Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

FOTO-Protest în fața primăriei Cisnădiei din cauza scumpirii taxei de salubrizare

FOTO-Protest în fața primăriei Cisnădiei din cauza scumpirii taxei de salubrizare

Aproximativ 40 de cisnădieni au ieșit duminică în spațiul public din fața primăriei Cisnădie pentru a protesta împotriva deciziei Consiliului Local de a majora taxa de salubrizare pe anul 2021.

Nemulțumirile vin după ce locuitorii orașului Cisnădie au aflat că au de plătit, în anul 2021, o taxă de regularizare în cuantum de 5,31/lună/persoană sau 63,7 lei/an/pe persoană pentru utilizatorii casnici și 343 lei/tonă/lună sau 4.117 lei/tonă/an pentru utilizatorii noncasnici. La aceasta se adaugă și nemulțumirile legate de noua modalitate de calcul a taxei de salubrizare.

”În primul rând ne nemulțumește faptul că au mărit această taxă inexplicabil. Nu am primit nicio justificare! Și nu au respectat dreptul omului, adică vreau să știu cum este posibil să mă pui pe mine, o persoană, să plătesc la fel sau mai mult ca o familie formată din patru sau cinci persoane? Cine s-a gândit să calculeze această taxă, o persoană singură să plătească la fel ca o familie cu poate opt persoane? Cum adică, unul care face gunoi mai puțin plătește la fel ca acela care face mizerie mai multă?”, spune o femeie aflat la protest.

Sumele menționate mai sus au fost stabilite printr-o Hotărâre de Consiliu Local și aprobată în ședința extraordinară a CL din data de 8 ianuarie.

”În plus, ne deranjează foarte mult că în momentul în care ne-au făcut acest abonament de 340 de lei pe an ne-au micșorat ieșirile pubelelor, ridicările pubelelor. Nu mi se pare normal, gândiți-vă că vara o să fie groaznic cu pubela neagră. Măcar lasă-mi-o o dată pe săptămână pentru că vara eu nu pot să stau în miros. Acum, când e frig, există miros, gândiți-vă ce va fi la vară...”, mai spune doamna respectivă.

”Am venit pentru că mă deranjează toată treaba aceasta cu taxa de salubrizare. A apărut taxa aceea în plus pe care trebuie să o plătim, față de ce dădeam până acum. Noi suntem doi în casă, eu și soția. Firma care se ocupă de aceste servicii oricum nu și-a făcut treaba nici anul trecut, au fost plângeri și acum mai crește și taxa. Facem și colectare selectivă, dar nu respectă toată lumea”, spune un domn care s-a recomandat Emilian, locatar al Cartierului Arhitecților.

O parte dintre cei prezenți au demarat o strângere de semnături pentru a vedea câți sunt interesați să susțină o acțiune în instanță împotriva Consiliului Local Cisnădie.

Evenimentul s-a desfășurat pașnic, fără intervenția Poliției Locale sau a Jandarmeriei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus