Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Peste 50 de cadre medicale de la Ambulanță și Spitalul Județean, izolate în șase locuri de propriile familii

Peste 50 de cadre medicale de la Ambulanță și Spitalul Județean, izolate în șase locuri de propriile familii

Șase spații de cazare sunt închiriate, în prezent, de către autoritățile județene, pentru a oferi cadrelor medicale posibilitatea de a se izola de familiile lor.

Creșterea incidenței cazurilor de Covid-19 a determinat din nou o parte din cadrele medicale sibiene să se autoizoleze de membrii familiilor lor. ”Un număr de 55 de persoane din sistemul public sanitar erau cazate la data de 5 noiembrie 2020, toate persoanele fiind angajate fie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, fie ale Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu”, arată reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

Costurile generate de închirierea acestor spații au fost – în ultima lună încheiată – de 380.000 de lei. Aceste sume sunt decontate din bugetul Ministerului Sănătății, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică Sibiu. ”Aceste costuri nu afectează bugetul local, iar valorile acordate alocației și indemnizației de cazare sunt unitare și conforme legislației aplicabile la nivelul României”, mai arată reprezentanții CJ Sibiu.

”În prezent există șase spații de cazare pentru personalul din sistemul public sanitar, respectiv:

Bach Apartments

Riviera Residence

Brother`s House

Lumiere House

Rabbit Hole

Casa Timpuri Vechi”

Sursa: răspuns Consiliul Județean Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3030

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus