Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

FOTO Comemorarea eroilor Revoluției din 1989. ”Stăteam singur și cugetam: De ce?”

FOTO Comemorarea eroilor Revoluției din 1989. ”Stăteam singur și cugetam: De ce?”

Ceremonia de Comemorarea a Eroilor Revoluției din 1989 s-a desfășurat astăzi într-un cerc restrâns, conform măsurilor de prevenire în vigoare. Prefectul Mircea Crețu, însoțit de rectorul Academiei Trupelor de Uscat, generalul Ghiță Bârsan, au depus flori  și au păstrat un minut de reculegere la monumentul eroilor căzuți în Decembrie 1989. Totodată, ÎPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului a oficiat o slujbă de pomenire.  „Evenimente de o importanță definitorie pentru formarea noastră ca oameni și stat democratic au avut loc acum 31 de ani. Asemenea multor evenimente istorice, și Revoluția din decembrie 1989 a îndoliat o mulțime de familii, a îndoliat o țară întreagă, pentru libertatea și democrația pe care le avem astăzi. Vă îndemn pe toți, dragi cetățeni să prețuim cu multă recunoștință și compasiune aceste valori pentru care numeroși semeni și-au dat viața. Dumnezeu să binecuvânteze România și să mângâie sufletele celor întristați. Veșnică recunoștință Eroilor Revoluției din 1989!”, a transmis prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu. 

Totodată, din cauza faptului că pandemia nu a permis organizarea unei ceremonii numeroase, Asociația pentru Cinstirea Eroilor Martiri din Sibiu, a transmis un mesaj prin liceeanul Robert Tătar.  ”Stăteam singur și cugetam: De ce? De ce a fost nevoie ca atâtea suflete nevinovate sa moaraăacum 31 de ani? De ce atâția copii au crescut fără tată?, De ce soțiile au rămas văduve? De ce și acum bietele mame ajung la vârste onorabile și își plâng copii plecați mult prea devreme din aceasta lume vremelnică? Iar acum, privind în jurul meu, observând că există dreptul la libera exprimare, la o gândire personală care poate fi manifestată oricui, la orice oră, la orice impas național ...  îmi răspund singur: Acești oameni viteji au plecat cu gândul pe care Nicolae Iorga îl enunța atât de profund: „Gândul morții să-ți slujească în orice clipă pentru a înțelege prețul vieții”.  Cuvintele sunt de prisos, sufletele îndoliate nu vor mai putea fi niciodată mângâiate, dar trebuie să avem cu toții speranța , că de Acolo de Sus, din Altarul bucuriei și al frumosului, Dumnezeu ne va da puterea sa-i cinstim cât vom trăi și să-i pomenim! Să nu-i uităm! Astăzi trăim datorită martiriului din ’89”, a transmis Robert Tătar, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, și totodată, reprezentant al Asociației pentru Cinstirea Eroilor Martiri. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1117

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cezar Cezar

Acum 3 ani

Adevărații revoluționari probabil că nu au avut acces din cauză de pandemie... Mă mir că a lipsit Raluca Turcan, dar ea nu putea să piardă ciloanul la București....

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus