Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
4°C

Patronul DAbo Doner, supărat pe primăria Sibiu că a pus piloni împotriva clienților ”avariați”: Așa am ajuns sa fiu “faultat”

Patronul DAbo Doner, supărat pe primăria Sibiu că a pus piloni împotriva clienților ”avariați”: Așa am ajuns sa fiu “faultat”

Primăria Sibiu a montat de câteva zile o serie de stâlpișori de delimitare pe trotuarul din fața fast-food-ului DAbo Doner de pe strada Vasile Milea. Motivul ține de sesizările primite din cauza clienților care opreau mașinile ”pe avarii”, încurcând traficul în zonă. DAbo Dober are doar două locuri de parcare în față.

Dan Paștiu, patronul DAbo Doner și cel care a dezvoltat franciza în toată țara și Europa, a postat ieri pe pagina personală de facebook un text plin de supărare și dezamăgire la adresa autorităților locale, despre care spune că în loc să-l sprijine în aceste vremuri grele pentru un antreprenor, îl ”faultează” pentru că n-ar mai fi trecut de mult pe la Primărie.

Redăm mai jos textul postat de Dan Paștiu:

”Mândru că sunt sibian....sau nu prea!

Am spus de câte ori am avut ocazia că sunt un norocos și sunt fericit că m-am născut în cel mai frumos oraș din lume. Am fost mândru când Sibiul a fost desemnat capitala culturală 2007, când cânta imnul României pentru Steliana Nistor la olimpiadă, când Radu Niculescu marca contra lui Liverpool, când vedeam pe Eurosport Raliul Sibiului ca etapă de cupă mondială, datorită lui Sorin Itu, când vedeam cum juca Bogdan Mara semifinala de cupa europeană, când CSU câștiga titlul și cupa României la baschet, când Marcel Manea devenea campion Balcanic, European și mondial la culturism, când Dani Natea devenea campion mondial la judo, când primarul nostru a câștigat alegerile prezidențiale și lista poate continua. Îmi cer scuze dacă cineva se simte omis în această scurtă înșiruire de oameni care m-au făcut să mă simt un mândru sibian.

Din păcate, ieri am văzut și partea neplăcută a faptului că, datorită muncii pe care o depun în mod susținut pentru ca un brand sibian, DAbo Doner, să ajungă lider de piață în domeniul Fast Food, nu am timp de socializare locală și probabil că așa am ajuns să fiu „faultat” de fiecare dată când s-a putut. Este drept că nu am mai intrat în Primărie de ceva timp, nici în clădirea poliției, nici în prefectură, nici la consiliul județean și nicăieri unde sunt oameni care iau decizii și poate asta nu mă ajută sau poate că nu am vrut să mă afiliez niciunui partid unde fiecare socializează și își trage pe cât posibil focul la oala lui, fiindcă nu e modul meu de a-mi trăi viața, eu sunt plecat mai bine de jumătate din timp de acasă, de lângă copiii mei pentru a dezvolta national și chiar internațional acest brand sibian.

Pentru unii poate e puțin lucru sau pentru alții e mult prea mult și ar trebui să mă opresc, dar pentru mine sunt ore nesfărșite la volan, nopți nedormite sau dormite prin hotelurile din toate colțurile țării și Europei pentru a face din acest brand un bun national. Am ajuns să avem 52 de locații în România și 2 în Ungaria iar luna viitoare deschidem prima locație la Londra. Spun prima, fiindcă la anul avem în plan să mai deschidem încă 5 doar în Londra și alte 10 în Spania, Moldova, Bulgaria și Germania, pe lângă alte 38 în România. Dar, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, în loc să ți se aprecieze munca și ce faci pentru orașul tău, ți se pun bete în roate mai mult ca oriunde.

Am fost sunat de primar de oraș și rugat să duc DAbo și la ei, oferindu-mi tot sprijinul iar aici, în Sibiu, am încercat de nenumărate ori să intru și eu la Târgul de Craciun și am fost respins de fiecare dată fiindcă cineva trebuia să aibă exclusivitate pe food oferit de primărie. M-am împăcat cu ideea și am deschis o locație lângă primarie dar, ce să vezi, am avut nevoie de acțiune în instanță să obțin autorizația de funcționare, fiindcă aveam nevoie de acordul tuturor vecinilor din casa alaturată (vecini care sunt plecați de mult din țară și sunt de negăsit) și, într-un final, după aproape doi ani, am reușit să obțin acordul de funcționare. Nu trebuie să citiți până la sfârșit dacă vă plictisesc cu nemulțumirile mele, dar chiar aș vrea comentariile voastre, ale celor care aveți răbdare și curiozitate până la sfârșit. Luni dimineața m-au sunat de pe locația de pe Milea că au venit niște oameni de la Primăria Sibiu care trebuie să monteze niște stâlpi de limitare acces exact în fata locației, acolo unde acum, pe vreme de carantina, când nu avem voie să ieșim din casă, să nu mai poată opri nici măcar livratorii să-și ridice pachetele de mâncare comandate de acasă, de către sibieni.

Oare chiar așa mult deranjau acești livratori, mai ales în această perioadă, când toate drumurile sunt mai degrabă pustii decât circulate sau pur și simplu creșterea DAbo deranjează pe unii? Am încercat să stau departe de orice dispută și de orice stare conflictuală și vreau să mă mențin în nota asta, dar nu pot să nu remarc că în momentul în care DAbo solicita autorizație de funcționare avea nevoie de vestiar pentru angajați, baie pentru angajați, baie pentru clienți, flux tehnologic alimentar, chiuvetă în față, chiuvetă în bucatarie pentru legume, chiuvetă pentru tacâmuri, spălător, frigider legume, frigider legume tăiate, frigider carne, frigider brânzeturi, congelator carne, congelator legume etc.

Mă întreb, toate tonetele care au apărut acum peste tot unde au toate astea? Oare cum respectă și cum oferă mâncare sibienilor mai ales în condițiile actuale în care siguranța clientului ar trebui pusă pe primul plan? Nu am treabă cu alți antreprenori, fiecare își face treaba cum crede și cum știe sau, mai degrabă, cum li se permite, dar aș vrea să știu care este modul în care aceleași autorități acordă Autorizațiile de funcționare. Nu știu ce fac alții și nici nu am făcut un titlu de laudă cu ce a făcut DAbo pentru sibieni dar nu pot să nu spun că pe starea de urgență cât și pe starea de carantină ne-am oferit să dam de mâncare gratuit multor concetățeni care erau în prima linie doar fiindcă eram singurii deschiși noaptea și înțelegeam ce greu trebuie să le fie în acest război invizibil (sau poate prea vizibil).

Acum, când s-a închis tot, DAbo Milea a trecut pe program non-stop tocmai pentru a fi alături de sibieni chiar dacă noaptea Sibiul e pustiu ca după un atac nuclear. Nu sunt un plângăcios și nu cer favoruri, cer doar echitate și puțină înțelegere pentru sibieni, dar acum simt, din păcate, mult venin și chiar nu pot înțelege de ce și de unde atâta răutate. Ca să înțelegeti ce înseamnă DAbo, ca firmă din Sibiu, în 2019 a ocupat locul 4 în topul firmelor din România și are 165 Angajați doar în Sibiu și a plătit, în 2019, 3.498.781 RON (nici măcar un milion de euro) taxe și impozite doar pentru locațiile din Sibiu. Iar la nivel național a avut în 2019 peste 1000 de angajați și o cifră totală de afaceri de peste 22 mil. de euro. Revin la întrebarea din titlu... mândru că sunt sibian? P.S. Când am scris mi-am asumat și comentariile negative, care vor apărea cu siguranță, dar promit că voi încerca să răspund la cât mai multe, indiferent că sunt pozitive sau nu tocmai.”

Reporterul Turnul Sfatului a solicitat Primăriei Sibiu un punct de vedere cu privire la necesitatea montării acelor stâlpi. Iată cum justifică municipalitatea:

”Parcarea pe această porțiune a bulevardului Vasile Milea este interzisă pentru asigurarea fluenței traficului și evitarea blocării unei benzi cu mașini parcate pe o arteră foarte aglomerată. Parcarea este interzisă cu atât mai mult în apropierea intersecției cu strada Vasile Aaron, conform prevederilor Codului Rutier. Urmare a reclamațiilor din partea cetățenilor și urmare a faptului că mașinile parcate în această zonă blocau inclusiv circulația transportului public, Direcția Tehnică a decis instalarea pilonilor, pe de o parte pentru a proteja pietonii care circulă pe trotuar, iar pe de altă parte pentru a asigura respectarea interdicției de parcare. Menționăm că pe străzile adiacente bulevardului se poate parca, conform marcajelor”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

28 comentarii

Ale X

Acum 3 ani

domnule dabo, tu, in goana ta dupa bani, incurci un oras intreg. mutati-va ghereta insalubra in alta parte daca nu va convine, stiati de la inceput ca acolo nu sunt locuri de parcare, totusi e drum european..
Raspunde

Mayday CODE RED

Acum 3 ani

ACUM TOȚI COCALARII FLĂMÂNZI VOR BLOCA EFECTIV BANDA DE LÂNGĂ TROTUAR!!! Exact cum zice cineva că se întâmplă de ani de zile la exchange pe Alba Iulia.
Raspunde

R .

Acum 3 ani

Nu stiu despre voi dar eu simt ca s-a facut dreptate cu stalpii aceia, mai sunt vreo cateva zone unde ar trebui procedat la fel, cat despre plansetele patronului as putea spune ca e un ipocrit, daca chiar ii pasa de oras si calitate vietii cetatenilor sau alte aberatii la care insinueaza in rahatul ala de postare ar fi facu el demersurile pentru acei stalpi.
Raspunde

Neluțu O

Acum 3 ani

Și eu lucrez în F&B . Adevărul este că .... dar totuși ,nu găsești o locație cu parcare în față ? A deschide un hotel, un restaurant fără a avea o parcare e...nașpa. Sunt curios unde va avea parcare hotelul care se va deschide lîngă tine pe Brukenthal . Poate ne ,,lipim" și voi și locatarii ! În rest ,să ai vînzare cît mai multă !!!
Raspunde

Lulica Birtu

Acum 3 ani

Nu stiu cine faulteaza mai tare? Sa treceti la box sau sa le donezi niste doneri la cei din primarie sa te ierte!
Raspunde

Marcian Radu

Acum 3 ani

E foarte bine ca au montat satlpii. Incurcau cu adevarat circulatia acolo.
Raspunde

Bebe Lungu

Acum 3 ani

Bravo primariei Sibiu !!!!!! Felicitari ! Zona aia creea tot timpul haos cand se opreau cocalarii sa "manance" vestita Saorma.....
Raspunde

Radu Costel

Acum 3 ani

Ce tupeu pe shaormarul asta. E suparat ca primaria a investit bani publici pentru a-i impiedica clientii sa incurce traficul si pietonii. Patronasii astia de nu-si dau seama ca, atunci cand fac o investitie, trebuie sa aibe in vedere nu numai profitul? Ci si cum sa ofere facilitati clientilor? Cum ar fi o parcare adecvata?
Raspunde

Bondica Abumeyangu

Acum 3 ani

mda domnul Pastiluta nu se deosebeste cu nimica de patronul clasic roman idot si plin de el.Cine il cunoaste personal stie despre ce vorbesc.
Raspunde

Eu Eu

Acum 3 ani

am citit în articol ca Domnul patron are 2 magazine și în Ungaria; și acolo tot asa are ,, parcarea"?! Nu prea cred.... Doar la noi se poate asa ceva....
Raspunde

Radu Z

Acum 3 ani

Bun! Acolo s-a găsit soluția. Dar ce s-ar putea face oare la Exchange-ul de lângă giratoriul super aglomerat de pe Alba Iulia cu Morilor? Unde retarzii nici nu pot urca pe bordură și blochează efectiv o bandă întreagă deși la 5 metri după colț ar putea parca fără să încurce.
Raspunde

Marius Micu

Acum 3 ani

Atata textul pentru un spatiu public...unii isi inchipuie ca detin trotoare si strazi.
Raspunde

Pieton Sb

Acum 3 ani

Cu toata consideratia pentru Dabo, masinile parcate pe trotuar incurcau traficul si punea pietonii in pericol. de multe ori a trebuit sa trec pe banda 1 pentru ca trotuarul era ocupat de cocalari. Primaria a facut un lucru bun, in sfarsit.
Raspunde

Carcotel H.

Acum 3 ani

Ce nesimtire sa montezi stalpii, nu? sa nu permiti tu cocalarilor sa incurce bulevardul cand vor sa-si umple matzul ala gros si slinos, nu? asa nesimtire! PS: Ma mir ca a reusit si primaria sa faca o lucrare citava si cu sens, ma mir!
Raspunde

Ovidiu Aganencei

Acum 3 ani

E correct ce a făcut primăria pentru că încurcă traficul mașinile oprite pe margine, us pericol pentru pietonii care nu auoc pe trotuar. Dar și primăria trebuie sa ofere soluții pentru că furnizorii sa parcheze, chiar și 2 ore pe zi, sau sa nu fi dat autorizația. In vest așa e, trebuie avut în minte de ambele părți toate implicațiile, trafic inclusiv.
Raspunde

Friki Riki

Acum 3 ani

In locul lui m-as fi dus eu la primarie sa ii rog sa puna niste stalpi in fata, de cand a luat dugheana acolo, nu sa ma plang pe Facebook ca platesc taxe la stat, vorba aia, nici macar 1 milion de euroi.
Raspunde

Sibian Sibian

Acum 3 ani

Da, deranjau! In primul rand pentru ca este ilegal sau Codul Rutier este optional, doar pentru unii? Mie mi se pare ca este mai trist ca trebuie sa se puna stalpi pentru a determina cetatenii sa respecte legea. In ceea ce priveste lamentarile din articol, cand le citesti ti se pare ca autorul este cel mai asuprit om din Sibiu in conditiile in care sunt oameni care la fel muncesc si traiesc cu salariul minim pe economie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gogu Raducanoiu

Acum 3 ani

Vai, cati frustrati sunt in Sibiu! Va e ciuda ca omul a reusit in viata si ii merge bine! La munca, sibieni, nu la primit bani de la Soros!
Raspunde

Un Sibian

Acum 3 ani

un nesimtit si un ignorant!!! tocmai m-a convins sa nu mai calc in "pravalia" lui!!!
Raspunde

Pastila Blowup

Acum 3 ani

Foarte tare stire. Pastila zis si Blowup se enerveaza ca, clientii lui nu mai pot parca pe trotuarul public si nici pe drum public. Foarte mare dreptate are omul, la fel si cel din piata s-a suparat ca nu poate vinde sparanghel in giratorul Milea/Rahovei - ca de, ce vad bun ar fi avut. Revenind la lucruri serioase, dl. Pastiu este suparat foc ca cineva respecta legea - da dl. Pastiu este obligatoriu cand deschizi un fast food sau alimentara sa ai acordul veciniilor, da dl. Pastiu este normal ca daca nu ai locuri de parcare pe terenul tau proprietate privata(sau cel inchiriat) sa nu ocupi cu japca domeniul public, asa cum este normal ca si in spatele blocurilor, in parcare sa se aplice regula primul venit- primul servit. In rest, povestea cu eforturile tale de a face Dabo mare in lume pt Sibiu, lasa-ma sa mor de ras. Vrei sa-l faci mare pt buzunarul tau si al familiei, cum de altfel e si normal.
Raspunde

Eu Id

Acum 3 ani

Am citit tot articolul... Cu privire la tonete, sunt de acord cu dabo. Cu privire la montarea stâlpilor, sunt de acord cu Primăria.
Raspunde

Cornel Sibianul

Acum 3 ani

Ștefan Dobre, eu ca sibian, știu că artera de circulație denumită în continuare General Vasile Milea este bulevard(vezi https://www.google.com/maps/place/Bulevardul+General+Vasile+Milea/@45.7857083,24.1570688,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x474c6786d2c74f35:0x3f0fb3b7f6972b6d!8m2!3d45.7851958!4d24.1602941). Dacă cineva din Primăria Sibiu, ți-a spus altceva, înseamnă că ți-a spus o minciună.
Raspunde

Andrei T

Acum 3 ani

Raliul era etapă de campionat european (FIA ERC) nu de cupă mondială, iar dacă tot deschidem subiectul, ce-ar fi să remarcăm organizatorul pentru ce a făcut dar să nu ne facem că nu știm de ce nu s-a mai ținut apoi raliul, deși contractul era pe mai mulți ani. It's just one side of the story.
Raspunde

MC D

Acum 3 ani

Legea trebuie respectata, daca crezi ca decizia nu e pe placul tau , arata-ne niste imagini din alte orase unde sunt deschise imbisuri si unde e permisa stationarea autovehiculelor pe banda de circulatie, pentru ca soferii sau clientii sa consume produsele voastre...esti de cascadorii rasului cu scrisoarea ta ...mai bine cautai solutii sa muti cosmelia de acolo intr-un loc care iti permitea si amenajarea unor locuri de parcare pentru clienti.... mai bine se montau pe toata lungimea strazii garduri metalice de protectie pentru pietoni deoarece trotuarul este mult prea ingust pentru a asigura protectie maxima...
Raspunde

Cassa Locco

Acum 3 ani

Patronul e ca toti patroni romani , incult, agramat tip ceafa lata care nu gandeste . Pentru el nu sunt reguli iar prostimea e obligata sa ii faca loc lui ca e mare rahat
Raspunde

Silviu Sibiu

Acum 3 ani

Cat tupeu trebuie sa ai sa ceri incalcarea legii pe baza "dreptului"de mandru sibian?!? Domnule Pastiu, ti-ai facut un deserviciu imens, o antireclama pe care nici cel mai diabolic concurent nu o putea orchestra.
Raspunde

Ioan Luca

Acum 3 ani

Da,articolul ăsta și nesimțirea patronului m-au convins sa evit locațiile lui. Punct
Raspunde

Elena Popescu

Acum 3 ani

O alta problema a acestei firme este fast food-ul de pe Bulevardul Victoriei. Aici ei au facut din martie pana in octombrie terasa in parcarea caminelor studentesti, cu TV dat tare afara pana la 12-1 noaptea. Langa camine, la vreo 10 metri esti si un bloc de locuinte. Din cauza mirosului de mancare de multe ori insuportabil si a galagiei a fost si politia sesizata de mai multe ori. Dar politistii doar au constatat si au plecat. Oare cum e posibil ca aceasta firma sa faca terasa pe terenul universitatii si la cativa metri de un bloc, fara sa ceara acordul nimanui? Noaptea angajatii de multe ori se imbata impreuna cu boschetarii din parc si fac scandal pana la 2-3 noaptea. Manacarea nesanataoasa si poluarea de orice fel trebuie sa dispara din centrul Sibiului!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus