Joi,
21.01.2021
Innorat
Acum
1°C

Poliția continuă controalele - peste 100 de persoane amendate pentru lipsa măștii, alte 23 pentru deplasări ilegale

Poliția continuă controalele - peste 100 de persoane amendate pentru lipsa măștii, alte 23 pentru deplasări ilegale

Autoritățile sibiene continuă controalele în județ, pentru a stabili dacă sunt respectate măsurile impuse în lupta împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Peste 100 de sibieni au fost amendați pentru că au fost prinși în spații publice fără mască, iar alți 23 s-au ales cu sancțiune contravențională pentru că nu au respectat condițiile în care se pot deplasa, în zonele carantinate.

În ultimele 24 de ore, 179 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea  respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19. Au fost controlate 46.654 de persoane, dintre care 43.554 de persoane au fost controlate în filtrele rutiere, 2.706 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare/carantină și alte 394 de persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor în interiorul localităților.

De asemenea, au fost verificate 127 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 29.977 de mijloace de transport, dintre care 28.129 în filtre. 

Polițiștii sibieni au aplicat 137 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12.800 de lei, astfel:

- 114 de sancțiuni în valoare de 11.800 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 

- 23 de sancțiuni în valoare de 1.000 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Polițiștii locali sibieni au verificat 1.820 de persoane și au aplicat zece sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

De asemenea, peste 190 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupărilor de Jandarmi Mobile Brașov și Bacău au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu. Împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, respectiv Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Mediaș, Avrig și Orlat, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 43.554 de persoane și 28.129 auto. Totodată, au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 880 de persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse. 

În urma desfășurării acțiunilor, 31 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 26 de avertismente scrise și 5 amenzi în valoare de 5000 lei.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus