Miercuri,
04.08.2021
Partial Noros
Acum
20°C

FOTO Primele imagini dintr-un centru de vaccinare în masă din Sibiu

FOTO Primele imagini dintr-un centru de vaccinare în masă din Sibiu

Primăria orașului Avrig a făcut publice, pe pagina de facebook o serie de imagini cu centrul de vaccinare de la Avrig. În descrierea postării, reprezentanții primăriei spun că centrul este pregătit pentru cea de-a doua etapă de vaccinare anti – COVID. De asemenea, se precizează faptul că, la nivel local, a fost constituit un nucleu de coordonare a vaccinării, condus de viceprimarul Ciprian Stoișor. În Avrig, în total, sunt amenajate patru puncte de vaccinare.  

Postarea de pe facebook a reprezentanților Primăriei Avrig explică întreg procesul de vaccinare. Astfel se explică faptul că în Sala de sport a orașului, au fost amenajate spații funcționale pentru derularea în condiții optime a procesului de vaccinare. La intrare, se va face scanarea temperaturii, de către personalul de pază. În zona de recepţie, personalul de primire, instruit pentru verificarea programărilor, va scana documentele și va direcționa cetățenii spre punctul de triaj medical, unde se vor afla un medic și un asistent medical.

Totodată se anunță că, în total, au fost amenajate patru puncte de vaccinare, dotate cu frigider, mobilier, chiuvetă și materiale sanitare.

„După vaccinare, la Registratură, se va face înregistrarea în Registrul electronic Național de vaccinare, după care se va sta 15 minute în punctul de supraveghere post-vaccinare, unde au fost amplasate scaune, un pat, echipament de protecție și o trusă de urgență. În centrul de vaccinare au mai fost amenajate un grup sanitar pentru personal și un grup sanitar pentru populaţie, o zonă de colectare a deșeurilor medicale, o zonă de dezechipare a echipamentului de protecție și un punct de prim ajutor”, scriu reprezentanții primăriei.

În etapa a doua, va fi vaccinată populația cu grad ridicat de risc, respectiv adulți cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate. Tot în această etapă de vaccinare, se încadrează lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus