Duminică,
24.01.2021
Cer Senin
Acum
10°C

”Prietenii Berzelor” au reușit să salveze două vaci din Valea Aurie. A treia a murit

”Prietenii Berzelor” au reușit să salveze două vaci din Valea Aurie. A treia a murit

Liderul Asociației Prietenii Berzelor, Miruna Grițu, însoțită de un reprezentant al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, au reușit în această dimineață să-l convingă pe sibianul care crește vaci în condiții extrem de proaste în cartierul Valea Aurie să renunțe la animale, cel puțin până la primăvară. Din păcate, o a treia vacă a murit în ultimele 24 de ore, a murit înghețată și subnutrită.

Cazul sibianului care crește vaci în oraș a intrat în atenția publică la începutul acestei săptămâni, când din cauza proastelor tratamente două vaci au murit, fiind ridicate în vederea incinerării de către operatorul de salubritate SOMA SRL.

În această dimineață, președintele Asociației ”Prietenii Berzelor” din Cristian, alături de un reprezentant al DSVSA Sibiu, au mers la domiciliul bărbatului și l-au rugat să le dea voie să ia animalele rămase în viață pentru a le putea asigura condiții decente de trai.

”Ne-am dus cu vorba bună, ne-am rugat de el ceva timp și i-am explicat că dacă nu ne dă văcuțele o să-i moară si cele două rămase. Grija lui a fost cât îl costă și i-am explicat faptul că nu îl costă nimic, vrem doar să-l ajutăm, atât pe el cât mai ales văcuțele, care se află într-o stare îngrozitoare. Împreună cu DSV am făcut un contract prin care eu le am în custodie, cel puțin până la primăvară. Le-am dus la adăpost și mănâncă săracele ca disperate. Mi-e și frică să le dau multă mâncare sau mult apă, pentru că nici apă nu au primit. Am vorbit cu un veterinar și mi-a zis să le dau timp de acomodare pentru că starea lor este foarte proastă”, a declarat pentru Turnul Sfatului Miruna Grițu, președintele Asociației ”Prietenii Berzelor”.

”Prietenii berzelor” este o asociație non profit specializată în salvarea și îngrijirea berzelor, însă în ultimii ani activitatea asociației s-a diversificat, reprezentanții ei venind în sprijinul a numeroase animale aflate în stare gravă, cum este și cazul vacilor maltratate din Valea Aurie.

Cine este interesat să ajute o poate face în contul: RO60BRDE330SV29845983300, titular: Asociația Prietenii Berzelor, Cristian, Sibiu.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Sibian Netembelizat

Acum 1 lună

Felicitari voluntarilor! Din pcate, nulitatile din primaria Sibiu nu au nici o implicare, asa cum nu au nici o implicare in nimic ce tine de Sibiu! Locul celor din primarie este in tomberonul istoriei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus