Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
10°C

România devine studiu de caz pentru străini. Laura Ghibu, medicul sibian stabilit în Suedia: Probabil că acest fenomen va primi și un nume

România devine studiu de caz pentru străini. Laura Ghibu, medicul sibian stabilit în Suedia: Probabil că acest fenomen va primi și un nume

Medicul sibian stabilit în Suedia, Laura Ghibu, trage un semnal de alarmă asupra mentalității românilor, care n-au încredere în datele științifice atunci când vine vorba despre vaccinare. Ea spune că ceea ce se întâmplă în România n-are nicio explicație logică pentru un cercetător străin și foarte probabil România va deveni obiectul unui studiu de caz, iar fenomenul va primi și un nume.

„Fenomenul acesta de a nu accepta vaccinarea - din teamă, din credința că vaccinul nu este destul de experimentat, că nu suntem cobai etc. - ne-a făcut, de fapt, să devenim o țară de cobai, care probabil va fi studiată. Colegii mei mi-au spus că această mentalitate colectivă de a nu crede în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană și este un fenomen pe care ar dori să-l studieze și probabil că acest fenomen va primi și un nume”, a declarat sâmbătă, la Digi24, medicul Laura Ghibu.

„Datele care vin din România nu se văd bine în Suedia. Am vorbit cu câțiva colegi care se ocupă de studii științifice, eu însămi m-am ocupat să fac design de studii științifice, deci să proiectez studii științifice, și vă spun că România va deveni un laborator pentru studiile științifice ale cercetătorilor străini. Ceea ce se întâmplă în România nu are nicio explicație logică pentru un cercetător străin sau pentru un străin în general”, a arătat Laura Ghibu, potrivit sursei citate.

Comentarii

5 comentarii

McD

Acum 1 lună

...pai asta este adevarul ...suntem cobai si gandim ca si cobaii...ce ne mai miram....nu acceptam nimic decat sfaturile si ideile negativiste cu efect de turma si asta primim inapoi drept rasplata a comportamentului primitiv...
Raspunde

Talaus Semper

Acum 1 lună

Propun sa se numeasca " Fenomenul Ghibu".
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Astia sunt romanii , in loc sa-i creada pe medici , si nu neaparat pe cei din Romania , macar pe cei din restul lumii , sa observe ca s-au vaccinat 3 miliarde de oameni pana acum , ei prefera sa-i creada pe "specialistii" in vaccinuri si virusi , alde sosoaca , steer , bittman , monica pop etc. Natie de prosti, ne meritam soarta ! Macar sa functioneze selectia naturala si dupa pandemia asta sa creasca media IQ la noi in tara!
Raspunde

Digi-specialistii

Acum 1 lună

Acesti specialisti intervievati de digi sunt oare cei mai in masura sa isi dea cu parerea in acest domeniu? Doamna din Suedia este stomatolog daca nu ma insel, iar domnul din Austria, tot promovat de digi, e de fapt șef la o companie pharma care vinde medicamente pentru profit. As prefera sa ascult pareri de la oameni care chiar sunt niste somitati in domeniul epidemiologie/virologie ceva. Simplul fapt ca dansii activeaza in alta tara nu le da automat si competenta maxima in alte domenii.
Raspunde

Anonim

Acum 1 lună

Daca vreti pareri ale unor somitati, oare de ce nu acceptati sfaturile celor de la OMS, care sunt oameni de stiinta, in privinat vacinarii? Se pare ca necredulii oricand au o "alta portita de iesire" cand nu vor sa se vaccineze. Situatia din Romania este din pacate datorita gradului de educatie f scazut. Uitati-va la scorurile PISA pt. educatie din lume sa vedeti cam unde stam. Bancurile cu tara de olimpici care sunt tari la mate, fizica, chimie sunt cam fumate.....Nu avem capacitate de analiza deloc. Spirit de turma....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus