Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Nu mai sunt paturi libere la ATI. Doi pacienți în stare gravă, transportați cu avionul militar de la București

Nu mai sunt paturi libere la ATI. Doi pacienți în stare gravă, transportați cu avionul militar de la București

Duminică a fost nevoie de intervenția unei aeronave militare pentru a prelua doi pacienți, care să fie aduși de la București la Sibiu.

Notă: dintr-o eroare de documentare, în știrea publicată inițial a apărut informația că pacienții au fost transportați de la Sibiu la București

”O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează duminică, 13 decembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Sibiu - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a doi pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă”, anunță Ministerul Apărării Naționale, într-un comunicat dat publicității duminică după-amiaza. Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian la ora 14:15, precizează sursa citată.

Cei doi pacienți au fost monitorizați pe avion de o echipă medicală. ”Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov”, mai precizează sursa citată.

Nu este pentru prima dată când este folosit transportul aerian pentru transferul sibienilor bolnavi de Covid-19. În 18 noiembrie, un pacient cu covid-19 internat în Spitalul județean Sibiu a solicitat transferul – pe propriile cheltuieli – la un spital din Germania.

În cursul zilei de duminică, atunci când a fost anunțat transferul celor doi sibieni aflați în stare gravă, în spitalele din județul Sibiu erau internate 276 de persoane bolnave cu Covid-19 (în creștere ușoară, de la 268 – sâmbătă). Dintre aceștia, 32 (dintre care doi minori) aveau nevoie de asistență ATI.

Sursa foto: Forțele Aeriene Române

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Kokos Kokos

Acum 3 ani

Pai ce faceti , ati desfiintat din paturile ATI??? Erau 34 paturi ATI in judet(22 la judetean , 10 la militar si 2 la Medias) , si inca 6 la pediatrie. Acum sunt doar 30+6??? Ce s-a intamplat cu cele 4 paturi ATI???
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 3 ani

Mda , vad ca ati dat in final stirea corecta , deci paturile sunt acolo , n-au disparut!
Raspunde

A A

Acum 3 ani

Cat timp sunt 30 si ceva paturi, acest titlu nu impresioneaza pe nimeni
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus