Luni,
17.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Prefectura Sibiu: A început etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19

Prefectura Sibiu: A început etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19

La Sibiu s-a dat startul celei de-a doua etape de vaccinare împotriva virusului SARS CoV-2, anunță reprezentanții Instituției Prefectului. Pentru început, echipe mobile se deplasează pentru a vaccina beneficiarii din două centre rezidențiale din județ. Vaccinarea pentru restul categoriilor care fac parte din această a două etapă va începe de luni, 18 ianuarie. Potrivit celor de la prefectură, în momentul de față, Sibiul are cinci centre cu șapte puncte de vaccinare.

Vineri, 15 ianuarie în județul Sibiu a debutat activitatea de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II-a. Vor fi imunizate persoanele cu grad ridicat de risc vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții cu vârsta de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice, precum și persoanele care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale, potrivit Andreei Ștefan, purtător de cuvânt al prefecturii.

„Două echipe de vaccinare mobile au început activitatea de vaccinare, deplasându-se la sediile a două centre rezidențiale din județ, în vederea vaccinării beneficiarilor. O echipă efectuează activitatea de vaccinare la Centrul pentru seniori „Maria Theresia” din Șura Mică, și altă echipă desfășoară activități de vaccinare la Asociația „Dr. Carl Wolff” din Sibiu. De asemenea, precizăm faptul că imunizările din cadrul centrelor rezidențiale se fac exclusiv cu ajutorul echipelor de vaccinare mobile și cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu, care asigură deplasarea echipelor la centre”, transmite Andreea Ștefan.

Vaccinarea celorlalte categorii de persoane prevăzute a fi imunizate în etapa a II-a va începe luni, 18 ianuarie.

Categoriile sunt:

 1. Adulți cu vârsta peste 65 ani.
 2. Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, care suferă de oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).
 3. Persoanele care desfășoară activități în domenii esențiale:
 • Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora);
 • Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;
 • Personalul din sectorul economic vital:
  • Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume);
  • Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
  • Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
  • Unități de producție, transport și distribuție gaze;
  • Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
  • Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
  • Transport de persoane și mărfuri;
  • Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
  • Comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale);
 • Personalul din unitățile de învățământ și creșe;
 • Personalul poștal și din servicii de curierat;
 • Personalul cultelor religioase;
 • Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale);
 • Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

În vederea vaccinării împotriva COVID-19, persoanele prevăzute în etapa a II-a de vaccinare, au la dispoziție o serie de modalități pentru a se programa:

1. Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utilizând oricare dintre următoarele modalități:

- prin medicii de familie;

- individual, prin intermediul platformei RoVaccinare (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login );

- prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);

- prin call center 021.414.44.25, e-mail: sb.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro ;

- prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.

2. Persoanele adulte cu afecțiunile cronice menționate anterior, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:

- prin intermediul oricărui alt medic de familie;

- prin call center  021.414.44.25, e-mail: sb.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro ;

- prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.

3. Persoanele care desfășoară activități în domenii esențiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

 Autoritățile precizează faptul că persoanele eligibile etapei II, se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

Reprezentanții Prefecturii spun că Sibiul are cinci centre cu 7 puncte de vaccinare

În urma unei analize efectuate împreună cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu, care a avut în vedere asigurarea unor centre cu mai multe fluxuri (puncte) de vaccinare, în prima fază s-a decis organizarea la nivelul județului Sibiu a unui număr de 5 centre cu 7 puncte de vaccinare, după cum urmează:

 • Spitalul Militar de Urgență Alexandru Augustin” Sibiu – cu un singur punct de vaccinare / municipiul Sibiu, Bulevardul Victoriei, nr. 46
 • Redal Expo – cu două puncte de vaccinare / municipiul Sibiu, strada Johann Sebastian Bach, nr. 4
 • Spitalul Municipal Mediaș – cu un punct de vaccinare / municipiul Mediaș, strada Cloșca, nr.2
 • Sala de sport a Liceului Teoretic Gheorghe Lazăr din Avrig – cu două puncte de vaccinare / orașul Avrig, strada Horea, nr. 15
 • Sala de sport a Colegiului Tehnic August Treboniu Laurean – cu un punct de vaccinare / orașul Agnita, strada Școlii, nr. 2

„Menționăm faptul că, pentru perioada următoare, au fost identificate un număr total de 19 centre de vaccinare comunitare, amplasate în municipii și în orașe din județul nostru, iar pentru acestea a fost aprobată prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență schimbarea de destinație a spațiului. Aceste centre urmează a fi deschise etapizat, în funcție de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze și de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare”, mai spune Andreea Ștefan.

Centrele de vaccinate operaționalizate pentru prima etapă de vaccinare, rămân în continuare funcționale, pentru a asigura imunizarea cât mai multor persoane prevăzute în etapa I, chiar dacă se începe imunizarea etapei II.

Toate informațiile despre imunizarea împotriva COVID-19 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Autoritățile reamintesc faptul că vaccinarea este voluntară, gratuită și necondiționată!

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Toma Toma

Acum 1 an

Informatiile Dvs. nu ne sunt de ajutor!Suntem in categoria peste 65 de ani,dorim sa ne vaccinam dar nu ne putem programa!Medicii de famile(de care apartinem si la care am solicitat,bineinteles!)refuza sa ne programeze,trimitandu-ne la platforme online sau la telefoane la care nu raspunde nimeni.Ba,mai mult ne invita sa gasim un cunoscut care sa ne programeze!Credeti ca doar la atat se reduce aportul medicilor de familie?Ori suntem noi prea pretentiosi si cerem prea mult?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus