Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

Capcanele protocoalelor COVID: Soția s-a autoizolat după ce soțul a fost testat pozitiv rapid și nu primește concediu medical

Capcanele protocoalelor COVID: Soția s-a autoizolat după ce soțul a fost testat pozitiv rapid și nu primește concediu medical

Ce faci dacă un medic te testează pozitiv pentru SARS CoV-2 la testul rapid, îți recomandă să te izolezi cu familia, fiind suspect de Covid-19, îți suni soția care este contact direct și care vine de la serviciu acasă și se autoizolează pentru a nu pune și ale persoane în pericol și afli că ea nu primește concediu medical pentru zilele dinaintea confirmării bolii cu testul PCR? Asta este situația prin care trece un sibian care spune că nu găsește niciun răspuns concret la autoritățile statului. Mai mult, Direcția de Sănătate Publică îi stabilește colegul de serviciu cu care a stat aproximativ o oră în mașină respectând toate normele de protecție ca fiind contact direct și-l carantinează din data de 5 și până în 19 decembrie, iar pe soția lui cu care locuiește și se întâlnesc zilnic în cadrul familie, o consideră contact direct doar din data de 9 decembrie.

Ioniță Toma spune că în data de 7 decembrie s-a prezentat la medicul unității în care lucrează cu simptomele unei viroze: nas înfundat și temperatură de 37,4. I se face un test rapid pentru depistarea virusului SARS – CoV-2 și este găsit pozitiv. I se recomandă izolarea la domiciliu, inclusiv a membrilor familiei. Își anunță soția care vine de la serviciu. Spune că DSP-ul îl testează în data de 9 decembrie, iar răspunsul la testul PCR vine astăzi, 11 decembrie, pozitiv.  

Problemele familiei încep în momentul în care află că soția nu va beneficia de concediu medical în zilele de 7 și 8 decembrie.

„Soția mea, pentru că a respectat legea și a fost de bună credință și s-a autoizolat pentru a preveni răspândirea virusului, nu poate lua concediu medical. Vi se pare normal? Protocolul DSP spune că medicalul se dă 14 zile de la data testării oficiale, deși ancheta epidemiologica ține cont de data apariției simptomelor dar ignoră faptul că cei care sunt contacți direcți s-au autoizolat anterior testării. În cazul meu simptomele apar în 5 decembrie, în 7 ies pozitiv la testarea rapidă, iar în 9 sunt testat oficial. Nimeni nu își asumă responsabilitatea celor două zile în cazul soției. Medicul de familie refuză să elibereze certificat medical, pentru că nu are cadru legal, iar cei de la DSP își asumă responsabilitatea unei decizii doar începând cu data de 9 decembrie. Și pentru ca totul să fie și mai interesant, colegul cu care am fost la serviciu în data de 5 decembrie a fost considerat contact direct deși am respectat toate normele sanitare și de prevenție este carantinat în perioada 5 – 19 decembrie, iar soția mea cu care dorm, mănânc și alături de care îmi petrec majoritatea timpului este considerată de cei de la DSP contact direct doar din 9 decembrie”, spune Ioniță Toma.

Bărbatul menționează că soția și-a anunțat medicul de familie (cei doi având medici de familie diferiți) încă din data de 7 decembrie, dar i s-a spus, de atunci, vehement, că nu va primi concediu medical dacă nu există un rezultat oficial al testului. A sunat apoi la toate autoritățile pentru un răspuns și o soluție legală.

„M-au îndrumat către telverde al cărui număr nu mi l-au dat, spunând doar că știu că e susținut, posibil, de cei de la ISU. L-am găsit și am sunat. La capătul firului mi-a răspuns o doamnă care mi-a sugerat ca soția să-și ia din zilele de concediu de odihnă, să-și schimbe medicul de familie, să sun la Ministerul Afacerilor Interne, iar la final, m-au asigurat că vor transmite mai departe situația pentru a se putea schimba ceva în protocolul făcut de ministere, dar pentru situația actuală nu mi-au dat nicio soluție legală. Am mai primit și o adresă, episibiu@yahoo.com unde să mă plâng, au spus ei. Sunt convins că nu suntem primii care se lovesc de această situație, dar cu toate acestea, DSP-ul, deși cunoaște problema, nu face nimic să-și schimbe protocoalele, ci încurajează medicii de familie ca pe perioadele neacoperite legal de protocoale să dea concedii medicale din burtă sau după cum mi-a spus și doamna care se ocupă de anchetă sau cea de la telverde să se folosească de zilele de concediu de odihnă, ceea ce nu este normal”, mai spune bărbatul.

Ioniță Toma aduce în discuție și trei paragrafe ale Art. 352 din Codul Penal.

„(1) Nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă fapta a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

(3) Transmiterea, prin orice mijloace, a unei boli infectocontagioase de către o persoană care știe că suferă de această boală se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”

Pentru medicii de familie există totuși o procedură

Contactată telefonic de reporterii Turnul Sfatului medicul Loredana Pilof, președinta Societății Naționale de Medicina Familie, filiala Sibiu, spune că există o procedură prin care se pot acorda concedii medicale în această situație.  

„Procedura asta este: se înregistrează un episod acut și se rezervă un concediu medical, dar trebuie făcut în ziua respectivă, iar apoi se intră în concediul de izolare, respectiv de carantină. Retroactiv nu se poate face nimic”, spune dr. Loredana Pilof.

Doar în baza testului PCR se aprobă concediile medicale

O solicitare a fost trimisă și către reprezentanții Prefecturii Sibiu, vocea unică în această pandemie, prin care s-a cerut o declarație oficială cu privire la ce au de făcut oamenii diagnosticați pozitiv pentru SARS CoV-2 de un cadru medical, printr-un test rapid și contacții lor direcți, până la sosirea rezultatului testului PCR și cum se procedează, legal, în astfel de cazuri pentru a se putea beneficia de concediu medical. De asemenea, am cerut lămuriri cu privire la stabilirea perioadei de carantinare în ceea ce privește colegul de serviciu al sibianului Ioniță Toma și perioada de carantinare a soției acestuia. În răspunsul dat, reprezentanții prefecturii spun că nu se poate da concediu medical în baza testului rapid și nici concediu medical de izolare decât în cazul testării PCR. De asemenea, spun că, potrivit prevederilor legale în vigoare, pentru colegii de serviciu, data ultimului contact infecțios este ultima zi în care bolnavul a fost la serviciu, pe când, în cazul contacților de domiciliu, calcul perioadei de carantină se efectuează începând cu data recoltării testului RT-PCR.

Răspunsul de la prefectură, însă, nu oferă lămuriri cu privire la ce au de făcut sibienii în situația în care se știu contacți direcți ai unui suspect de COVID, confirmat prin test rapid.

„În baza testului rapid nu se poate da concediu medical. Medicul de familie, poate da concediu medical, de exemplu, pentru boală acută sau infecție respiratorie dacă pacientul prezintă simptome, până în momentul recoltării probelor în vederea efectuării testului RT-PCR. Concediu medical de izolare se acorda doar în cazul testării RT-PCR.

Pentru colegii de serviciu, data ultimului contact infecțios este ultima zi în care bolnavul a fost la serviciu, pe când, în cazul contacților de domiciliu, calcul perioadei de carantină se efectuează începând cu data recoltării testului RT-PCR, conform prevederilor legale în vigoare. Din acest motiv, datele de pornire ale celor 14 zile de carantinare pot varia pentru fiecare contact în parte, în funcție de data contactului infecțios cu persoana confirmată cu SARS-CoV-2 prin diagnosticare RT-PCR”, este răspunsul dat de Andreea Ștefan Purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Marcian Radu

Acum 4 luni

O Doamne! Dar asta se intampla mereu!!. La mine in firma toata lumea a pierdut numeroase zile de concediu de odihna pentru ca li s-a indicat in cazul in care un coleg de birou a fost CONTACT sa isi ia toti din birou concediu de odihna 2 saptamani. Obligatoriu, fara comentarii! Nici nu s-a pus problema sa se faca altfel. Oamenii si-au F*** concediul dac sotia sau sotul unui coleg a avut Covid...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus