Sâmbătă,
23.01.2021
Partial Noros
Acum
12°C

Șase sibieni au luat amendă pentru că au părăsit domiciliul, deși erau în carantină/izolare

Șase sibieni au luat amendă pentru că au părăsit domiciliul, deși erau în carantină/izolare

87 de polițiști și polițiști locali au desfășurat ieri acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, în contextul COVID. Cu această ocazie, au identificat șase persoane care au ignorat carantina/izolarea și alte câteva zeci care nu purtau mască. Totodată, cinci sibieni au luat amendă pentru că au ieșit la plimbare pe timp de noapte.

În total, au fost verificate 916 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 66 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 274 de mijloace de transport, din care 17 mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.500 de lei, din care:

-           6 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind carantina/izolarea; 

-           67 de sancțiuni în valoare de 10.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 

-           5 sancțiuni în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.   

Polițiștii locali sibieni au verificat 77 de persoane și au aplicat 3 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților au fost  aplicate 7 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus