Marţi,
28.09.2021
Innorat
Acum
14°C

Primele nouă autobuze electrice care vor circula în Sibiu vin din Polonia. Pentru traseele 5 și 13

Primele nouă autobuze electrice care vor circula în Sibiu vin din Polonia. Pentru traseele 5 și 13

După un an și jumătate de la deschiderea ofertelor, autoritățile centrale anunță finalizarea procedurii de achiziție a 131 de autobuze electrice, dintre care nouă sunt alocate municipiului Sibiu.

Cele nouă autobuze electrice care urmează a fi furnizate Sibiului în decurs de cel mult 12 luni de la semnarea contractului au o lungime de 12 metri și sunt ”operabile în condiții de deal”.  Autobuzele au fost achiziționate în baza unui contract semnat de Ministerul Dezvoltării cu Solaris, din Polonia, firma care a fost desemnată câștigătoare în cadrul unei licitații al cărei termen de depunere a ofertelor a fost fixat în august 2019. Licitația s-a prelungit ca urmare a contestațiilor.

Contractul semnat cu producătorii polonezi are o valoare de 23,48 milioane de lei și include atât furnizarea celor nouă autobuze model Solaris Urbino Electric nE12, cât și livrarea și instalarea a trei stații de încărcare rapidă (care urmează a fi amplasate pe trasee) și a nouă stații de încărcare lentă (care urmează a fi amplasate în autobaza Tursib).

Cele nouă autobuze vor fi puse în circulație pe două dintre traseele Tursib au anunțat în trecut reprezentanții administrației locale sibiene, trasee care au fost alese pentru astfel de tip de vehicule în urma unui studiu efectuat de o echipă din Dresda referitor la eficiența transportului electric în Sibiu. Este vorba de traseul 5, care leagă Gara CFR de cartierul Valea Aurie, și de traseul 13, care conectează Gara CFR de Muzeul Astra din Pădurea Dumbrava.

Tipul de autobuz electric care urmează să circule prin Sibiu a fost testat anul trecut și de reprezentanții companiei de transport public din Bonn (Germania). ”Super”, a fost reacția unuia din șoferii care a condus autobuzul în teste, conform celor de la Urban Transport Magazine.

Traseul sută la sută electric mai așteaptă

Ca urmare a elaborării Planului de mobilitate urbană durabilă în 2016, Primăria Sibiu a lansat anul trecut o licitație pentru achiziția a cinci microbuze electrice pentru transportul public de călători. Acestea ar urma să fie folosite pentru înființarea unui nou traseu în jurul centrului istoric, cu 15 stații pe ruta Gară – Piața Unirii – Tribunei – Mitropoliei – Piața Cibin – Faurului – Nicolae Teclu și, înapoi, la Gară.

Prima licitație pentru achiziția microbuzelor și a echipamentelor conexe a fost anulată din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă. Procedura a fost reluată, fiind depusă o singură ofertă: asocierea Anadolu Automobil Rom (o companie româno-turcă) și Telelink Services România. Funcționarii Primăriei Sibiu estimează că vor finaliza evaluarea tehnică și financiară a acestei oferte cel mai târziu în luna mai a acestui an.

Sursa foto: Urban Transport Magazine

Vizualizari: 5612

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Mos Ion Roata de autobuz electric

Acum 8 luni

Inainte de alegeri erau poze cu acele autobuze, acum......"Prima licitație pentru achiziția microbuzelor și a echipamentelor conexe a fost anulată din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă".....va dati seama ei vroiau sa cumpere autobuzele cu vreo 300 de lei...de asta s-au inghesuit toti
Raspunde

Tirbușon Bugneriu

Acum 8 luni

Dezvoltarea Sibiului sub conducerea doamnei primar impune, sine qua non, construirea metroului!
Raspunde

Roman Brasov Istorie

Acum 8 luni

Cum de nu au mai cumparat turcismele alea ordinare ?!?! Ca de autobuze romanesti nu mai putem vorbi, Roman Brasov e istorie...la fel ca Tracatorul, Aro, Electroputere, Oltchim si alte industrii care deranjau vestul...care s-o suparat si or dat ordin sa fie mazilite. Ordine si ceva spagi, bine plasate....si uite asa au ajuns romanasii sa spele toaletele prin Germania, sa stearga batranii prin Italia si asa mai departe... In fine, revenind la aceste autobuze, e bine ca s-au cumparat de la polonezi si nu din Turcia sau extraordinarul vest care arata ca Pakistanul, de vreo 15 ani incoace.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus