Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Risc ridicat de avalanșă în Munții Făgăraș

Risc ridicat de avalanșă în Munții Făgăraș

Riscul de producere al unei avalanșe în Munții Făgăraș este astăzi de 4, pe o scală de la 1 la 5, la peste 1.800 metri altitudine, conform informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie. De asemenea, la Bâlea Lac, stratul de zăpadă este de peste un metru înălțime.

„Stratul însemnat depus în ultimele zile este nestabilizat și nu prezintă aderență la stratul vechi. La supraîncărcări oricât de mici, dar și spontan, se pot declanşa curgeri sau avalanşe de dimensiuni mici sau medii datorită ruperii plăcilor de vânt sau prin alunecarea stratului proaspăt peste zăpada veche și înghețată de pe pantele suficient de înclinate. Riscul este mai ridicat în zonele adăpostite, unde s-au acumulat depozite mai importante de zăpadă”, arată reprezentanții ANM.

Avalanșe de mici dimensiuni se pot produce în Munții Făgăraș și mai jos de 1.800 de metri, unde este de asemenea un risc însemnat (3 din 5).

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus