Miercuri,
08.12.2021
Ceata
Acum
0°C

Președinta CJ: Ultimele milioane de euro alocate spitalului județean nu au legătură cu apelul pentru donații al medicului Bîrluțiu

Președinta CJ: Ultimele milioane de euro alocate spitalului județean nu au legătură cu apelul pentru donații al medicului Bîrluțiu

13,2 milioane de lei este suma pe care, în urma unei ședințe urgente, autoritățile județene au alocat-o Spitalului Județean Sibiu, pentru a acoperi o parte din cheltuielile generate de pandemia de Covid-19 pentru perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021. Ședința de Consiliu Județean a coincis cu un apel făcut pe pagina de facebook, de medicul Victoria Bîrluțiu, șefa secției de Boli Infecțioase, pentru donații care să sprijine secția în lupta cu virusul SARS CoV-2. Întrebată într-o conferință de presă de ce acești bani nu au fost dați mai devreme spitalului, Daniela Cîmpean spune că suma alocată unității spitalicești nu are nicio legătură cu apelul făcut de medicul infecționist.

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au organizat astăzi, 15 decembrie o conferință de presă în care Daniela Cîmpean, președintele CJ și lt.col. Vlase Constantin Marinel, managerul interimar al Spitalului Județean au răspuns întrebărilor puse de jurnaliști. Una dintre întrebări a făcut referire la cei 13,2 milioane de lei alocați spitalului după ce reprezentanții județului s-au întâlnit într-o ședință urgentă, la scurt timp după ce medicul infecționist Victoria Bîrluțiu a făcut un apel pentru donații care să susțină Secția de Boli Infecțioase. S-a întrebat de ce acești bani nu fost alocați mai devreme, având în vedere că specialiștii au anunțat un al doilea val în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Daniela Cîmpean a subliniat că banii alocați spitalului nu au legătură cu apelul de donații al șefei Secției de Boli Infecțioase, ci sunt o măsură de prevenție, pentru a se putea face achiziții care să susțină instituția și la începutul anului 2021.

„În ceea ce privește alocarea de fonduri, aceasta nu a fost legată, în ceea ce privește ședința de Consiliu Județean, de apelul pe facebook al doamnei doctor. Această solicitare a venit din partea spitalului, din partea managementului spitalului. Consiliul Județean se mobilizează de fiecare dată când există o solicitare serioasă și fundamentată. Așa am procedat și la momentul la care domnul manager ne-a solicitat să facem această rectificare pentru a asigura necesarul și pentru perioada de început a anului viitor. Vorbesc despre resursele necesare, dat fiind faptul că știți, a fost o perioadă cu alegeri, nu știm când vom avea bugetul pe noul an, iar acestea vin ca o măsură de prevenție. Să se facă aceste achiziții pentru a avea spitalul cele necesare și la începutul anului viitor”, a spus Daniela Cîmpean.

De asemenea, lt.col. Vlase Constantin Marinel, managerul interimar al spitalului județean a vorbit despre importanța resurselor, afirmând că unitatea se află în plin proces de achiziții.

„În legătură cu suplimentarea de fonduri, noi mulțumim autorităților că au înțeles să ne sprijine în acest lucru și am spus, în micul preambul, faptul că unul dintre scopurile și obiectivele noastre au fost să asigurăm o autonomie pentru cel puțin 30, 60 de zile în vederea desfășurării activităților în această instituție. Este normal și logic, fiind pe sfârșit de an bugetar, mergând pe previziunile care au fost făcute conform unui contract aflat în derulare cu Casa de Asigurări de Sănătate, care nu au prevăzut, la începutul anului și ulterior, și nu puteau să prevadă, care va fi nivelul pe care noi îl vom desfășura privind numărul de pacienți și care va fi contextul epidemiologic și eventuale situații de criză după cum am definit. În consecință, după întocmirea, după reanalizarea necesarului privind materialele esențiale desfășurării activității am solicitat către instituția ordonatoare de credit superioară acest sprijin, a fost aprobată și în momentul de față, după cum am spus în preambul, suntem în pline proceduri de achiziții pentru a asigura stocurile necesare”, a spus managerul interimar.  

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus