Miercuri,
17.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

O explicație pentru numărul mare de teste pozitive din Orlat: ”Lumea se testează în sistemul privat”

O explicație pentru numărul mare de teste pozitive din Orlat: ”Lumea se testează în sistemul privat”

Comuna Orlat avea ieri la 3.364 de locuitori  67 de cazuri active de coronavirus, dând o incidență a numărului de cazuri la mia de locuitori de 19,92, cea mai mare din întregul județ. Primarul Aurel Gâță spune că, pe de-o parte, oamenii se testează la clinicile private, dar sunt și instituțiile care testează regulat angajații. ”S-au strâns multe cazuri, pentru că se fac și multe testări. Sunt multe testări care se fac benevol, se duc oamenii pur și simplu la laboratoarele private. Eu sunt sigur că și în alte zone, dacă s-ar face mai multe testări, cifrele ar fi altele, mai mari. Sunt instituții pe raza comunei unde s-au făcut testări. Este Centrul de Plasament de la Orlat, unde sunt aproximativ 50 de angajați și acolo se lucrează în ture, câte două săptămâni – 25 de persoane, iar apoi vin ceilalți. De fiecare dată când intră în tură își fac testele. Dacă se testează, din 25 de teste ies destul de multe”, spune primarul.

Jumătate din angajații primăriei, testați pozitivi la o singură testare

Aurel Gâță susține că în urma unei testări a angajaților primăriei s-au descoperit opt cazuri pozitive din 17 angajați. ”Noi, la primărie, am avut un caz și am luat decizia să facem teste. I-am dus la laboratorul privat și din 17 angajați, opt au fost pozitivi. Deci numai la două instituții am sărit deja de 20 de cazuri. Pe urmă, avem mulți oameni care lucrează pe platforma industrială. Acolo dacă apar cazuri, pe secție, pe compartiment, din nou, se testează. Deplasarea se face cu microbuzul, dacă apare în mașină un caz, se împrăștie!, explică Aurel Gâță.

Primarul spune că instituția pe care o conduce a avut un program normal, în această perioadă deși jumătate din personal a stat în izolare. ”Începând de săptămâna astăzi, chiar de azi, a revenit o persoană, pe săptămâna viitoare luni, marți, revin și ceilalți. Nu am avut programul întrerupt, am funcționat pe avarie, dar programul a funcționat normal”, spune primarul.

9,06 este - conform datelor anunțate joi - incidența cazurilor de îmbolnăviri la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni, în creștere ușoară de la valoarea de 9,01, comunicată miercuri. Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, județul Sibiu rămâne, pentru a 11-a zi consecutiv, pe primul loc în țară la rata de infectare, la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus