Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Ioan Ciolan: foarte important, este vorba de falimentul firmei Ambient SA. Magazinele rămân deschise

Ioan Ciolan: foarte important, este vorba de falimentul firmei Ambient SA. Magazinele rămân deschise

Preconizata trecere din starea de insolvență în cea de faliment a societății Ambient SA nu va duce și la închiderea magazinelor din rețea, arată Ioan Ciolan, cel care a fondat în urmă cu 28 de ani rețeaua de magazine de bricolaj cu sediul central la Sibiu.

Intrată în insolvență în toamna anului 2015, societății Ambient SA i s-a cerut acum falimentul de către ANAF, ca urmare a intrării în incapacitate de plată, a anunțat Florin Sora, reprezentant al administratorului judiciar Sibinsolv. Cel mai probabil, falimentul va fi încuviințat la termenul din martie din cadrul procedurii de insolvență.

Falimentul societății înființată de Ioan Ciolan în 1993 nu va duce, însă, și la închiderea celor opt magazine care au mai rămas în rețea și care – în cadrul procedurii de insolvență – au fost francizate. ”Este foarte important de menționat faptul că este vorba despre falimentul firmei Ambient SA, cea care a deținut rețeaua de magazine Ambient. Cele opt magazine din rețeaua actuală Ambient au fost preluate, în sistem franciză, de alte firme și oferă în continuare clienților o gamă completă de produse și servicii pentru construirea sau renovarea locuințelor. Francizarea rețelei de magazine Ambient a făcut parte din planul de reorganizare al firmei Ambient SA, aprobat de creditorii bancari și comerciali și implementat cu succes. S-a ales varianta francizării pentru a se asigura continuitatea business-ului și a locurilor de muncă pentru angajați”, declară Ioan Ciolan, pentru Turnul Sfatului.

Ultimul magazin din rețeaua Ambient care a fost francizat este cel din Sibiu, de pe șoseaua Alba Iulia. Se întâmpla în 2019, iar în martie 2020  clădirea principală a fost afectată de un incendiu. ”Magazinul a continuat să funcționeze în aceeași locație, pe o suprafață mai restrânsă, oferind însă întreaga gamă de produse și servicii din portofoliul rețelei Ambient. Clădirea principala este în plin proces de reamenajare urmând să anunțăm în curând noutăți despre acest obiectiv”, mai arată cel care deține pachetul majoritar de acțiuni al Ambient SA.

”Rețeaua Ambient cuprinde magazinele Ambient din Sibiu, Sighișoara, Mediaș și Bistrița care sunt operate de către firma APC Universal Partner SRL, deținută de acționarii Lehel Andras, Pal Tunde și Rozalia Sitar și magazinele Ambient din Alba Iulia, Cluj Napoca, Blaj și Râmnicu Vâlcea operate de către firma Profelis C&V SRL deținută de asociatul unic Vasile Bucurenciu”, Ioan Ciolan, acționarul majoritar al Ambient SA

28 de ani

În prezent, Ambient SA mai are cinci angajați, iar în patrimoniu mai sunt câteva terenuri și clădiri, aflate în diferite stadii de vânzare (cum ar fi o platformă betonată de 6.500 de mp în Dumbrăveni, scoasă la licitație zilele trecute alături de o hală cu o suprafață de aproape 2.400 de mp pentru suma de 38.500 de euro, fără TVA).Înființat în februarie 1993, Ambient a devenit societate pe acțiuni în 2008, an care a adus și cele mai bune performanțe: cu 2.500 de angajați, cele 15 centre comerciale, șapte magazine de bricolaj și cinci depozite logistice au generat o cifră de afaceri de peste 850 de milioane de lei. Criza economică care a urmat a redus la jumătate cifra de afaceri a companiei, care a intrat într-un amplu proces de reorganizare.

Tribunalul Sibiu a admis cererea Ambient SA de intrare în insolvență la jumătatea lunii septembrie a anului 2015. În acel an, cifra de afaceri s-a înjumătățit față de cea din 2014, ajungând la 216 milioane de lei (de la 497 de milioane de lei). Pierderile înregistrate au crescut de trei ori – de la 32 de milioane de lei în 2014, la 114 milioane de lei, în 2015.

În ultimii ani, alături de soția sa, Ioan Ciolan s-a implicat în dezvoltarea centrului de servicii Aria.

Citește și Un alt fel de interviu cu Ioan Ciolan. ”La viata mea am condus atatea camioane...”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 10299

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mircea Mircea

Acum 3 ani

https://www.wall-street.ro/articol/Legal-Business/173460/evaziune-fiscala-de-milioane-cu-materiale-de-constructii-numele-unui-mare-retailer-de-bricolaj-din-romania-apare-in-dosar.html
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus