Sâmbătă,
03.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Biserica Ursulinelor (romano-catolică) anunță cum se va face sfințirea caselor: preotul nu intră în locuințe, apa se sfințește la ușă și nu se sărută crucea

Biserica Ursulinelor (romano-catolică) anunță cum se va face sfințirea caselor: preotul nu intră în locuințe, apa se sfințește la ușă și nu se sărută crucea

Reprezentanții Bisericii Ursulinelor din Sibiu anunță regulile după care se va desfășura sfințirea caselor, la începutul anului 2021. 

Biserica Ursulinelor este o biserică romano-catolică situată în centrul Sibiului, pe strada Gheorghe Magheru. În prezent, Biserica Ursulinelor este folosită atât de comunitatea romano-catolică, cât și de cea greco-catolică din Sibiu (Sibiu CityApp)

Potrivit unei postări pe pagina oficială de facebook, din cauza pandemiei de coronavirus, cei care doresc această binecuvântare, vor așeza în fața ușii apartamentului o măsuță, pe care se pune un bol cu apa și un fir de busuioc sau o altă ramură de floare, iar preotul va sfinți apa și ușa intrării. Cei care locuiesc la casă vor așeza măsuța în fața porții deschise.

Preotul și cantorul nu vor intra în interiorul locuințelor, vor purta masca pe figură și își vor igieniza mâinile la fiecare locuință. De asemenea, nu se va săruta crucea, iar distanțarea trebuie respectată.

Anunt important Sfintirea caselor – Anul 2021 se va desfasura dupa programul atasat. Intrucat suntem in conditiile...

Posted by Biserica Sfânta Ursula on Saturday, December 26, 2020

Programul Sfințirii caselor pentru anul 2021 îl găsiți tot pe pagina Bisericii Ursulinelor.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Crestin Ortodox

Acum 1 an

Biserica crestin-ortodoxa cum va proceda ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus