Joi,
29.07.2021
Partial Noros
Acum
31°C

Patru centre cu 20 de puncte de vaccinare organizate de Primăria Sibiu

Patru centre cu 20 de puncte de vaccinare organizate de Primăria Sibiu

Primăria Sibiu a amenajat patru centre de vaccinare în sala Redal Expo de pe strada Sebastian Bach din municipiul Sibiu, fiecare centru având 5 puncte de vaccinare. Direcția de Sănătate Publică a înștiințat Primăria Sibiu că se va renunța la amenajarea centrelor de vaccinare în sălile de sport ale unităților școlare stabilite inițial, motiv pentru care amenajarea lor s-a sistat.

Spațiul Redal Expo a fost pus la dispoziția municipalității gratuit de firma Retezat SA, Primăria Sibiu încheind un contract în acest sens cu firma menționată. Municipalitatea va achita doar costurile utilităților consumate în perioada în care funcționează centrele de vaccinare, precum și costurile pentru serviciile de curățenie și dezinfecție a spațiilor.

Amenajarea a constat în amplasarea mobilierului necesar (paturi, mese, paravane separatoare, birouri, scaune, etc), dotarea cu computere și imprimante pentru eliberarea adeverințelor de vaccinare, termometre digitale pentru triaj, truse de prim ajutor și dozatoare de apă. Menționăm că mobilierul a fost pus la dispoziție de către firma Retezat, costul pentru restul dotărilor achiziționate de Primărie fiind de 26.000 lei.

Pe lângă aceste dotări, după emiterea actului normativ care reglementează recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare, Primăria Sibiu va contracta și aceste servicii, dacă rămân în sarcina administrațiilor locale.

Operaționalizarea acestor centre a fost realizată de Primăria Sibiu conform dispozițiilor Ordinului Comun al nr. 2171/181/M.223/4380/2020 pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, sub coordonarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției și a Direcției de Sănătate Publică și cu aprobarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu. 

Precizăm că aceste patru centre de vaccinare se adaugă celor organizate de instituțiile abilitate în unitățile spitalicești din municipiu.

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

 

Vizualizari: 2671

Comentarii

1 comentarii

Horia Andrei

Acum 6 luni

Iar organizare defectuoasa, nu numai la noi dar in toata tara, aceste centre trebuiau sa fie gata de la inceputul lui decembrie !!! acum se vor face achizitii pe repede inainte, aranjate cu multi bani, apoi vom plange ca nu avem bani la buget !! ia ghici cine va platii tot noi !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus