Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

Șoferii își vor putea deconta daunele de la firma de asigurări unde au propriul RCA

Șoferii își vor putea deconta daunele de la firma de asigurări unde au propriul RCA

Şoferii îşi vor putea deconta daunele de la firma de asigurări unde au încheiat propria poliţă RCA în perioada următoare, iar Guvernul pregăteşte, la iniţiativa ASF, o ordonanţă de urgenţă în acest sens, a declarat Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, într-un interviu acordat AGERPRES.

El a arătat că această procedură, numită decontare directă, exista şi până acum, dar era opţională, însă, odată cu schimbarea legislaţiei, acest lucru va deveni obligatoriu pentru întreaga piaţă. Astfel, şoferii îşi vor putea deconta imediat dauna, iar companiile de asigurări vor rezolva mai departe problema între ele.

Totodată, firmele de asigurări care au cote mari de piaţă vor fi obligate să vină cu lichiditate în plus, pentru a demonstra că pot susţine un portofoliu mare de clienţi, a mai precizat şeful ASF.

 

Vizualizari: 2020

Comentarii

3 comentarii

Eu, Sibianul

Acum 1 lună

Pare ceva care trebuia sa existe de mult... admit ca, in majoritatea cazurilor, asa numitii soferi (care, de multe ori numai aia nu sunt...) incearca sa fraudeze sistemul, dar, de si mai multe ori, sistemul incearca sa... nu onoreze platile!
Raspunde

Emil Mitroi

Acum 1 lună

Faceți oameni buni ca peste ocean. Asigurare pe mașină la un preț acceptabil și asigurare pe sofer(la o familie cu x șoferi societățile de asigurări încasează mai mult) ; șoferii cu daune mai multe sa plătească proporțional cu daunele produse. Sa vedeți ce cuminți vor devenii.
Raspunde

Ion Mos

Acum 1 lună

ASF-ul ar trebui sa inceapa cu curatenia in propria curte ca e jale! Reclami o societate si ASF-ul o intreaba daca a respectat normele daca raspunde ca da ala e raspunsul pt ca ei nu solutioneaza dosare de dauna ca nu sunt de meserie (sunt zugravi macelari samd).Apoi trebuie eliminati sacali sistemului adica unii brokeri care s-au apucat sa se bage si in daune bineinteles cu folos , banditii care consiliaza "gratis" pagubtii naivi si service-urile care taxeaza de cateva ori mai mult asiguratorii care sigur nu aduc bani de acasa ci maresc pretul RCA platit de fraieri adica de noi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus