Joi,
06.05.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Peste 70% dintre cadrele medicale sibiene vor să se vaccinze anti Covid

Peste 70% dintre cadrele medicale sibiene vor să se vaccinze anti Covid

În aceste zile, Direcțiile de Sănătate Publică din țară strâng liste cu semnături ale celor care au prioritate pentru vaccinarea anti Covid și își doresc acest lucru. Listele urmează a fi trimise către Ministerul Sănătății cu rol de a identifica numărul persoanelor dispuse să facă acest vaccin, nefiind liste de înscriere. În Sibiu au semnat că se vor vaccina anti Covid 70,68% din personalul medical din județ.

Potrivit datelor oferite de reprezentanții DSP Sibiu, în județ, din totalul de 6.331 de cadre medicale au semnat că vor să se vaccineze anti Covid-19 un număr de 4.475 de cadre. Este vorba despre medici, asistenți, infirmieri, îngrijitori, brancardieri și ambulanțieri.

„Din 6.331 de cadre medicale din județul Sibiu (medici, asistenți, infirmiei, îngrijitori, brancardieri, ambulanțieri), dintre aceștia 4.475 doresc vaccinare anti Covid-19, reprezentând 70.68%”, transmite Krisztina Gall, purtător de cuvânt al DSP.

Strângerea acestor semnături sunt provizorii, fiind practice o cartografiere a situației la nivel județean printer persoanele care vor avea prioritate la vaccinare. Listele vor fi trimise la Ministerul Sănătății pentru ca aceste persoane să fie identificate și cuantificate.

Locotenent-colonelul Valeriu Gheorghiță, medicul militar care va coordona campania de vaccinare împotriva Covid-19 în România, a declarant zilele trecute în presa națională că aceste „liste” de personal pentru campania de vaccinare anti-Covid sunt pentru a avea o situație a necesarului de doze de vaccin, dar și de un fel de „sondaj de opinie”, pentru a vedea câți sunt dispuși să se vaccineze, pentru că nimeni nu va putea fi obligat să o facă.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus