Marţi,
02.03.2021
Cer Senin
Acum
-2°C

Actualizare: Spitalul Județean Sibiu lămurește situația bărbatului transferat în Germania

Actualizare: Spitalul Județean Sibiu lămurește situația bărbatului transferat în Germania

Actualizare: Reprezentanții Spitalului Județean Sibiu vin cu o serie de precizări cu privire la bărbatul diagnosticat cu Covid și transferat în străinătate. Aceștia spun că pacientul din data de 18 noiembrie provine de la o altă unitate spitalicească din Sibiu și nu de la Spitalul Județean. Totodată, precizează că, în data de 17 octombrie a avut și spitalul un pacient transferat, în stare gravă, în Germania, însă, nu se precizează dacă era diagnosticat cu Covid sau nu.

„În urma apariției în mass-media a unei știri privind transferul unui pacient al SCJU Sibiu în străinătate, facem următoarele precizări: în data de 17 octombrie 2020,  la solicitarea familiei, un pacient în vârstă de 67 de ani, de sex masculin, a fost transferat în Germania, respectându-se toate protocoalele de transfer intra-spitalicesc. Pacientul era în stare gravă, a fost preluat de o echipă medicală și asistat în timpul transferului cu aparat ECMO”.

Știre inițială: Un bărbat diagnosticat cu COVID-19, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a fost transferat în Germania, la solicitarea familiei, scrie AGERPRES, citându-l pe directorul medical al spitalului, medicul Florin Grosu.

„Am avut o solicitare de transfer în străinătate. (Pacientul n.r.) a fost transferat în condiţii de siguranţă, asigurat medical, la solicitarea familiei", a explicat Florin Grosu.

Tot pentru Agerpres a confirmat și purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional din Sibiu, Alexandra Păcurar, că un bolnav a fost transferat din Sibiu în Germania, cu un charter privat.

„Confirmăm că am avut un zbor ambulanţă în data de 18.11.2020 care a preluat un pasager cu ţara de destinaţie Germania", a spus Alexandra Păcurar.

Pacientul a devenit astfel, prima persoană diagnosticată cu virusul SARS CoV- 2 transferată în străinătate.

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus