Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
4°C

CJ nu știe pentru ce solicită șefa secției Infecțioase donații de la sibieni. ”Informațiile noastre sunt cele care au apărut în Facebook”

CJ nu știe pentru ce solicită șefa secției Infecțioase donații de la sibieni. ”Informațiile noastre sunt cele care au apărut în Facebook”

Apelul lansat de dr. Victoria Bîrluțiu, șefa secției Infecțioase a Spitalului Județean, pentru donații în sprijinul secției pe care o conduce nu are o explicație din partea conducerii Consiliului Județean Sibiu.

În ziua în care Consiliul Județean Sibiu s-a reunit într-o ședință ”de îndată” pentru suplimenta bugetul Spitalului județean cu 2,75 de milioane de euro, pentru a acoperi o parte din cheltuielile generate de Covid-19, șefa secției de Infecțioase a lansat un apel către sibieni. Pentru a dona, într-un cont deschis pe numele ei, sume de bani necesare secției pe care o conduce și la care ajung toți sibienii cu Covid-19 care necesită spitalizare. ”Mesajele voastre, de încurajare și sprijin, m-au determinat să deschid aceste conturi pentru menținerea capacității integrale de funcționare a secției Infecțioase Sibiu”, a scris dr. Victoria Bîrluțiu, șefa secției în discuție, pe pagina ei de Facebook, unde a postat și conturile deschise pe numele ei la Banca Transilvania. Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu funcționează în subordinea Consiliului Județean Sibiu.

Mesajul postat de dr. Victoria Bîrluțiu pe pagina ei de Facebook

La finalul ședinței Consiliului Județean Sibiu în cadrul căruia au fost alocate cele 2,75 de milioane de euro Spitalului în care lucrează dr. Bîrluțiu, Ruxandra Cibu Deaconu, consilier județean din partea USR PLUS, a solicitat detalii. ”Am văzut la doamna doctor de la Infecțioase, doamna doctor Bîrluțiu, că a făcut o postare pe Facebook prin care solicită donații într-un cont personal. Consiliul Județean știe ceva despre acest lucru?”, a fost întrebarea adresată lui Marcel Luca, vicepreședintele CJ Sibiu care a prezidat ședința de joi.

”De pe Facebook, la fel ca și dumneavoastră. Nu am primit din partea doamnei doctor Bîrluțiu o solicitare scrisă în sensul acesta și informațiile noastre sunt doar cele care au apărut în Facebook și pe urmă în presă și cam atât...”, a răspuns, inițial, Marcel Luca. La replica ”deci nu știți despre ce este vorba”, vicepreședintele Marcel Luca a arătat că discuțiile pot continua după o eventuală solicitare scrisă. ”Ba da, știm. Este vorba de o solicitare a doamnei doctor Bîrluțiu. În cazul în care vom primi și o solicitare oficială, atunci putem să discutăm”.

”E vorba de un sistem modular”

Contactată de Turnul Sfatului, dr. Victoria Bîrlțiu a arătat că fondurile sunt necesare amenajării unor spații modulare, pentru personalul medical al secției care nu intră în contact cu bolnavii Covid-19. ”Este vorba de un sistem modular în exteriorul secției, pentru zona verde de activitate a personalului, pentru care avem anunțat deja sprijinul colegilor din Crucea Roșie și firme care să poată efectua lucrarea respectivă”, a arătat medicul sibian pentru Turnul Sfatului.

Apelul lansat prin intermediul Facebook de către dr. Victoria Bîrluțiu vine la două zile după unul similar, prin care cerea sprijin pentru amenajarea unui sistem modular exterior, în care să fie relocate 12 paturi destinate bolnavilor Covid-19 (detalii aici). Paturi amenajate în subsolul secției Infecțioase și pe care managerul interimar al Spitalului le-a cerut mutate indicând condiții improprii de cazare.

”Sunt cu aceeași putere și energie”

Dincolo de declarațiile oficiale, reprezentanți ai autorităților județene vorbesc despre ”o stare de surmenaj” care o afectează pe dr. Victoria Bîrluțiu, ca urmare a ultimelor luni de efort intens, surmenaj invocat în a descrie astfel de ieșiri pe care ”ei nu le înțeleg”. ”Oficial și neoficial sunt cu aceeași putere și energie ca la începutul pandemiei, asigur sibienii că se pot baza mai departe pe mine și pe echipa din Infecțioase pentru asigurarea tratamentului infecției Sars-CoV-2. Voi face în continuare demersurile solicitate de autorități pentru sprijinirea activității noastre, dar voi rămâne conectată și cu societatea civilă”, a răspuns dr. Victoria Bîrluțiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6561

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Valenina Nicolae

Acum 3 ani

D-na de la CJ nu cunoaste profesionisti, ea cunoaste numai incompetenta d-na fost manager de la Sp din Sibiu, sper sa se rezolve problema ridicata de d-na dr. fara implicarea celor de la CJ.- Doamne fereste sa intre in spital ca bolnav d-na de la CJ.
Raspunde

Un Sibian

Acum 3 ani

deci DEBANDADA GENERALIZATA continua la spitalul judetean Sibiu...conducerea militara este TOTAL absenta...nu vad cum altfel se pot aduna bani in conturi personale!!!
Raspunde

C V

Acum 3 ani

Explicatia e logica. Dna dr. nu mai asteapta nimic de la conducerea spitalului judetean sau CJ.
Raspunde

Remus Bebeselea

Acum 3 ani

E trist ca procedam asa, chiar nu aveti habar de ce se intampla in spital? Nu o cunosc personal pe dna doctor dar va marturisesc ca am internat pe sectia dansei saptamana trecuta ambii parinti. Pot sa va asigur ca fara suportul doamnei puteam sa-i pierd. Respect. Nu mai aruncati cu pietre in singurii oameni care ne pot ajuta. In 10 luni de pandemie nu i-a ajutat nimeni. Sa va fie rusine.
Raspunde

Pop Nina

Acum 3 ani

Intenția doamnei Dr a fost buna,greseala dânsei erau conturile deschise pe numele ei. Cum sa nu ceri ajutor când vezi atâția bolnavi și atâtea lipsuri,când la noi in tara se ridică biserici ,catedrale de milioane de euro și zero spitale!Azi preferi sa mori acasă decât să ajungi sa te tratezi in spitalele de la noi din tara,și dacă ar fi că după pandemia asta sa se schimbe ceva,dar nimic,tot așa vor rămâne .Câți bani s_au cheltuit pe spitalele modulare?și stau goale din cauza frigului?De banii aceia puteau incepe sa facă spitale noi nu cum au rămas de pe vremea lui Ceaușescu
Raspunde

@Pop Nina

Acum 3 ani

Sunt de acord cu tine!S-au contruit mii de biserici si nici un spital;iar spitalele existente sunt de pe vremea lui Ceausescu.Numai in Sibiu s-au cheltuit sume uriase pentru reabilitarea cladirilor existente si nu se vede absolut nimic!Iar de marea biserica ortodoxa pot spune doar ca Betleem-ul a renuntat la pelerinaj,la fel si Papa de la Roma dar Teodosie si Daniel sunt mai vocali ca niciodata si nu renunta la nimic!
Raspunde

Mircea Bija

Acum 3 ani

D-na Birlutiu se plânge că nu are cu cine lucra, după ce ani de zile o dat pas rezidentilor. Cine îi de vină?
Raspunde

Théo Reb

Acum 3 ani

Asa este Mircea Beja, a dat pas rezidenților, și chiar și medicilor. Ea când a văzut că e depășită de COVID, ba mai mult în vară, putea să caute să angajeze medici....dacă cerea, i s-ar fi dat. Ea mereu a crezut că singură le poate face pe toate, nici acum că e depășită de situație, nu admite acest lucru. TREBUIAU mai mulți infecționiști în perioada asta, nu numai ea și cealaltă. Birluțiu a vrut doar faimă, ea dar asta vrea și pentru asta face medicină, și-a deschis conturile ca să facă show și să pună pe un piedestal al propriei vanități.
Raspunde

Popescu Mirela

Acum 3 ani

Ar trebui presa sa investigheze modul abuziv in care dr birlutiu si-a maltratat colegii de-a lungul timpului... au plecat multipli medici specialisti din cauza ei de pe sectia de infectioase. Inclusiv toti medicii rezidenti au plecat de pe sectia ei in luna noiembrie. Ar trebui sa mergeti sa vorbiti cu acesti oameni daca doriti sa stiti adevarul: nu erau lasati sa isi consulte proprii pacienti, erau tot timpul denigrati, suportau numai crize de isterie din cauza lui birlutiu. Doamna dr Dobrin isi numara zilele pana la pensionare pt a scapa de acest asa zis medic, victoria birlutiu. De ce conducerea spitalului judetean accepta ca in garzi dr birlutiu sa lase parafa pe mana asistentei medicale in timp ce dansa era acasa? Cum era posibil ca dansa sa figureze in fiecare zi de garda alternativ in toate spitalele din sibiu? Voi chiar credeti ca e normal la 30 de paturi cat are sectia de infectioase sa aveti doar 2 medici, din care unul si-a depus demisia din primavara si nu i-a fost aprobata??? In alte orase la 25 de paturi de boli infectioase ai cam 6-8 medici angajati. Principala cauza de mortalitate ridicata a pacientilor cu covid in sibiu este tocmai sectia de infectioase unde nu se respecta protocoalele covid, pacientii nu sunt examinati si monitorizati conform protocoalelor!!!! Daca birlutiu nu avea timp sa isi trateze pacientii de covid, avea suficient timp sa mearga pe la toate ziarele sa isi publice articolele favorabile imaginii ei, de multe ori contra cost. De fapt asta face de ani de zile... va vinde o imagine mai mult decat falsa! Toti medicii din spital stiu foarte bine ce abuzuri face birlutiu!!! De aceea nu vin medici sa se angajeze la spitalul din sibiu fiindca este renumita in lumea medicala pt persecutiile pe care le face si pt isteriile ei !!! Pupati-o in dos in continuare dragii mei, dar cand ajungeti internati cu covid in sibiu pe sectia ei sa va rugati la dumnezeu ca alta scapare nu aveti !!!
Raspunde

Théo Reb

Acum 3 ani

Doamnă Popescu, aveți perfectă dreptate, sunt medic sibian și cunosc foarte bine pe aceasă "monstruozitate" (așa era numită de studenți). Știu că o dată l-a denigrat pe celălalt asistent universitar cu care făceam laboratoarele, nu pierdea niciun moment să nu umilească pe careva. Știu și de doamna doctor Dobrin că abia aștepta să scape din acel calvar... Trist că oamenii de rând nu știu lucrurile din interior, și sper să nu mai ajungă nimeni la ea pe secție, pentru că de acolo doar D-zeu îi mai poate scăpa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus