Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Niciun angajat DGASPC Sibiu nu a fost încă vaccinat împotriva Covid-19

Niciun angajat DGASPC Sibiu nu a fost încă vaccinat împotriva Covid-19

Personalul de îngrijire care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale și medico-sociale se încadrează, conform H.G. nr 1031/2020, se încadrează în prima fază de vaccinare împotriva virusului SARS CoV-2. Cu toate acestea, niciun angajat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu (DGASPC) nu a fost vaccinat. Potrivit reprezentanților instituției, vaccinarea personalului va începe din 15 ianuarie.  

DGASPC Sibiu are în momentul de față 734 de persoane angajate, dintre care 236 lucrează în centre pentru copii și 498 în centre pentru adulți. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Beatrice Muntean, aproximativ 300 de angajați și-au dat acordul cu privire la vaccinarea împotriva COVID 19.

Acestea reprezintă următoarele categorii de personal:

  • personalul care își desfășoară activitatea în servicii sociale rezidențiale pentru copii,
  • persoane aflate în evidență cu boli cronice indiferent de vârstă – copii,
  • personalul din cadrul serviciilor publice de asistență socială (DGASPC, SPAS) și servicii din subordine care desfășoară activități în teren (servicii de urgență, monitorizare, servicii în comunitate) pentru toate categoriile de beneficiari
  • personal din cadrul serviciilor sociale private care furnizează servicii în comunitate și alte tipuri de servicii care implică deplasare pe teren, pentru toate categoriile de beneficiari (exemplu: echipe mobile).

Reprezentanții instituției spun că vaccinarea personalului va începe din data de 15 ianuarie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Ion Iolanescu

Acum 3 ani

Astia oricum nu fac nimic, si vezi asta la o simpla plimbare prin oras, daca isi faceau treaba nu vedeai atatia minori la cersit prin oras.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus