Joi,
28.10.2021
Parțial Noros
Acum
5°C

Peste 50% dintre cadrele didactice din Sibiu refuză vaccinarea împotriva Covid-19

Peste 50% dintre cadrele didactice din Sibiu refuză vaccinarea împotriva Covid-19

Peste 50% dintre cadrele didactice din județ au spus că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva virusului SARS CoV-2, potrivit unei centralizări făcute de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, până astăzi, la ora 15.00. Procentul rămâne peste 50% și la personalul nedidactic. În ceea de privește personalul auxiliar, aici procentul celor care nu doresc să se vaccineze împotriva Covid-19 este sub 50%. Centralizarea urmează să ajungă la Ministerul Educației.

Până în data de 15 ianuarie toate inspectoratele școlare din țară trebuie să trimită către Ministerul Educației o situație a angajaților din învățământ care doresc să se vaccineze. Astfel, potrivit datelor primite de la IȘJ, în județul Sibiu, din totalul de 6.345 de persoane angajate în învățământ și-au exprimat dorința de a se vaccina un număr de 3.059 persoane  (48.21%).

Din acest total, 4.654 sunt cadre didactice de predare (profesori și învățători), iar dintre aceștia 2.291 (49,22) și-au exprimat dorința de a se vaccina.

531 de persoane fac parte din personalul auxiliar (secretar, bibliotecar, contabil etc). Din aceștia 286 de persoane și-au exprimat acordul pentru vaccin. (53,86%)

Totodată, 1.160 de persoane fac parte din personalul nedidactic (portari, îngrijitori, oameni de serviciu etc). Dintre aceștia 482 de persoane au spus că se vor vaccina împotriva SARS CoV-2. (41,55%)

Personalul din unitățile de învățământ și creșe fac parte din cea de-a doua fază de vaccinare care ar trebui să înceapă în data de 15 ianuarie.

Ministrul Educației a anunțat faptul că a trimis o adresă tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, pentru a realiza o situaţie a angajaţilor din învățământ care doresc să se vaccineze. Centralizarea făcută de inspectorate trebuie trimisă până în data de 15 ianuarie și este unul din factorii luați în calcul pentru redeschiderea școlilor.

Sursa Foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

20 comentarii

Carcotel C.

Acum 9 luni

Atata ii duce capul ala educat in era sovietica si imediat post-sovietica...in loc ce sa serveasca drept un exemplu de urmat. N-ai ce face, tot oieri coborati din varf de munte suntem, oricat am vrea sa negam asta. Iar daca vorbim de cadre didactice mai "tinere" care refuza vaccinarea, sa le fie rusine: macar de la ei as avea pretentia sa fie cu mintea mai deschisa. Dar na, te miri!
Raspunde

2 Cents

Acum 9 luni

Judecand dupa exprimare as zice ca nu prea ati avut de a face cu cadrele didactice pana acum. Mai degraba cu oierii de care ziceti. Nu exista niciun temei pentru a obliga pe cineva sa primeasca un vaccin. Si daca tot va place vaccinarea obligatorie poate ar fi bine sa va mutati putin in Rusia. Acolo va fi obligatorie cu vaccin rusesc desigur. Cetatenii de acolo nu vor putea alege nici ce fel de vaccin vor primi si nici nu pot refuza. V-ar place?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Carcotel C.

Acum 9 luni

Dupa cum spuneam, cadrele didactice impreuna cu personalul medical, cu personalul afiliat MAI si cu fetele bisericesti (da, trist ca si ei sunt bagati in seama), ar trebui sa fie stalpi ai societatii si ar trebui sa constituie exemple de urmat (etaloane). De la fetele bisericesti nu ai ce sa te astepti, desi pe meleagurile noastre ei sunt "buricul targului", cei din cadrul MAI pot avea reputatie "dubioasa" asa ca mai ramanem primele doua categorii mentionate: adica cei care se ocupa de educatia tinerilor si cei care se ocupa de sanatatea populatiei. Faptul ca v-ati lezat la comentariul meu anterior denota ca nu vedeti lucrurile la fel, ceea ce este ok. Evident nu ma astept sa intelegeti cat de mult afecteaza per ansamblu sa ai dintr-un grup "etalon" de cetateni, o proprtie de "peste 50%" care nu vrea sa se vaccineze: nu pune nimeni presiune, dar asumati-va meseria pe care o aveti si imaginea ce ar trebui sa o respectati. Dar stim, e comod sa faceti "scoala online" mai ales ca "peste 50%" dintre "dumneavoastra" nu prea stiu cum se foloseste platforma.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Inspectorul Javert

Acum 9 luni

@2Cents ,judecând după comentariul dvs.aș zice că nu prea ați citit comentariul lui Carcotel,Vorba cea ,,Unde dai și unde crapă".Și dacă ai fi numai tu ,dar mai jos mai este un grobian care vrea liniște pentru că,, fiecare poate are un alt punct de vedere "!?!? În cea ce mă privește ,îi respect pe cei care se vaccinează .
Raspunde

2 Cents

Acum 9 luni

@Javret: As zice acelasi lucru despre comentariul dumitale. Ce nu am punctat bine? Exprimarea criticata de mine va pare cumva de nivel elevat? Faptul ca dansul huiduie la modul generalizat intreg corpul didactic nu am cum sa il trec cu vederea asa cum faceti dvs. Iar parerea mea personala (opusa cu a dansului) este pentru vaccinare pe baza de optiune, nu obligativitate. Iar ca sa ma justific am dat exemplul din Rusia unde va fi obligativitate. Obligativitatea poate duce la situatii potential periculoase si cu siguranta nedemocratice. Deci, "inspectore", unde este problema?
Raspunde

2 Cents

Acum 9 luni

@Carcotel: O precizare importanta: nu sunt si nu am fost cadru didactic, inspector sau mai stiu eu ce din invatamant. Am insa rude apropiate care sunt. In primul rand nu imi place cum jigniti prin generalizari, e firesc sa reactionez chiar si daca nu sunt direct afectat. In al doilea rand sunt de parere ca obligativitatile de genul acesta sunt apanajul dictatorilor.
Raspunde

Carcotel C.

Acum 9 luni

Nu-i obliga nimeni omule, nu stiu ce tot "bati" pe partea cu obligatul. Doar ca, inca o data, "peste 50%" este o proportie foarte mare de oameni ce lucreaza intr-un domeniu public. Si daca ai rude apropiate ca si cadre didactice, da-mi voie sa presupun ca nu judeci obiectiv lucrurile. PS: Generalizarea nu am facut-o eu, generalizarea este facuta de cei "peste 50%" care nu vor sa se vaccineze :)))))))
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 9 luni

@2Cents ,,Și dacă tot vă place vaccinarea obligatorie poate ar fi bine să vă mutați un pic în Rusia".Asta este una dintre frazele cu care ,printre altele ,ai ripostat la comentariul lui Carcotel .Te rog să-mi arăți unde în postarea lui ,,Carcotel ''se cere ca vaccinarea să fie obligatorie!
Raspunde

2 Cents

Acum 9 luni

Atunci când zici că un procent mare de oameni sunt cu siguranță înapoiați mintal, pro sovietici sau mai știu eu ce, e o generalizare și încă una josnică. Chiar credeți că știți exact ce motive au toți acei pe care ii acuzați cu atâta lejeritate? Evident că nu dar văd că asta nu va oprește să mai și insistați pe aici. Obligativitatea de care am pomenit este evidentă în mod logic din ce ați scris, dacă cei criticați in masă de dvs. aici s-ar vaccina că sa vă facă pe plac ar rezulta 100% vaccinați. Nu poți obține așa un procent fără să obligi pe cativa
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 9 luni

@2 Cents .Răspunsul tău a fost cât se poate de clar și concis .Aș mai avea o singură întrebare.Atunci când ești singur șingurel auzi voci?
Raspunde

2 Cents

Acum 9 luni

Presupun ca asta e reactia dvs. cand s-a oprit neuronul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion Iliescu

Acum 9 luni

Dupa ce au participat la un curs online de "numerologie" si alte prostii.....au stabilit ca nu e bine sa se vaccineze.... Acesti "Șoșoacă" ai sistemului de invatamant....
Raspunde

Ion Ion

Acum 9 luni

@Carcotel Hop top cu judecatul. Care e problema ta? Vaccinarea este o decizie strict personala. Fiecare hotărăște pentru el. E asa greu de înțeles? Mai Carcotel, raspunzi tu pentru efectele secundare aparute dupa administrare? ...Atunci liniste. Daca vrei sa fi respectat, respecta si tu pe cei din jur care poate au un alt punct de vedere. Ce vremuri traim. Si mai vorbesti de democratie. NU EXiSTA VACCINARE CU FORȚA!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mc D

Acum 9 luni

Normal, ca pot sta in continuare acasa si sa primeasca banii ca si cum ar lucra cu norma intreaga...ar trebui sa le fie diminuat salariul cu 25-30% daca vor sa ramana acasa si sa nu asigure procesul de educatie al elevilor...statul greseste enorm in acest caz! Cum ar fi daca medicii, asistentele si toti cei care lucreaza in sanatate, ar adopta aceeasi atitudine indiferenta? Unde s-ar mai duce profesorii la consultatii medicale sau la cine ar apela in situatii critice de sanatate?...se dovedeste inca odata ca si sistemul de invatamant este in urma cu cel putin 25 de ani fata de restul Europei!!!
Raspunde

Profu Clar

Acum 9 luni

Cred ca nu este normal sa pună cineva presiune pe oameni sa se vaccineze. Dacă doresc, ok. Dacă nu, iar ok. Pana la urma este o opțiune personala. Nu-i oprește nimeni pe părinți, bunici, unchi și mătuși sa se vaccineze, dacă argumentează ca le-ar putea fi teama ca le aduc copiii covidul în casa. Sa se vaccineze ei. Degeaba este profesorul vaccinat, dacă copilul se infectează de la alt copil di transmite virusul. Nu mai cautati probleme unde nu sunt. Lăsați profesorii în pace, a te vaccina este un act intim, personal, si nici nu trebuiau măcar supuși presiunii de a răspunde pe grupuri publice dacă se vaccinează sau nu. Cel mult, puteau fiecare sa răspundă în privat, ca să se știe un număr.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

X X

Acum 9 luni

Romania o sa stea mult si bine in stare de urgenta cu spitalele pline, cu ATI-ul plin si cu medicii epuizati. Cu asemenea exemplare nu avem nicio sansa sa revenim la o viata normala.... Voi realizati ce profesori avem in scoli? Toti care vor o viata normala ar trebui sa emigreze! Asta daca nu vor sa aiba copiii educati de exemplarele din articol! In vara toti asteptam vaccinul ca sa revenim la o viata normala si acum ca il avem, analfabetii functional vor sa ramanem cu restrictiile astea pana se hotarasc si ei. Incredibil....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

X X

Acum 9 luni

Din cauza la bipezii astia probabil elevii o sa stea cu masca in clasa permanent, nu? Ca sa nu ii imbolnaveasca pe ei? Sau ramanem la scoala online?
Raspunde

2 Cents

Acum 9 luni

Cu masca se va mai sta mult timp dar nu din motivele date de dvs. ci din cauza ca nu se pot vaccina copiii (in caz ca nu stiati exista niste limite de varsta date de producatori). In plus vor exista mereu oameni care vor avea contraindicatii serioase la vaccin (boli autoimune, alergii severe, etc.). Din aceste motive si poate si din altele care acum imi scapa se va purta masca in continuare pana cand ratele de imbolnavire si deces vor scadea drastic in toata lumea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Educatie Zero

Acum 9 luni

Cine nu se vaccineaza nu are ce cauta in clasa. Simplu. Te astepti de la niste oameni care au mai pus mana pe o carte sa fie deschisi la progresele tehnologiei. Dar nu, lor le place doar progresul retelelor sociale. Belesc ochii pe FB si distribuie citate motivationale ale lui POPTAMAS
Raspunde

Chicotel Rostogan

Acum 9 luni

Geniala idee domnule Stalin, in Siberia cu cei care nu se vaccineaza! Si din nou generalizari. Pe bune? Belesc ochii pe FB si distribuie citate motivationale ...? Si exprimarea merita nota 10, bravos!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus