Marţi,
25.01.2022
Cer Senin
Acum
-19°C

Prefectura: Precizări referitoare la aplicarea măsurilor de prevenire

Prefectura: Precizări referitoare la aplicarea măsurilor de prevenire

Instituția Prefectului a transmis marți o serie de precizări privind aplicarea măsurilor de prevenire împotriva coronavirusului. Astfel, în comunicatul de presă transmis se aduc următoarele clarificări: 

  • Rata de incidență cumulată se calculează pe o perioadă de 14 zile și se actualizează zilnic;
  • Conform H.G. nr 1065/2020 sunt definite 3 praguri ale ratei de incidență cumulată (sub 1,5/1000 de locuitori; între 1,5 și 3/1000 de locuitori; peste 3/1000 de locuitori) în funcție de care sunt stabilite o serie de măsuri preventive;
  • La atingerea pragurilor se aplică pe o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute de H.G. 1065/2020;
  • Chiar dacă într-o localitate rata de incidență scade sub pragul conform căruia sunt aplicate măsuri pentru perioada de 14 zile, măsurile rămân în vigoare până la încheierea perioadei de 14 zile;
  • În cazul în care rata de incidență crește din nou, depășind unul dintre cele 3 praguri, se vor aplica în maxim 48 de ore măsurile aferente noii rate de incidență, înainte de încheierea celor 14 zile.

 

De asemenea, se precizează faptul că toate măsurile aferente celor 3 praguri, sunt sintetizate în Hotărârea nr. 118/2020 a CJSU Sibiu, iar localitățile sunt grupate în funcție de pragul ratei în anexa hotărârii. În dreptul fiecărei localități este trecut intervalul de timp în care se aplică măsurile preventive aferente pragului. Pentru localitățile care nu se regăsesc în anexă, rata de incidență este sub pragul de 1,5/1000 de locuitori și se aplică măsurile aferente acestui prag. Hotărârea și anexa sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență, iar anexa hotărârii se actualizează zilnic.

Vizualizari: 2103

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus