Marţi,
25.01.2022
Cer Senin
Acum
-15°C

VIDEO Cum se desfășoară vaccinarea la Redal Expo: „Gata, m-am vaccinat!”

VIDEO Cum se desfășoară vaccinarea la Redal Expo: „Gata, m-am vaccinat!”

În această dimineață, în jurul orei 8.00 au ajuns primele vaccinuri împotriva Covid-19 la Redal Expo, de pe strada strada Johann Sebastian Bach, nr. 4, un centru cu două puncte de vaccinare. Încă de la sfârșitul săptămânii trecute reprezentanții Instituției Prefectului au anunțat începerea celei de-a II-a campanii de vaccinare. Sibiul are cinci centre cu șapte puncte de vaccinare. Andrei Drăgan, proprietarul unei afaceri sibiene în alimentația publică a fost programat astăzi pentru vaccinare, el făcând parte din Etapa II, B de vaccinare. Spune că toate au mers bine, mai puțin platforma de înregistrare care a îngreunat puțin mersul lucrurilor.

La ora 8.00 aproximativ opt sibieni se aflau deja în așteptare pentru a se vaccina împotriva Covid-19, în fața centrului de vaccinare de la Redal Expo. Printre ei s-a aflat și Andrei Drăgan, proprietarul unei afaceri sibiene în domeniul carmangeriei care s-a programat în cadrul secțiunii privind personalul din sectorul economic vital: procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume).

„Gata, m-am vaccinat! N-am simțit nimic, nicio durere. Totul a mers bine, doar că merge foarte încet pentru că nu funcționează platforma de înregistrare, să se confirme că cineva a făcut vaccinul. Cei de acolo se străduiesc, în rest sunt extrem de amabili. În ceea ce privește pregătirea pentru primul ajutor, chiar i-am întrebat cât de pregătiți sunt și m-au asigurat că nu am de ce să-mi fac probleme. O salvare SMURD se află permanent acolo, iar personalul este pregătit pentru orice intervenție. După ce m-am vaccinat am așteptat într-un loc special timp de 15 minute pentru a vedea dacă am reacții sau nu la vaccin, apoi am ieșit pe altă parte față de cea pe care am intrat”, spune Andrei Drăgan.

Bărbatul spune că a ales să se vaccineze pentru a da curaj colegilor de serviciu, pentru a se proteja și pentru că este sigur că este singura metodă prin care se poate pune capăt pandemiei.

„În primul rând, până acum m-am vaccinat cu tot ce se poate vaccina, pentru că știu cum funcționează vaccinurile și știu că sunt cea mai bună soluție de protecție pentru astfel de situații, apoi am vrut să-mi motivez și colegii de serviciu și să le arăt că este totul în regulă, că am încredere și că este cea mai bună decizie și nu în ultimul rând și pentru protecția mea. Până acum am fost atent, nu am trecut prin virus și vreau să fiu în siguranță în continuare. Știu de când a început pandemia că asta este soluția pentru a putea merge mai departe”, mai spune Andrei Drăgan.

Acum urmează să se vaccineze și o parte dintre colegii de serviciu, reușind programarea a 24 de persoane.

Spațiile destinate vaccinării de la Redal Expo sunt amenajate de cei de la Primăria Sibiu și au fost puse la dispoziție, gratuit de Redal Expo.

În Sibiu continuă atât prima etapă de vaccinare cât și a doua. Este important de reținut că se pot vaccina și persoanele care nu au asigurare medicală. Informații despre a II-a etapă de vaccinare găsiți AICI.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Mihaela Xulescu

Acum 1 an

Pe platforma de vaccinare, sambata apareau mai multe centre in Sibiu (14), cu nr. de locuri disponibile, insa nu se puteau face programari in calendar la cele din municipiu (locurile de la Redal erau deja epuizate). Azi apar in judet doar 4 centre, Redal, Medias, Agnita si Avrig, dintre care primele 2 fara locuri. Unde au disparut celelalte centre din mun. Sibiu??? Cand se vor putea face programari si la celelalte centre??? Sau in etapa asta doar la Redal se fac vaccinari??? Foarte proasta comunicarea informatiilor catre populatie. Si credeam ca cea mai mare problema va fi faptul ca lumea nu va vrea sa se vaccineze...
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 1 an

N-au disparut nicaieri , nu sunt deschise decat cele 4 centre , celelalte vor fi deschise doar cand Romania va primi mai multe doze saptamanal.Pana cand primim doar 150.000(saptamana asta doar 87.000) vor fi deschise doar aceste 4 centre. Probabil zilele viitoare se vor putea face programari la cele 4 centre pentru inca 20 de zile incepand cu 6 februarie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus