Joi,
28.01.2021
Innorat
Acum
-1°C

Slujbă în ilegalitate, în două biserici dintr-o localitate carantinată. Unii credincioși nu purtau nici mască

Slujbă în ilegalitate, în două biserici dintr-o localitate carantinată. Unii credincioși nu purtau nici mască

Autoritățile sibiene au aplicat ieri mai multe sancțiuni contravenționale și au deschis două dosare penale, după ce la două biserici din Tălmaciu, localitate carantinată, au descoperit că erau oficiate slujbe cu aproximativ 50 de persoane. Unii dintre credincioși nu purtau nici măcar masca de protecție.

În jurul orei 11,00, cu ocazia acțiunilor desfășurate pe linia verificării modului de respectare a prevederilor privind instituirea măsurii carantinei pentru orașul Tălmaciu, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu au constatat că, în interiorul a două lăcașe de cult de pe raza localității, se oficiau slujbe religioase, cu participarea a aproximativ 50 de persoane. Astfel, în ambele cazuri s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmând a fi stabilită situația de fapt și aplicate măsurile legale în consecință, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu. De asemenea, 10 dintre persoanele participante au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurii portului măștii sanitare, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei. 

Este vorba despre cele două biserici ortodoxe din localitate, Biserica Sf Nicolae și Biserica Sfinții Arhangheli. Contactat de reporterul Turnul Sfatului, preotul Simion Rusu de la Sf. Arhangheli a povestit că a fost anunțat de întâmplare și că, cel mai probabil, oamenilor le era frig. „Eu nu am fost la biserică. Știu doar pentru că mi s-a transmis telefonic. A fost lume multă și poliția i-a scos afară. Cu siguranță le era frig și de aceea au intrat. Nu s-a mai întâmplat să vină poliția. Lumea a venit întotdeauna la biserică”, spune preotul.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu.   

125 sancțiuni contravenționale, în ultima zi, în județ

În ultimele 24 de ore, 178 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu.

Cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, 28.475 de persoane au fost controlate în filtrele rutiere și 2.613 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare/carantină. Totodată, 3.433 de persoane au fost verificate în interiorul localităților.

De asemenea, au fost verificate 76 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 18.973 de mijloace de transport.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.850 de lei, astfel:

- 101 sancțiuni în valoare de 19.100 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 

- 24 de sancțiuni în valoare de 7.750 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație. 

Polițiștii locali sibieni au verificat 622 persoane și au aplicat 14 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.600 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Totodată, peste 140 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupărilor de Jandarmi Mobile Brașov și Bacău au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 28.457 de persoane și 18.973 auto. 

Totodată, au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 775 persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse. 

 

În urma desfășurării acțiunilor, 54 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 34 de avertismente scrise și 20 amenzi în valoare de 11.950 lei.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, astfel :

- 2 polițiști au efectuat verificări pentru un număr  de 205 persoane aflate în carantină și 145 persoane aflate în izolare;

- 6 polițiști au desfășurat activități în filtru control rutier, fiind verificate 833 autoturisme și 1031 persoane.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mug Mug

Acum 1 lună

Deci si-au facut si politistii treaba incalcand libertatea religioasa! Ca de obicei. In Franta s-a obtinut anularea restrictiilor religioase, acestea fiind considerate mult mai importante decat alte libertati. La noi ba! La mall in weekendul prelungit erau mii de masini, oameni la cozi ca in vremurile dinaintea pandemiei, acolo nu e nici urma de politie si de amenzi. Sa va fie rusine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus