Duminică,
25.07.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Problemele sibienilor semnalate primăriei: străzi, construcții, parcuri

Problemele sibienilor semnalate primăriei: străzi, construcții, parcuri

507 petiții au trimis sibienii Primăriei Sibiu în a doua jumătate a anului 2020, se arată într-un raport emis de Serviciul Centrul de Informații pentru Cetățeni (CIC). Dintre acestea, 478 de petiții au fost formulate de către cetățeni, restul de persoane juridice, iar 377 (74,35% din total) au fost transmise on-line. ”Având în vedere termenul legal de soluționare a petițiilor, din numărul total de 507 petiții, 402 răspunsuri la acestea au fost redactate în termen, indiferent dacă soluția a fost favorabilă sau nefavorabilă. 47 de răspunsuri la petiții au fost redactate peste termenul de 30 de zile, deoarece aspecte sesizate au necesitat o cercetare mai amănunțită, iar un număr de 58 de petiți se află în termen și sunt în curs de soluționare”, se arată în raport.

Doar 19 petiții legate de managementul gunoiului

Cele mai multe petiții – 178 – se referă la probleme edilitar gospodărești, asfaltare și reparații străzi, sensuri unice, semaforizare și iluminat public. 96 petiții vizează probleme privind disciplina în construcții – executarea unor lucrări de construcții fără forme legale: reclamații privind desfășurarea unor activități comerciale și creștere animale în zone interzise. 45 de reclamații se referă la amenajarea și întreținerea parcurilor și zonelor verzi, amenajarea locurilor de joacă pentru copii. 34 de petiții privesc activitatea asociațiilor de proprietari din municipiu, iar 29 se referă la parcări și ocuparea domeniului public, precum și vehicule abandonate pe domeniul public. Doar 19 petiții se referă la managementul gunoaielor și colectarea lor, precum și protecția mediului. Sesizări privind activitatea instituției în gestionarea problemelor determinate de noul coronavirus au produs 23 de petiții și doar șapte s-au referit la probleme legate de transportul în comun.

Vizualizari: 2827

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Marian B

Acum 6 luni

Hai sa vedem ! Nu are cum sa-i deranjeze atat de tare pe sibieni, mizeria/gunoiul. Pentru ca ei sunt obijnuiti sa arunce din mana, oriunde,oricand, tot ce nu le mai este de folos. Am fost surprins (neplacut desigur), sa gasesc in "orasul mult laudat" ( un oras cu un marketing extraordinar-poate cel mai bun din Europa de Est), cosuri de gunoi stradale, la o distante de cca 300 m unul de celalalt. Asta denota grija autoritatilor dar si necesitatea populatiei de a avea grija de tot ce se intampla. Un oras destul de mizer, cu oameni (autohtoni - sa lasam oltenii - eu sunt tot ardelean) extrem de nepasatori, indolenti si inganfati pentru ceea ce le-a fost inoculat de marketingul foarte bun, dus pentru acest modest oras. Poti sa te imbraci in ce vrei, poti sa conduci ultima limuzina, sa stai in cea mai mare casa supra-evaluata (cum este totul supra-evaluat in Sibiu), caracterul nu ti-l schimba nimeni. Asta esti, asta emani! Faptul ca Sibiul a fost Capitala Europeana a culturii, nu inseamna ca si sibieniilor le-a crescut nivelul de cultura. Ei au ramas, din pacate, tot la nivelul de oieri mediocri, prinsi intr-o competitie anosta (chiar si intre ei), de care are mai multe oi, mai frumoase, mai productoare si mai virgine. Marketingul aplicat in privinta orasului Sibiu, trebuia aplicat mai intai, schimbarii mentalitatii omenilor ce il locuiesc. Sibiul isi are merite nemtesti ca daca era sa aiba merite romanesti/ardelenesti sau mai ales autohtone contemporane, era o iesle cu aer conditionat.
Raspunde

Băștinaș SB

Acum 5 luni

Ești din Alba sau Hunedoara? că fac o evaluare a nivelului de frustrare al celor care vin să muncească în Sibiu. În mare parte sunt de acord cu ce spui..doar că nu pre cred că ești în măsură/îndreptățit s-o faci.
Raspunde

Petru Lomnasan

Acum 6 luni

Zona de la pasajul suberan lupeni si pina in piata 1 decembrie e dezastru Noroi cit vrei trotoare neterminate .Zona garii un dezastru
Raspunde

BON BON

Acum 6 luni

Sunt în asentimentul celor care şi-au exprimat părerea înaintea mea şi chiar dacă sunt sibian get-beget, recunosc că, calitatea multor sibieni a scăzut îngrijorător în ultimii ani. Şi nu-mi dau seama dacă această situaţie se datorează "democraţiei" câştigate după '89 şi caracterului uman, sau proastei gestionări a problemelor urbei din partea celor aleşi să o conducă. Da, în zona centrală sunt coşuri de gunoi la cca. 300 de metri. Prea puţine totuşi şi prea puţine amenzi pentru aruncarea gunoaielor pe jos, că avem Poliţie Locală doar ca s-o plătim şi să rezolve doar acele cazuri pentru care primesc reclamaţii, fără să se autosesizeze. Avem contracte de salubritate, dar nu pe toate străzile şi aleile dintre blocuri se mătură cu maşina sau manual. Văd des măturătorii trecând pe stradă cu uneltele pe umeri, trecând nepăsători pe lângă gunoaie. Ne lăudăm că avem sute de locuri de parcare amenajate, dar nu vezi un măturător să măture prin parcări. Avem contract cu SOMA pentru adunarea gunoaielor, dar nu-i vezi odată să măture la locurile de depozitare a tomberoanelor sau să spele acele containere. Ba mai mult vezi gunoierii căutând prin tomberoane înainte de a veni maşina să le ridice. Vezi o grămadă de concetăţeni rromi cotrobăind prin gunoaie şi împrăştiind resturile pe jos, dar niciunul amendat. S-au deschis şantiere pentru reabilitarea aleilor dintre blocuri, reabilitare care s-a făcut fără discernământ prin unele cartiere, iar la scurt timp după terminarea lucrării au început să se crape bordurile sau elementele cu care se amenajează locurile de parcare, cât şi jgheaburile de scurgere a apei din jurul canalelor. Se fac tot felul de promisiuni "electorale" chiar dacă a trecut perioada, însă termenele de finalizare şi dare în folosinţă sunt tot mai lungi şi mai mereu nerespectate, pentru că facem contracte cu firme pe care nu le verificăm mai întâi. SIBIUL ar putea redeveni acel burg cu aer medieval saxon, dar asta ţine foarte mult de nivelul de civilizaţie a locuitorilor fie ei autohtoni sau venetici şi de implicarea mai mare şi mai severă a celor din Primărie.
Raspunde

Rosu Detot

Acum 6 luni

@Marian B. Daca folosesti notiunea de"nemtesc" in loc de "sasesc", te dai de gol: nu esti ardelean.
Raspunde

Johny Balamuc

Acum 6 luni

Ba da, dar cum se vede tu esti desteptul din judet comunist
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus