Luni,
27.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Un preot sibian, îndrumător de doctorat la ULBS, cere oprirea vaccinării: „Citiți acolo, în scrisoare este tot ce trebuie”

Un preot sibian, îndrumător de doctorat la ULBS, cere oprirea vaccinării: „Citiți acolo, în scrisoare este tot ce trebuie”

„Românii nu vor să fie cobaii nimănui! Opriți experimentele pe români! Numai Adevărul ne poate face liberi, iar în afara lui riscăm primejdia autodistrugerii!”. Acesta este un fragment din scrisoarea deschisă anti vaccinare redactată de reprezentanții Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România. Scrisoarea este semnată de Pr. Prof. Dr. Vasile Mihoc, îndrumător de doctorat în cadrul Facultății de Teologie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în calitatea sa de președinte al Federației. Sunat de reporterii Turnul Sfatului pentru a-și spune punctul de vedere, preotul a refuzat să comenteze.

În a doua jumătate a lunii decembrie, pe site-ul Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România a apărut o scrisoare deschisă către Guvernul României, Ministerul Sănătății și către întreaga societate civilă, semnată de preotul Vasile Mihoc, îndrumător de doctorat și fost profesor în cadrul Facultății de Teologie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. În scrisoare li se cere autorităților române să oprească vaccinarea împotriva SARS CoV-2, vaccinele nefiind suficient testate, iar românii folosiți pe post de cobai.

Reporterii Turnul Sfatului au luat legătura telefonic cu preotul profesor, însă acesta nu a vrut să comenteze conținutul scrisorii și nici să aducă lămuriri în plus.

„Citiți scrisoarea. Au făcut-o cei de la Pro Vita. Pro Vita are și oameni și medici care apără viața. Lăsați șorticăriile, v-am spus citiți acolo, în scrisoare este tot ce trebuie”, a spus părintele.

În ultima parte a scrisorii concluziile sunt trasate clar.

„În concluzie, considerăm că decizia de a vaccina populația cu vaccinuri insuficient testate, bazate pe tehnologii controversate, inacceptabile din punct de vedere bioetic, moral și creștin, fără studii clinice, fără cunoașterea efectelor adverse și fără o informare prealabilă a cetățenilor reprezintă un act ilegal, neconstituţional şi abuziv, care pune în pericol sănătatea populației, reprezentând totodată un afront adus drepturilor și libertăților cetățenești. Românii nu vor să fie cobaii nimănui! Opriți experimentele pe români! Numai Adevărul ne poate face liberi, iar în afara lui riscăm primejdia autodistrugerii!”, se încheie scrisoarea deschisă.

Pr. Prof. Vasile Mohoc (Sursa Foto: Active News)

Scrisoarea semnată de preotul din Sibiu are cinci capitole. Primul capitol face referire la compoziția noilor vaccinuri și vorbește despre efectele secundare sau contraindicațiile noilor vaccinuri, lipsa de informații cu privire la siguranța vaccinurilor, controversa tehnologiei pe bază de ARN mesager, utilizată în premieră absolută și despre aspectele etice privitoare la vaccinurile anti-Covid produse pe linii celulare umane.

Cel de-al doilea capitol este dedicat „părerii specialiștilor” printre care sunt trecuți Michael Yeadon, fost șef al diviziei de cercetare la Pfizer, Romeo Quijano, profesor pensionat de farmacologie şi toxicologie la College of Medicine, Univesity of the Philippines Manila, Robert F. Kennedy Jr., președintele Children’s Health Defense, Univ. Dr. Vasile Astărăstoae, dr. Mircea Frențiu și dr. Monica Pop, cunoscuți pentru pozițiile anti vaccinare pe care le-au luat public.

Cel de-al treilea capitol este o petiție pentru suspendarea studiilor pe subiecți umani a vaccinului Covid privind riscul de ADE pentru cei vaccinați (amplificarea bolii celor vaccinați datorată anticorpilor, riscul infertilității postvaccinale, risc-ul crescut de reacții alergice postvaccinale și durata de studiu prea scurtă, care nu permite estimarea realistă a efectelor secundare.

Cel de-al patrulea capitol din scrisoarea deschisă face referire la anumite aspecte legislative care privesc restrângerea drepturilor și libertăților cetățenești în cazul refuzului vaccinării.

„Cu toate că autoritățile au anunțat că vaccinarea anti-Covid nu va fi obligatorie, semnalele din teritoriu arată că medicii, asistentele și angajații DSP sunt presați să se înscrie voluntari pentru vaccinul anti-Covid. Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, acestora li s-ar fi cerut să semneze un formular, în caz de refuz fiind amenințați cu concedierea”, se arată în scrisoare.

În ultimul capitol din scrisoare preoții își exprimă dezaprobarea „în legătură cu folosirea vaccinurilor produse cu ajutorul celulelor umane din fetuși avortați, procedeu care intră în contradicție nu doar cu viața morală creștină, ci cu însăși conștiința umană”, spun ei.

De asemenea, se face o paralelă între utilizarea vaccinurilor produse pe linii celulare umane și incidența autismului din ultimii 30 de ani.

„Utilizarea vaccinurilor produse pe linii celulare umane este suspectată ca fiind implicată în explozia incidenței autismului din ultimii 30 de ani[23]. Numeroase studii științifice afirmă că există corelații statistice și epidemiologice între contaminarea genetică a gazdei cu material genetic străin și modificările moleculare și variațiile epidemiologice ale patologiilor din spectrul autist[24].

Faptul că cetățenii români (creștini în proporție de peste 90%) urmează a fi vaccinați fără a fi informați asupra acestor aspecte (medicale, etice și morale) ale acestor vaccinuri constituie o gravă încălcare a drepturilor lor, la vicierea consimțământului lor informat. Astfel consimțământul lor este lovit de nulitate, nefiind informat, nici în cunoștință de cauză, iar medicii vaccinatori se află în situații de malpraxis”, mai stă scris în scrisoarea semnată de pr. Vasile Mihoc.

Părintele Vasile Mihoc s-a născut în 13 martie 1948 la Suceava. A urmat cursurile Institutului Teologic Universitar din Sibiu unde, mai târziu, ajunge să predea. Este doctor în teologie și membru în mai multe organizații. În momentul de față slujește într-una din bisericile din Sibiu.

Scrisoarea deschisă o puteți consulta în întregime AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

24 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un Sibian

Acum 3 ani

un mare imbecil d-nul asta!!! mare de tot!!!
Raspunde

Silviu Radu

Acum 3 ani

Imbecili sunt ăia care se oferă obedienți pe post de cobai.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Laurian Strigoniu

Acum 3 ani

Ultima oază de românism se găsește în preoții care ne apără de furturile străinilor, corporațiilor și au ajutat la eliberarea Ardealului de sub cuceritori! PSD și AUR este viitorul României. Pensații să plece în Olanda!
Raspunde

Definitely Maybe

Acum 3 ani

Mie nu mi se pare ca se cere efectiv oprirea vaccinarii ci mai degraba oprirea actualului mod in care se face vaccinarea si reevaluarea situatiei.
Raspunde

Victor L.

Acum 3 ani

Si TS de ce ofera o platforma unor oameni care nu fac decat sa raspandeasca teorii ale conspiratiei si informatii nestiintifice? Daca prezentati informatiile din aceasta scrisoare, absolut lipsite de sustinere stiintifica - normal ar fi sa includeti macar si interviuri cu medici si experti care pot sa prezinte clar si fara echivoc datele corecte legate de acest vaccin! Fara a include si corecturile necesare, nu faceti decat sa ajutati la propagarea unor teorii ale conspiratiei care nu fac bine nimanui, dimpotriva.
Raspunde

Suzana Elf

Acum 3 ani

Stiți unde, când și de cine a fost introdusă sintagma asta, ”teoria conspirației”, pe care o folosiți fără să o înțelegeți? Documentați-vă, citiți, înainte de a-i numi pe cei ce citesc și înțeleg retardați! Articolul este excelent documentat științific, se pare că v-a fost lene să citiți sursele menționate, multe și de primă calitate! Ce numiti dvs știință se cheamă propagandă și obscurantism marca proteve!

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elon Musk

Acum 3 ani

serios?! ...imi insulta inteligenta si ma indeparteaza de Biserica. S-au tampit popii astia. Nu trebe sa reproduceti tot cretinismul debitat ca sa citeasca retardatii antivaccinisti....
Raspunde

Unul Ca oricare altul

Acum 3 ani

Omule, nimic nu ai, nimic nu sti, nimic nu poti, nimic nu esti fără Dumnezeu! Preotii sunt urmaşii Sfintilor Apostoli (dacă ai habar ce ori cine sunt aceia), cărora Mântuitorul le-a spus: "de vă vor urâ pe voi, pe Mine mă vor urâ" Deci tu fratele nostru drag, în atare pozitie cum te desfăşuraşi aici... nu prea Îl iubesti pe cel ce te-a creat. Mai bine dă-ți singur 2 pălmuțe să îți revii...

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bobo Bink

Acum 3 ani

Un dobitoc.......din cauza astora omenirea a avut numai de suferit, frana progresului, asta e biserica !!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

''Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost.''-Voltaire

Raspunde

Nadira Mirescu

Acum 3 ani

V-ati tampit voi, astia care nu stiti sa va informati decat din sursele care sunt comode si comune. Sunt atatia doctori de specialitate, cercetatori, care si-au exprimat indoiala cu privire la acest nou vaccin care se adreseaza defapr ADN ului uman. Nu vedeti niciun pericol ? Sunteti manipulati la maxim. Fiecare are dreptul sa aiba propria parere si decizie. Nu mai insultati imediat ce nu va convine parerea altuia.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Toma Toma

Acum 3 ani

Extraordinar!Inseamna ca cercetatorii din intreaga lume care au lucrat si lucreaza la aceste vaccinuri sunt niste ageamii!Iar milioanele de oameni din intreaga lume care respecta cu strictete aceleasi reguli si se vaccineaza impotriva acestei cumplite maladii,considerand-o cea mai eficienta arma de lupta,sunt dusi de nas si pacaliti!Da,sa vina aici sa le spuna Astarastoaie,Monica Pop,Piperea cum sa procedeze;te pomenesti ca atatea boli care au fost eradicate prin vaccin au fost atentate impotriva bisericii si a moralei crestine!Nu credeti ca faptele unui preot din Constanta constituie un act ilegal,neconstitutional si abuziv?

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Galileo Galilei

Acum 3 ani

Oare cata biologie moleculara a studiat domnul preot de stie el asa de bine cum sta treaba ? Banuiesc ca cartea dansului de capatai e biblia , nu prea spune prea multe despre biologie celulara acolo. Banuiesc ca si dansul face parte dintre cei care le stiu ei pe toate ca doar vorbeste zilnic cu dumnezeu. Daca o face sa il roage sa opreasca el pandemia asta, ca sunt sigur ca medicii nu s-ar supara daca ar disparea pandemia de pe o zi pe alta. Atata timp cat dumnezeu nu face asta si stiinta o face cred ca ar face bine domnul parinte sa taca din gura.

Raspunde

Andrei Andrei

Acum 3 ani

Scriu acest mesaj pentru cei care au inteles faptul ca intraga clasa politica este condusa DOAR de interese personale. Nu scriu pentru cei care inca mai cred ca vreun partid sau vreo marioneta din conducere este in vreun fel interesata de binele populatiei. Cei ce mai cred in "conducerea tarii care ne vrea binele" si in mos craciun, pot sa se opreasca din citit si sa isi vada de viata linistiti mai departe. Pentru ei termenii de "teoria conspiratiei" le-a adormit orice reactie rationala, logica si normala iar "cogito ergo sum" reprezinta doar un banc pentru acestia. Le doresc vise placute in continuare. Cand se vor trezi, vaccinati cu efecte ireversibile, va fi prea tarziu. Pentru cei care insa STIU ca leprele din politica, care guverneaza majoritatea statelor, reprezinta o mafie care este conectata la nivel mondial in interese globale, indiferent de partid, pentru acestia as vrea sa aduc in discutie cateva idei: 1. Daca mass-media a primit saci de bani de la gurverne (peste tot in lume) pentru a "informa despre covid" si orice informatie contrara variantei oficiale este cenzurata pe toate retelele de socializare mai putem vorbi despre libertatea presei, democratie, dreptul la opinie libera? Sau traim in fapt o dictatura unde ai voie doar sa bati din palme si sa strigi "traiasca tovarasul si partidul"? 2. Daca orice opinie contrara celei "oficiale" este cenzurata si sute de medici specialisti (unii experti de varf in imunulogie si virusologie) din multe tari ale lumii (Franta,Germania, SUA, Romania si multe altele) sunt PEDEPSITI ca au contrazis varianta oficiala prin amenzi, destituiri si prin retragerea dreptului de libera practica, mai putem discuta despre o dezbatere cu adevarat medicala, stiintifica, sau este vorba despre POLITICA de stat ordonata de politrucii incompetenti de prin ministere? 3. Daca acest asa zis vaccin (primul care se bazeaza pe tehnologia cu ARNm, capabila sa mofice ADN-ul uman) este considerat de chair producatorii acestuia ca fiind riscant din punct de vedere al efectelor adverse, deoarece ei REFUZA orice responsabilitate pentru efectele produsului lor, cum pot avea incredere in asemena produs oamenii care merg sa se injecteze? Cu alte cuvinte, daca producatorul unei masini nou noute, iti spune: o iei pe raspunderea ta, fara nici o garantie, noi nu iti garantam ca va merge, cata minte trebuie sa ai ca sa te increzi in produsul lor? 4. Nu in ultimul rand, cat de pierduti suntem ca societate, daca trecand prin iadul comunist (cu cenzura cu arestari si torturi pentru delicte de opinie, cu interdictia de a spune ce crezi) ne-am dorit libertatea, iar acum renuntam la ea promovand cenzura si IDEILE UNICE ale conducerii? Ce suflete de dictatori avem daca nu permitem celui de langa noi sa isi expuna parerea, buna sau rea, corecta sau incorecta? Cine isi poate aroga cunoasterea adevarului absolut, incat sa nu mai existe loc de dezbatere de idei, de schimb de informatii? Cine isi poate aroga dreptul de a cataloga informatia asta adevarata si cealalta falsa, deci cenzurabila? Daca asa am ajuns ca societate, atunci meritam sa ne cufundam in neo-comunismul global care se prefigureaza. Numai bine, tuturor.

Raspunde

Violeta P

Acum 3 ani

Foarte bine punctat! Felicitări!Se va vaccina doar cine trebuie...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Isailă Brătfălean

Acum 3 ani

Vaccinul nu o fi perfect. Dar virusul cu care este posibil ca China, She Zhengli să subjuge omenirea (să distrugă rasă albă) este suficient testat? Popa ăsta este prea ignorant să înțeleagă că și SARS-COV-2 ar fi putut creat de om precum diversele vaccinuri, că poate se bagă precum musca în lapte într-un război biologic.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Prenume Nume

Acum 3 ani

Raluca Budusan, sub numele dvs. scrie Sanatate si Educatie. Articolul acesta nu face parte din Sanatate si Educatie ci din sfera Medievalism si Ortodoxism Crestinopat. Nu se citesc ediatorialele inainte a fi publicate? De ce TS este goarna unor oameni cu probleme mentale?

Raspunde

Alexandru Dinu

Acum 3 ani

Multumim Parinte, pentru implicare. Dumnezeu sa va dea putere de munca si mai departe!
Raspunde

Silviu Laurentiu

Acum 3 ani

Bunul Dumnezeu să vă mântuiască Părinte! Facem metanie în fața unor astfel de oameni. Dumnezeu să ridice cum știe El din poporul acesta oameni care să mărturisească Adevărul. Am aruncat o privire și pe statisticile deceselor din ultimii 30 de ani de la noi din țară: https://cnsisp.insp.gov.ro/wp-content/uploads/2020/12/Buletin-informativ-Miscarea-naturala-9_LUNI-2020.pdf https://cnsisp.insp.gov.ro/wp-content/uploads/2020/06/Buletin-Informativ-CAUZE-DECES-2018_2019.pdf și nu se vede în anul 2020 nicio schimbare majoră la decese, cum s-ar fi așteptat din vehiculările cifrelor uriașe de imbolnăviri, ci mai degrabă reiese o situație normală comparând cu anii anteriori. Dacă ar fi fost o pandemie cu adevărat, cum au fost bolile mari din istorie în care s-a murit zeci și chiar sute de milioane la nivel mondial: https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/top-7-boli-mortale-care-au-facut-istorie https://www.medic.chat/traieste-sanatos/marile-pandemii-din-istoria-omenirii/ s-ar fi ajuns la un număr uriaș de morți, și atunci se justificau luarea de măsuri radicale, dar în niciun caz, aceasta de a vaccina un popor întreg, și chiar toată omenirea, cu ceva netestat sufiient, care are și metode noi în componentă. Și să considerăm că dă greș vaccinul. Primii vaccinați sunt medicii, profesorii, armata, conducătorii și oamenii de bază dintr-o țară, nu ai distrus state întregi, poate o bună parte din populația globului? Acestea le-am spus judecând pur lumește.
Raspunde

Mihaela Silaghi

Acum 3 ani

Un lucru e cert,știința și medicina au avansat foarte mult,nu putem trăi numai din trecut,ce si cum s a întâmplat în anii 60 ,sau cand a fost gripa spaniola in 1920 că deși au fost vaccinati a murit multa lume( a murit din cauza bolii foarte avansată in organism)... până nu ne ia LIBERTATEA de a alege, decide să ne vaccinam sau nu,totul decurge bine...
Raspunde

Valentin Damian

Acum 3 ani

Acest vaccin a fost testat in 2012 pentru sars-cov1, pe animale. S-au facut 2 doze, cu succes. Apoi in ultima faza a testarii pentru a verifica eficacitatea vaccinului au expus animalele vaccinate la virus. Rezultatul a fost socant. Au murit toate animalele din studiu care au primit vaccinul. A fost o supra reactie imuna a organismului. Mai multi doctori cu specializari in imunologie si microbiologie au explicat acest lucru. Pe youtube au fost cenzurati. Poate mai gasiti interviurile pe bitschute sau pe brighteon. Eu cred ca vaccinul asta este facut special pentru atei, pentru prosti si pentru aroganti. Astia se bulucesc primii sa il ia. Atei fiind nu au dreapta socotinta si smerenia sa asculte de cei care mai stiu cum stau treburile, prostii cred orice minciuna a sistemului, daca este spusa la tembelizor iar mandrii nu isi mai incap in piele de "dastepti" ce sunt. La coada la vaccin cu voi, ce sa mai spun altceva? Daca de explicatii si indrumari bune nu vreti sa ascultati, mai si jigniti si injurati oamenii care vor sa va faca un bine si sa va informeze. Acum, de spus s-a spus. Cine asculta bine, cine nu, Dumnezeu cu mila...
Raspunde

Miuta Miuta

Acum 3 ani

Bine punctat!
Raspunde

Valentin Damian

Acum 3 ani

Gripa "Spaniola" a fost de fapt cauzata de un vaccin experimental de meningită bacteriană, cultivat pe cai, de către Institutul Rockefeller pentru Cercetări Medicale din New York, care a fost injectat soldaților de la Fort Riley. Soldatii trimisi pe front au raspandit virusii. Vaccinurile au fost trimise si in Anglia si Franta. Fiind razboi, nu s-a publicat in presa. Spania nu a participat in razboi si presa nu era cenzurata, astfel primele cazuri s-au raportat acolo. De aici numele de gripa "Spaniola". Amanunte gasiti aici: https://vaccineimpact.com/2018/did-military-experimental-vaccine-in-1918-kill-50-100-million-people-blamed-as-spanish-flu/ sau aici: https://saccsiv.wordpress.com/?s=gripa+spaniola
Raspunde

Diana

Acum 2 ani

Binecuvintat sa fie parintele Mihoc si Provita cu scrisoarea aceea foarte bine motivata !

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus