Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

Tot mai mulți sibieni ignoră carantina. Trei au fost prinși vineri, în Cisnădie și Săliște

Tot mai mulți sibieni ignoră carantina. Trei au fost prinși vineri, în Cisnădie și Săliște

Trei persoane au fost amendate ieri, după ce s-a constatat că au ignorat carantina/izolarea. De asemenea, nouă persoane au fost sancționate contravențional pentru că au ieșit fără motiv din casă după ora 23 sau nu aveau declarație pe propria răspundere, iar 80 de sibieni au luat amendă pentru că nu au purtat masca de protecție în locuri publice.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 103 forțe ale poliției și poliției locale. 

Cu această ocazie, au fost verificate 1.767 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 71 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 109 mijloace de transport, din care 83 de mijloace de transport în comun. 

Polițiștii sibieni au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei, din care:

- 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind carantina/izolarea, dintre care 1 pe raza de competență a Poliției Orașului Săliște și 2 pe raza de competență a Poliției Orașului Cisnădie. 

- 70 de sancțiuni cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 

- 9 sancțiuni cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.     

Polițiștii locali sibieni au verificat 293 de persoane și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților a fost aplicat un avertisment scris pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus