Miercuri,
19.01.2022
Partial Noros
Acum
-7°C

Sibiul a depășit o mie de persoane vaccinate anti-Covid. A ajuns și cea de-a doua tranșă de vaccin

Sibiul a depășit o mie de persoane vaccinate anti-Covid. A ajuns și cea de-a doua tranșă de vaccin

Peste 8.500 de persoane, personal medico-sanitar, sunt vizați pentru vaccinare împotriva COVID-19, în prima etapă, anunță reprezentanții Prefecturii Sibiu. Dintre aceștia, peste 1.000 de persoane s-au vaccinat deja. În același timp, autoritățile anunță că Sibiul a primit și cea de-a doua tranșă de vaccin, care urmează a fi distribuită în cele 10 centre de vaccinare destinate celor care lucrează în linia I.

În ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19, la nivelul județului Sibiu, raportul prezentat de autorități arată că, 1.103 persoane s-au vaccinat cu vaccinul Pfizer BioNTech, din 31 decembrie 2020 și până astăzi, 4 ianuarie 2021, ora 12.00. Este vorba de personalul medico-sanitar. De asemenea, în prima etapă de vaccinare sunt vizate 8.508 persoane. Datele au fost puse la dispoziția Instituției Prefectului județul Sibiu, de către Direcția de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor.

„Precizăm faptul că la nivelul județului Sibiu sunt incluse în faza 1 de vaccinare un număr de 10 centre de vaccinare, dintre care Centrul de vaccinare FIX SB H7 – Clinica Polisano SRL Sibiu (Centrul de recuperare medicală) care va începe activitatea joi, 07.01.2021, Centrul de vaccinare FIX SB H6 – Spitalul General Căi Ferate Sibiu (Clădirea administrativă) și Centrul de vaccinare FIX SB H9 – Spitalul Orășenesc Agnita (Ambulatoriu) care au început activitatea de vaccinare astăzi, 04.01.2021”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al prefecturii.

Totodată, autoritățile spun că, în cursul zilei de astăzi a ajuns în județul Sibiu și cea de-a doua tranșă de doze de vaccin, în număr de 975 de doze. Acestea se distribuie în cele 10 centre de vaccinare operaționalizate pentru personalul medico-sanitar, vizat în prima etapă de vaccinare.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus