Miercuri,
14.04.2021
Ploi Moderate
Acum
7°C

Ministrul Educației: Jumătate din personalul din sistemul preuniversitar vrea să se vaccineze

Ministrul Educației: Jumătate din personalul din sistemul preuniversitar vrea să se vaccineze

Ministrul Educației,  Sorin Cîmpeanu, a declarat că aproape jumătate dintre angajații din sistemul preuniversitar s-au arătat până acum disponibili să se vaccineze: „Noi am inițiat o interogare a întregului sistem. Întrebarea a fost adresată tuturor celor 340 de mii de membri ai sistemului național de educație. Până în momentul de față, învățământul preuniversitar se apropie, deci în momentul acesta, data limită este vineri, 15 ianuarie, orele 16, până în acest moment, personalul din sistemul de învățământ preuniversitar se apropie de 50% cu privire la disponibilitatea de vaccinare, fără ca aceste răspunsuri să constituie o obligație legală de vaccinare, iar în sistemul de învățământ universitar suntem deja la 60%", a declarat ministrul pentru RFI.

În opinia sa, „orice persoană vaccinată din sistemul de învățământ va însemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus, deci practic, va însemna o diminuare a riscului la care sunt supuși elevii și profesorii".

Ministrul Educației spune când se va decide eventuala redeschidere a școlilor pe 8 februarie: „Decizia va fi luată, punând la masă expertiza din Educație cu expertiza din Sănătate, pentru că este foarte îngustă fâșia dintre dreptul fundamental la educație și dreptul fundamental la sănătate și decizia va fi anunțată cât mai repede cu putință, oricum în luna ianuarie, rămânând practic cel puțin o săptămână până la data de 8 februarie, pentru ca școlile, profesorii, elevii, părinții să aibă suficient timp în vederea pregătirii începerii școlii în format fizic, acolo unde se va putea".

Sibiu: Procentul celor care nu vor să se vaccineze este sub 50%, în cazul învățământului preuniversitar

Peste 50% dintre cadrele didactice din județ au spus că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva virusului SARS CoV-2, potrivit unei centralizări făcute de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, până astăzi, la ora 15.00. Procentul rămâne peste 50% și la personalul nedidactic. În ceea de privește personalul auxiliar, aici procentul celor care nu doresc să se vaccineze împotriva Covid-19 este sub 50%. Centralizarea urmează să ajungă la Ministerul Educației.

Până în data de 15 ianuarie toate inspectoratele școlare din țară trebuie să trimită către Ministerul Educației o situație a angajaților din învățământ care doresc să se vaccineze. Astfel, potrivit datelor primite de la IȘJ, în județul Sibiu, din totalul de 6.345 de persoane angajate în învățământ și-au exprimat dorința de a se vaccina un număr de 3.059 persoane  (48.21%).

Mai multe detalii, AICI

Vizualizari: 1070

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Newman Sibian

Acum 2 luni

Este normal ca dascalii nu vor sa se vaccineze.De ce sa nu mai stea acasa inca un an pe bani multi.??? Oricum si cand practicau la scoala au scos numai generatii de analfabeti ! Se cred importanti in societate,dar nu au facut decat sa distruga viitorul acestei tari.Este trist ca nu sunt in stare sa constientizeze acest fapt.
Raspunde

Cosmin Codru

Acum 2 luni

Sistemul de invatamant reflecta nivelul de inteligenta al celor de la conducerea acestei natiuni in deriva.... Oamenii buni si care au lucruri de zis si de facut, sunt redusi la tacere, pentru ca "deranjeaza"...deranjeaza somnul adanc, de moarte in care zace nomenclatura acestei tari...si nu numai a tarii noastre. De-aia tot vestul e putred, ca de-o vreme, de prin anii 50 s-a asternut o complezenta si o comoditate in toata emisfera vestica...incat nimeni nu mai vrea sa faca mare lucru, sa nu cumva sa se murdareasca. Am ajuns toti sa facem comert cu chestii facute prin China, intr-o forma sau alta...sa invatam pe tablete si calculatoare facute prin China... dar China e rea. Jalnic...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus