Luni,
26.09.2022
Partial Noros
Acum
21°C

Sunt 60 de doze pe zi pentru fiecare punct de vaccinare din județ. Ieri a mai sosit o tranșă de peste 3.400

Sunt 60 de doze pe zi pentru fiecare punct de vaccinare din județ. Ieri a mai sosit o tranșă de peste 3.400

Peste 6.000 de persoane au fost vaccinate împotriva virusului SARS CoV-2, în județul Sibiu, până în acest moment, transmit reprezentanții Instituției Prefectului. 958 dintre acestea s-au vaccinat în ultimele 24 de ore. Totodată, până acum, în județ au ajuns 7 tranșe de vaccin, însumând un total de peste 8.600 de vaccinuri. Ultima tranșă a ajuns luni, 18 ianuarie, iar autoritățile spun că vaccinurile sunt atât pentru faza II de vaccinare, cât și pentru continuarea primei faze.

Reprezentanții Instituției Prefectului Sibiu au trimis, în urmă cu puțin timp, un nou raport cu privire la situația vaccinării împotriva COVID-19 în județul Sibiu. Potrivit acesteia, începând cu 31 decembrie 2020, atunci când a fost prima administrare și până astăzi, 19 ianuarie 2021, la ora 8.00 s-au vaccinat 6.167 de persoane. În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 958 de persoane.

În ceea ce privește numărul de vaccinuri pe care județul Sibiu l-a primit, autoritățile spun că au fost livrate 7 tranșe de vaccin, având un număr total de 8.613 doze de vaccin, ultima tranșă fiind livrată luni, 18 ianuarie, având un lot de 3.444 de doze de vaccin. Potrivit reprezentanților prefecturii, vaccinurile sunt atât pentru faza II de vaccinare, cât și pentru continuarea primei faze.

„Cele două faze de vaccinare merg în paralel, iar dozele de vaccin primite nu sunt doar pentru o singură fază. Pentru etapa a II-a sunt calculate 60 de doze de vaccin pentru fiecare punct de vaccinare pe zi”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt a Instituției Prefectului. Pentru moment nu se știe când va veni o nouă tranșă.  

De la prima administrare până în prezent la nivelul județului Sibiu au fost înregistrate 3 pierderi.

Au fost înregistrate și reacții adverse nivelul centrelor de vaccinare, însă toate au fost minore. Astfel au fost înregistrate 17 reacții comune și minore, din care 9 de tip local (durere la locul injectării), 5 de tip alergic și 3 altele.

Autoritățile menționează faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus