Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

72 de sibieni au fost amendați, ieri, pentru că nu purtau mască în locuri publice

72 de sibieni au fost amendați, ieri, pentru că nu purtau mască în locuri publice

109 forțe ale poliției și poliției locale au desfășurat ieri acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus. S-au aplicat peste 70 de sancțiuni contravenționale pentru neportul măștii de siguranță și pentru cei care nu au respectat interdicțiile privind părăsirea domiciliului după ora 23.

Cu această ocazie, au fost verificate 1.418 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 64 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 209 mijloace de transport, din care 9 mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 de lei, din care:

- 72 de sancțiuni în valoare de 8.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție

- 2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.     

De asemenea, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate trei avertismente. 

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

2 Cents

Acum 1 lună

Conform legislatiei romanesti, daca mergi pe strada fara masca dar ai in mana o tigara aprinsa esti ok si nu vei primi amenda. Deci apucati-va de fumat, dragi romani!! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus