Luni,
01.03.2021
Cer Senin
Acum
-1°C

Asociația „Dăruiește viața” ridică la spitalul județean un modular pentru bolnavii de cancer

Asociația „Dăruiește viața” ridică la spitalul județean un modular pentru bolnavii de cancer

Asociația „Dăruiește viața” se implică în situația de la Spitalul Clinc Județean Sibiu prin ridicarea unei unități modulare ce va fi folosită ca zonă de traiaj pentru bolnavii de cancer. Modularul va îndeplini toate condițiile necesare pentru confortul pacienților. Oana Gheorghiu, vicepreședintele asociației vorbește despre experiența acțiunii de la Sibiu și spune că ajutorul i-a fost cerut de către medicul oncolog Ramona Coca care a realizat că o abordare oficială ar fi mult mai anevoioasă și de durată.

Reprezentanții Asociației „Dăruiește Viața” ridică la Sibiu Unitatea Modulară SCJU Sibiu. Va fi un spațiu pentru triajul și tratamentul minimal în ambulatoriu al pacienților bolnavi de cancer, pentru a le oferi condiții decente în care să poată lupta cu boala în timpul pandemiei, anunță asociația pe pagina de facebook. Bolnavii vor avea acces la o zonă de așteptare (mobilată, temperatură optimă etc.), două cabinete de recoltare / triaj, grup sanitar în interior și zonă de trecere.

Oana Georgiu, vicepreședintele asociației „Dăruiește Viața” a povestit și ea pe pagina de facebook ce a însemnat această experiență pentru asociație. Vorbește despre colectivul deosebit pe care l-a găsit la Oncologie, dar și despre condițiile bolnavilor care așteptau, în frig, ore în șir, la triaj. Potrivit vicepreședintelui asociației, cea care le-a cerut ajutor a fost medicul oncolog Ramona Coca.

„La Sibiu a început să ningă. Inevitabil, vine iarna. Și ar fi bine să ne prindă pregătiți. Măcar anul ăsta., deși...

Modularul de triaj și tratament pentru pacienții oncologici e aproape gata. Luni se vor face ultimele retușuri și se vor monta rampele de acces. Apoi pacienții vor putea intra, chiar dacă mobilierul și o parte din echipamente vor sosi in zilele următoare. Vor avea un loc încălzit în care să fie testați și să primească îngrijirea de care au nevoie.  Am găsit la Oncologie Sibiu un colectiv de medici și asistente extraordinar. Când șefa secției, dr. Coca și-a dat seama că nu are soluții pentru pacienții, care înghețau ore întregi într-un cort de triaj, ne-a scris. A cerut ajutorul pentru pacienții săi, i-a păsat, a căutat soluții, știind că o altă rezolvare, pe cale oficială, va fi imposibilă în timp scurt. Îi mulțumim dnei dr că e așa. Și asistentelor și întregului personal al secției. E o sursă de energie pentru noi să știi că există oaze de normalitate”, scrie Oana Gheorghiu.

Sursa foto: Facbook Dăruieste Viata și Oana Gheorghiu

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Deea Sibiu

Acum 3 luni

Autoritățile locale au avut timp din martie să se pregătească cu dotările necesare pentru al doilea val al pandemiei. Rezultatul îl vedem zilele acestea când doctorii trimit mediei locale mesaje disperate cu abuzurile din spitalul județean și lipsa aparatelor medicale și echipamentelor de protecție necesare. Cum e posibil ca un cadru medical să primească două măști pe săptămână??? În România, Comisia Europeană are stocuri de medicamente și echipamente medicale care sunt și la dispoziția României. Autoritățile trebuie doar să le solicite. De ce nu se face asta? În schimb domnul prefect o apostrofa acum puțină vreme pe doctorița de la UPU că face județul de rușine pentru că solicită mai multe paturi. Dacă ar avea onoare și responsabilitate, și-ar da demisia el și toți ceilalți cu adevărat responsabili de situația dezastroasă de la Sibiu.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus