Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

62 de amenzi au fost aplicate ieri în județ, majoritatea pentru lipsa măștii

62 de amenzi au fost aplicate ieri în județ, majoritatea pentru lipsa măștii

103 forțe ale poliției și poliției locale au fost implicate ieri în acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Au fost aplicate câteva zeci de amenzi, cele mai multe pentru lipsa măștii de protecție.

Au fost verificate 1.052 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 77 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 268 de mijloace de transport.

Polițiștii sibieni au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 de lei, din care:

- 38 de sancțiuni în valoare de 8.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție; 

- 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. 

Polițiștii locali sibieni au verificat 237 de persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 750 de lei pentru nepurtarea măștii sanitare.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea – au fost aplicate 7 avertismente scrise și 5 amenzi în valoare de 2500 lei.

Totodată, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat 8 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicat un avertisment.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus