenții serioase, care să ne ajute să rezolvăm situația în care ne aflăm, nu intervenții în care să facem politică...

Înainte ca transmisia publică a ședinței să fie întreruptă, cuvântul a fost dat lui Gheorghe Sorici, consilier județean din partea PNL. ”Mi-a făcut plăcere să îl ascult pe domnul doctor Porr, nu a amintit că face parte din FDGR și a spus de sprijinul din partea unei persoane private, cu ce a putut...”, se mai aude înainte de întreruperea transmisie.

Mai jos puteți vedea partea a doua din transmisia ședinței Consiliului Județean Sibiu. Luările de poziție încep de la minutul 05:00 (aproximativ)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 5031

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Apolitic W

Acum 2 ani

De vreo 3 ori doamna Campean isi incheie fraza cu un DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA? lung, interogativ-agresiv de vanzatoare in Piata Cibin. Opozitia super slaba, Trif are o voce ......., nu stiu ,mi se pare numai mie, de eunuc , iar Echert plicitsit si formal. Apoi, doamna Arvocata pretinde ca in Consiliul Judetean nu se face politica ci legislatie. Numai politica tb sa se faca acolo, pentru legislatie exista juristi, avocati .. politica inseamna sa reprezinti interesele cetatenilor in forul politic .Dupa mintea doamnei Arvocata, doamna Liliana ar fi tb sa ramana directoare pentru a respectat intrutotul legislatia.
Raspunde

Newman Sibian

Acum 2 ani

Ma bucura faptul ca duamna Campean are aceasta atitudine (dispret).Prin aceste actiuni de a proteja pe Liliana si pe Cretu, nu face decat sa atraga mai multi votanti pentru PNL (sau nu ?)
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 2 ani

Bai trifule , tu nu te-ai saturat sa fii penibil? Alta placa nu ai decat "demisia Campean"?Cu ce legitimitate vii tu sa-i ceri demisia lui Campean? Cu cele 10% pe care le-a luat pesedeul la alegerile locale? Pai Campean , buna , rea cum e ea a fost votata de 50% din alegatori , deci are legitimitate , tu la 10% nu ai!
Raspunde

Nadira Ion

Acum 2 ani

din pacate un om poate primi la alegeri multe, multe voturi si mai apoi sa arate ca este un incompetent, un incapabil, un ticalos. Si atunci, tu cetatean, ce zici ? Demisia, am gresit votandu-te, ai gresit cerandu-mi votul !
Raspunde

GOGdanel, pesede ... ... și campania electorala !

Acum 2 ani

Iarasi acest nimeni, GOGdănel, este foarte mulțumit când cineva îl baga în seama ! Pacat ca trebuie sa ne coboram la nivelul acestui oportunist ; GOGdanel , uiți ca statutul de "catelusul lui Dragnea" ti-a adus titlul de ministru ? ești mândru de umilințele teleormanene la care ai fost supus? Spitalele regionale mult promise și altele ... sau transformat .. în stadioane și echipe de fotbal teleormanene, afaceri de milioane cu statul (Teldrum) , statui și monumente închinate lui Liviut șamd. Rezultatul ultimelor alegeri ar trebui sa fie pentru tine rușinea supremă pe care o poți avea ... dar în decembrie te așteptăm cu drag :))))) Am sa votez ... sa pleci :))))
Raspunde

Dragos Urdea

Acum 2 ani

Doamna Daniela, Aveți dreptate, este departe domnul Trif de acei 7 ani de acasă. Dar dumneavoastră?.....Chiar nu știu ce va face aceea moldoveanca care este intitulată vicepremier!!!....Am ajuns ca in acest oras deciziile sa fie luate de toți parveniți și dvs. sa tăceți mâlc.....Chiar nu va descurcați in privat, eu in locul domniei voastre m-aș retrage pana nu e prea târziu!! Poate va puteți angaja la primăria Marpod, nu de alta, dar sigur va e dor de dl. Dotcos!...îl visați in continuare?....
Raspunde

Liberalul Sibian

Acum 2 ani

Ma consider un liberal 100%. Liberal ca structura, liberal de doctrina si practica. Nu liberal de conjunctura, asa cum sunt 99,9 din stransura care azi formeaza PNL Sibiu. Si trebuie sa recunosc - Daniela Campean este o doamna numai in acceptiunea sexului. In rest... Si da, este cel mai incapabil - ca sa nu zic prost - si rauvoitor presedinte de CJ Sibiu de dupa revolutie. E drept, a fost aleasa de o majoritate, dar nu de majoritatea populatiei judetului. A fost aleasa pt ca PNL a fost pe val, a fost aleasa pentru ca trepadusii si lingaii pusi in functii, stiau ca numai asa pot sa isi mentina privilegiile. Ganditi-va bine dragi sibieni, daca actualul PNL este altceva decat PSD Sibiu. Eu, din interior, va spun ca NU!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Minunatule ! Cum te numesti ?

Acum 2 ani

Caracter slab ce esti ! tu esti diferenta de 0,1 % din partid ; cu siguranta 0,1 % reprezinta si barbatia ta , 0,01 % reprezinta si inteligenta ta ! samd ... in rest un neputincios si frustrat pesed-ist
Raspunde

Che G

Acum 2 ani

Atitudine de oameni fără coloana ,plictisiți ,aroganți “timpu trece -leafa merge”. Va rog sa plecați ,toți și sa lăsați loc pentru oameni cu inițiativa ! EXEMPLU ORADEA !!!
Raspunde

Peretele Galben

Acum 2 ani

Votul la locale nu este relevant din punct de vedere democratic deoarece mare parte a celor cu drept de vot nu au mers la vot din motive care nu mai necesita explicații și atunci legitimitatea votului democratic în sine a fost compromisă deoarece nu toți cetățenii cu drept de vot au votat, domnul Bogdan Trif este un om care are in portofoliul lui niște realizări, având în vedere faptul ca doamna Daniela a dat dovada ca este clar depășita de situația actuala de mai multe ori si a intrat in conflict cu mai multe persoane mi se pare normal sa facă un pas în spate.
Raspunde

Quantanamo Quantanamo

Acum 2 ani

Decat sa l votez pe TRIF , mai bine fac un “C “la gard de lemn !!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

@Quantanamo Quantanamo

Acum 2 ani

Prostia nu doare, prostia ucide, votează cu cine vrei si fã C unde vrei tu, sigur o sa fie galben rezultatul.
Raspunde

Doua Nulitati

Acum 2 ani

Aceste doua exponente ale prostiei 100% romanesti se cearta.... pai ce altceva ar putea face, doua nulitati, cu prea mult timp liber, gras platiti amandoi, din buget si spagile aferente ? Nimic nou sub soare...ma mir de ce nu fac un free for all, de ochii lumii, clanurile peneliste, cu ciolanul in gura, furat de la clanurile pesediste, in defensiva, acum. Of of.... doua partide vai de capul lor.
Raspunde

Humpty Dumpty

Acum 2 ani

Nu înțeleg atitudinea asta de boiernași atotputernici pe plantație.. Să întrerupă transmisia live? 1. Toate ședințele publice ar trebui să fie înregistrate și public disponibile pentru consultări ulterioare de către „necăjiții” care chiar trebuie să muncească și să producă la acea oră nu să o bată în cap pe banii statului. Dar mai și votează .... 2. Oprirea, editare sau nepublicarea după părerea mea este similară cu cenzura. O cenzură practicată de niște viermuși locali. În felul acesta se pot vedea atitudinile de mahala, se poate vedea cine și ce inițiative are, cine le blochează, se poate observa nivelul discuțiilor și oamenii pot pricepe pe cine au votat și cel mai important pentru „politicieni” se poate câștiga notorietate pentru „faptele de armă”! Acestă transparență după părerea mea este indispensabilă!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus