Luni,
24.01.2022
Cer Senin
Acum
-13°C

VIDEO ”Cea mai spectaculoasă lucrare din centrul țării” e viaductul peste valea Tălmăcuța

VIDEO ”Cea mai spectaculoasă lucrare din centrul țării” e viaductul peste valea Tălmăcuța

Viaductul din apropierea orașului Tălmaciu a fost declarat de reprezentanții Companiei naționale de administrare a infrastructurii rutiere drept cea mai spectaculoasă lucrare aflată în desfășurare în prezent, în centrul țării. 

Viaductul peste valea Tălmăcuța este în faza de construire pe șantierul primului lot al autostrăzii Sibiu – Pitești, lotul care va lega Sibiul de Boița. ”Viaductul supratraversează drumul comunal DC61 între Tălmaciu și Tălmăcel și are o lungime totală de 640 de metri, pilonii centrali având aproape 40 de metri înălțime. Pasajul va avea opt deschideri, cele două deschideri centrale având fiecare lungimea de 120 metri. Viaductul se va construi prin tehnologia cofrajelor glisante, fără folosirea unor elemente prefabricate”, se arată într-un mesaj publicat de Direcția Brașov a CNAIR alături de o serie de imagini video cu lucrarea aflată în desfășurare. Mesajul, dat publicității în ultima zi a anului 2020, declară lucrarea de peste valea Tălmăcuța drept  ”cea mai spectaculoasă lucrare de infrastructură aflată în desfășurare în centrul țării”.

Titlul de cel mai înalt viaduct rutier din România este dat tot unei construcții aflată în județul Sibiu. Este vorba de viaductul de la Aciliu, construit tot pe autostrada A1 și dat în folosință în 2014. Acesta are o lungime de 1,1 km și o înălțime maximă a pilonilor de 74 de metri.

Vizualizari: 5563

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Cornel Sibianul

Acum 1 an

Traian Deleanu de unde ai scos dumneata afirmația că drumul comunal DC 61 leagă satul Armeni( sat aparținător de comuna Loamneș, localitate situată în centrul județului Sibiu) de satul Tălmăcel, sat aflat în componența orașului Tălmaciu?
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 1 an

Drumul comunal intre Armeni si Talmacel????.Poate intre Talmaciu si Talmacel!
Raspunde

Cosmin Cerbul Carpatin

Acum 1 an

Pai stati putin....si drumul fofeldea-altana unde ramane ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus