Duminică,
17.01.2021
Acum
0°C

Solicitare de ajutor de la șefa secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean: Trebuie să salvăm 12 paturi

Solicitare de ajutor de la șefa secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean: Trebuie să salvăm 12 paturi

Victoria Bîrluțiu, șefa secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean Sibiu, a cerut ieri sprijin sibienilor pentru a se achiziționa un modul exterior, pentru această secție, astfel încât să se salveze 12 paturi ale acestei secții. Acestea ar urma să fie pierdute în urma separării circuitelor din cadrul secției. "Nu mi-am imaginat că voi scrie vreodată că am nevoie de ajutorul vostru, prieteni. O clădire veche, indiferent cât de renovată e, nu asigură circuite normale într-o pandemie. Asta se întâmplă cu secţia Boli Infecţioase Sibiu, necesitând sacrificarea a 12 paturi pentru pacienţi, pentru separarea circuitelor. Dacă am avea un modul exterior, ar rămâne aceeași capacitate de spitalizare. Oare mă puteţi ajuta?", a scris pe Facebook medicul şef al Secţiei Infecţioase de la SCJU Sibiu, Victoria Bîrluţiu.

Investiție de 255 de mii de lei

Medicul nu a putut fi contactat pentru a da mai multe detalii, însă a explicat într-un mesaj ulterior că e nevoie de un modul similar cu cel amplasat în spital, la intrarea de la UPU. ”Chiar am nevoie, un modul similar celui din spatele urgenței!”, a scris Bârluțiu.

Acest modul, la care face referire medicul sibian, a costat 255 de mii de lei și are o capacitate de 11 paturi. Banii pentru această investiție au venit din sponsorizări. 130.000 lei au fost din partea C&A România, prin Fundația Baby Care, bani care au fost utilizați pentru achiziționarea containerelor, 95.000 din partea Fundației Comunitare Sibiu utilizați pentru realizarea platformei de beton și pentru amplasarea containerelor, confecția metalică dintre containere (copertină), confecționarea tâmplăriei PVC cu geam termopan și uși. Alți  30.000 din partea Compa. S.A au fost utilizați pentru dotarea modulului cu aer condiționat.

Toate paturile de ATI din județ sunt pline

Ieri erau 367 de persoane infectate cu noul coronavirus internate în spitalele din Sibiu, iar alte 34 se aflau în secțiile ATI, în stare gravă. Tot ieri au decedat nouă persoane, iar totalul deceselor din luna noiembrie au ajuns la 203, practic jumătate din numărul total al deceselor, cauzate de Covid-19, din această pandemie, în județul Sibiu: 412.

Luni, rata de infectare în județul Sibiu era de 6,82 la mie.

Vizualizari: 7030

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Horea Banciu

Acum 1 lună

Sunt convins ca toti locuitorii judetului cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea pe raza judetului pot dona pentru rezolvarea problemei....Haideti sa ne mobilizam si fiecare dupa posibilitati sa donam ....din putin se face mult.... Consiliul Judetean ar trebui sa deschida un cont dedicat si cu ajutorul presei sa-l comunice populatiei. Eu cred ca in scurt timp se vor strange fondurile necesare. Sanatatea inainte de toate!!!!
Raspunde

G Gabriel

Acum 1 lună

Bravo, acum când nu mai știm cum trecem iarna?! Atât agenți economici cât și locuitori, loviți de criza corona. Dar excedentul bugetar al primăriei Sibiu?? Nu putem traversa bariere birocratice - noi nu știm, și nu putem?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus