Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Primăria Axente Sever a achiziţionat o sărăriţă pentru realizarea lucrărilor de deszăpezire în anotimpul rece

Primăria Axente Sever a achiziţionat o sărăriţă pentru realizarea lucrărilor de deszăpezire în anotimpul rece

Recent, Primăria comunei Axente Sever a achiziţionat o sărăriţă, care va fi ataşată la tractorul performant aflat în dotarea compartimentului Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei.

Tractorul a fost achiziţionat din fonduri europene, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – GAL Podișul Mediașului, prin Măsura M3/6B – Crearea și extinderea serviciilor de bază destinate populației.  Valoarea proiectului a fost de 225.212,85 lei. Utilajul este dotat cu remorcă pe două axe, cu basculare hidraulică pe trei părți şi cu o lamă de zăpadă. Acum, prin ataşarea sărăriţei, care a fost achiziţionată cu fonduri de la bugetul local, se vor putea împrăştia şi materiale antiderapante (nisip, sare) pe drumurile de pe raza comunei Axente Sever.

Fiind vorba despre un tractor performant, acesta va fi utilizat şi pentru alte lucrări specifice de întreţinere a spaţiilor publice din comună. Astfel, se va achiziţiona şi o cositoare pentru vegetaţie, cu ajutorul căreia se va realiza întreţinerea spaţiilor verzi din comuna Axente Sever, prin ataşarea acesteia la tractorul din dotarea Primăriei comunei Axente Sever.

Primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, spune despre noua achiziţie că „a fost o investiţie necesară pentru comuna noastră, fiindcă noi ne realizăm lucrările de deszăpezire în regim propriu. Avem deja tractorul cu lamă de zăpadă, însă se poate utiliza concomitent şi sărăriţa, pentru împrăştierea materialelor antiderapante. Tractorul respectiv a fost o investiţie importantă pentru comuna Axente Sever, fiindcă puţine primării din mediul rural au astfel de utilaje performante şi vrem să îl utilizăm pentru cât mai multe lucrări. De aceea, plănuim să achiziţionăm şi o cositoare pentru vegetaţie, care ne va fi foarte folositoare la întreţinerea spaţiilor verzi din domeniul public. La momentul actual, lucrările de întreţinere a spaţiilor verzi se realizează cu ajutorul unor motocoase operate de angajaţii de la Gospodărire Comunală, dar dacă vom folosi o cositoare pentru vegetaţie, aceste lucrări se vor realiza într-o manieră mult mai rapidă şi eficientă”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus