Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Întâlnire on line între angajații DGASPC și Laura Ghibu, medicul din Suedia, după ce aproape jumătate dintre aceștia refuză să se vaccineze

Întâlnire on line între angajații DGASPC și Laura Ghibu, medicul din Suedia, după ce aproape jumătate dintre aceștia refuză să se vaccineze

Peste 100 de angajați ai instituțiilor ce aparțin de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Sibiu au participat ieri, 19 ianuarie, la o întâlnire on line cu medicul Laura Ghibu, sibiancă stabilită în Suedia. Tema întâlnirii a fost vaccinarea împotriva virusului SARS CoV-2. Întâlnirea a fost organizată după ce Laura Vîlsan, directorul direcției, a realizat că mai puțin de jumătate din angajați și-au exprimat dorința de a se vaccina și a luat legătura cu medicul din Suedia. Scopul întâlnirii a fost acela de a le oferi angajaților posibilitatea de a se informa cât mai bine în legătură cu vaccinul și de a lua cea mai bună decizie.  

Potrivit Laurei Vîlsan, directorul DGASPC Sibiu, 57% dintre angajații din centrele pentru copii, 68% din centrele pentru adulți și 55% din funcționarii aparatului propriu au refuzat vaccinarea. Aceste procente au îngrijorat-o și a decis să ia atitudine.

„De când am ajuns în etapa a II-a și știam că centrele rezidențiale trebuie să beneficieze de vaccinare, atât beneficiarii, cât și angajații, am făcut o cercetare rapidă printre colegii mei să vad care este situația de facto, să văd cine dorește și cine nu dorește și din analiza pe care am făcut-o au reieșit niște procente îngrijorătoare, din punctul meu de vedere, a numărului celor care nu doresc să se vaccineze. Inclusiv în aparatul propriu este un procent mare de nedeciși sau care refuză vaccinarea. Astfel, am spus că este important să transmit, ca un lider implicat în mod real în viața și în conducerea acestei instituții, o informație corectă, pertinentă, legată de ce înseamnă vaccinarea și ce efecte are vaccinul în corpul uman. Ca atare, am luat legătura cu Laura Ghibu, cu care am colaborat și anul trecut în realizarea unor cursuri on line pentru angajații, pe COVID-19, din care am aflat ce implică acest virus și cum să ne protejăm și a fost foarte încântată de idee. Așa s-a născut evenimentul de ieri”, a declarat pentru Turnul Sfatului Laura Vîlsan.

La curs au participat peste 100 de persoane și din aparatul propriu DGASPC, din centrele de copii și din centrele de adulți, iar acesta s-a desfășurat pe perioada a două ore și jumătate.

„Chiar ne-am exprimat dorința și speranța ca după acest curs pe care Laura Ghibu l-a și înregistrat, să fi transmis suficientă informație. Cursul a durat două ore jumătate și putea dura și mai mult pentru că întrebările erau pertinente, oamenii erau interesați. Am pus și eu patru întrebări, iar colegele din toate categoriile, infirmiere, asistente medicale, șefi de centre, au pus întrebări pertinente, chiar unele extraordinare și li s-a răspuns pe măsură. Au fost încântați, ca de altfel, de fiecare dată când beneficiem de sprijinul sibiencei noastre Laura Ghibu pe tot ce înseamnă pandemie. Acum sper să mai scadă numărul celor indeciși și să crească numărul celor care doresc să se vaccineze”, a mai spus directorul.

În ceea ce privește decizia de a se vaccina, Laura Vîlsan spune că va fi prima pe listă pentru a da curaj colegilor.  

„Eu mă voi vaccina negreșit. Am cerut la DSP ca și angajații din aparatul propriu, pentru că fac muncă de teren, să fie vaccinați și de îndată ce am un feedback de la DSP eu voi fi prima, tocmai pentru a fi un exemplu. Pe de altă parte, am făcut public pe toate căile de comunicare și social media că mă voi vaccina, să încurajez oamenii să se vaccineze. Din punctul meu de vedere vaccinul este calea cea mai sigură, rapidă și eficientă de la boală la sănătate”.

Medicul Laura Ghibu a vorbit despre eveniment pe pagina sa de facebook

Pe de altă parte, medicul Laura Ghibu vorbește despre întâlnirea pe care a avut-o cu angajații DGASPC pe pagina ei de facebook. Spune că o parte dintre angajați erau speriați, alții nu înțelegeau de ce ar fi necesar vaccinul, motive pentru care a răspuns, fără să stea pe gânduri, propunerii de a se întâlni on line.  

„Acum câteva zile am primit un telefon de la doamna Laura Vîlsan, directoarea DGASPC Sibiu. M-am bucurat să văd numărul dânsei fiindcă de câte ori am vorbit, de atâtea ori au ieșit proiecte frumoase și folositoare pentru angajații DGASPC și nu numai.

De data asta mă suna îngrijorată că mulți dintre colegii ei, angajați DGASPC refuzau vaccinarea antiCOVID și era serios preocupată pentru sănătatea lor.

Situația era într-adevăr îngrijorătoare deoarece îmi spunea că procentul celor care refuzau vaccinarea era de 57% în centrele pentru copii, 68% în centrele pentru adulți și 55% din funcționarii aparatului propriu! Unii erau speriați, alții nu înțelegeau de ce ar fi necesar vaccinul și așa mai departe.

Mi-a cerut ajutorul venind cu ideea să organizăm o întâlnire online cu toți angajații DGASPC Sibiu, în care să explic cum funcționează acest vaccin, de ce e indicat să ne vaccinăm și să  răspund la întrebările fiecăruia.

Am răspuns imediat da. Iar astăzi am avut plăcerea să intru în dialog cu circa 100 de angajați de la DGASPC Sibiu, pe tema vaccinării antiCOVID.

Am stat împreună circa 2 ore și jumătate și cred că puteam sta încă de două ori pe atât. Mi-am dat seama că oamenii aveau o foame de cunoaștere imensă, o mare nevoie ca cineva să le vorbească pe limba lor și să le răspundă la întrebări.

Sper ca această întâlnire să fi răspuns nedumeririlor și temerilor pe care dânșii le aveau și mai sper ca fiecare dintre ei să facă cea mai corectă alegere în cunoștință de cauză. E important ca noi toți să ne tutelăm sănătatea proprie și sănătatea celor din jur”, a scris Laura Ghibu pe pagina de facebook.

Sursa Foto: Facebook Laura Ghibu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Mr. Mr.

Acum 1 an

Eu stiam ca femeia este stabilita in Suedia. Dar cine stie, poate Elvetia o fi pe langa Suedia. :)))
Raspunde

Teo 1

Acum 1 an

Daca angajatii acestei institutii ,care vin in contact cu persoane vulnerabile,nu sunt constienti de necesitatea vaccinarii,ce sa mai vorbim de alte persoane ?Sau or fi toti adeptii conspirationismului ,promovat de aur si sosoaca?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus