Duminică,
17.10.2021
Ceata
Acum
9°C

Mai puține amenzi la final de săptămână, majoritatea pentru nepurtarea măștii

Mai puține amenzi la final de săptămână, majoritatea pentru nepurtarea măștii

Autoritățile sibiene continuă controalele pentru nerespectarea regulilor impuse în pandemia de Covid-19. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 50 de amenzi și mai multe avertismente. Cei mai mulți oameni (63) au fost amendați pentru nepurtarea măștii de siguranță.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 126 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 865 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 76 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 71 de mijloace de transport, din care 26 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.750 de lei, dintre care 63 de sancțiuni, în valoare de 4.750 de lei au fost pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și șase sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.  

Polițiștii locali sibieni au verificat 203 de persoane și au aplicat o sancțiune contravențională cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 9 ianuarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților au fost  aplicate patru avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Autoritățile reamintesc faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus