Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Un timișorean s-a jucat cu focul. Două tone de articole pirotehnice i-au fost confiscate după ce a fost depistat în trafic, la Copșa Mică

Un timișorean s-a jucat cu focul. Două tone de articole pirotehnice i-au fost confiscate după ce a fost depistat în trafic, la Copșa Mică

Un timișorean a fost depistat în trafic de polițiștii sibieni, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică, transportând două tone de articole pirotehnice, în valoare de 60.000 de lei, pentru anumite societăți. În urma verificărilor polițiștii au constatat că respectivele societăți nu au comandat articolele pirotehnice transportate. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

În Ajunul Crăciunului,  în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat în trafic, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică, un timișorean în vârstă de 46 de ani, angajat al unei societăți comerciale autorizate din Timiș, care ar fi transportat 2.000 de kg de articole pirotehnice pentru anumite societăți beneficiare. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că respectivele societăți nu au comandat articolele pirotehnice transportate.  

Articole pirotehnice erau din categoriile F1 și F2 (articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut), F3 (articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc mediu), F4 (articole pirotehnice de divertisment de mare risc), P1 (articole pirotehnice, altele decât articolele pirotehnice de divertisment și articolele pirotehnice de scenă, care prezintă un risc scăzut) si T1 (articole pirotehnice pentru utilizarea pe scenă care prezintă un risc scăzut).

Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea confiscării. Valoarea acestora este estimată la suma de 60.000 de lei.

„În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995”, transmit polițiștii.

„Foc de artificii” se numește acțiunea în urma căreia a fost depistat timișoreanul și a fost demarată, la nivel național, de Poliţia Română, în data de 23 noiembrie. Controalele vor continua pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus