Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Unei studente la medicină i s-a refuzat vaccinarea: ”Programarea a fost anulată”. Explicația autorităților

Unei studente la medicină i s-a refuzat vaccinarea: ”Programarea a fost anulată”. Explicația autorităților

O studentă la Facultatea de Medicină a ULBS a reclamat ieri faptul că după ce s-a prezentat la centrul de vaccinare de la Avrig, la ora stabilită pentru vaccinare i s-a comunicat că nu i se poate administra deoarece și-a anulat rezervarea. ”O văd pe domnișoara care se ocupa de lista cu programări că scanează de 2-3 ori lista fără să mă găsească. Contrariată, dă un telefon catre directorul centrului de vaccinare de la Avrig. Bărbatul îi spune că nu se poate sa mă vaccinez din moment ce nu figurez pe listele lor. Le zic că înțeleg situația, că probabil este o eroare de sistem, însă vreau sa o rezolvam astfel încât să reușesc să mă vaccinez. Bărbatul de la telefon ii spune domnisoarei cu listele că vrea să vorbească cu mine. Îmi spune că nu mă pot vaccina, că nu sunt programata. Mă supăr, deoarece am o confirmare in față care scrie negru pe alb ora și locul la care sunt programata. Incepe sa ridice tonul spunând că nu este vina lui că nu apar eu in sistem. Închid telefonul spunând că îl aștept să vina sa rezolvam situația”, povestește tânăra.

”Probabil voi prinde loc la vaccinare abia în primăvară”

A explicat că dezamăgirea cea mai mare ține de faptul că nu a fost crezută nicio secundă că nu ea a anulat rezervarea. ”La scurt timp după ce închid telefonul, vine o asistenta care îmi spune sa verific platforma cu programările. Uimită, vad că statusul programării este "anulat". Ii spun că nu am anulat niciodată această programare, altfel nu mai străbăteam drumul de la Sibiu la Avrig sa mă vaccinez. Insista pe aceeași idee cum că aș fi anulat-o, explicandu-mi intr-un mod arogant și superior ce înseamnă anulat. O rog sa se oprească din a insista pe aceasta idee, însă refuză și îmi spune că oricum ar fi, oricine ar fi anulat programarea, ideea de baza este aceeași: că nu o să desfacă nimeni un flacon de vaccinuri pentru mine sa mă vaccinez in aceasta zi, ar fi o risipa și nu e vina lor, e vina mea, așa că am plecat dezamăgită și resemnată din acel centru, fiindcă mi-am dat seama că este cuvântul meu împotriva cuvântului unui sistem corupt care face lucrurile pe sub mână. Ce mă doare în situația asta este că probabil voi prinde loc la vaccinare abia în primăvară, în condițiile in care colegii mei de la medicină vor intra în spital cu un oarecare scut de apărare, iar eu cu mâinile goale împotriva acestui virus”, a mai spus studenta.

Instituția prefectului: Facem un apel la responsabilitate și rigurozitate

Instituția Prefectului, prin purtătorul de cuvânt Andreea Ștefan, susține că vina pentru toată această situație aparține persoanei care a făcut programările la vaccinare din partea Facultății de Medicină. ”Din verificările efectuate împreună cu Direcția de Sănătate Publică s-a constatat că anularea programării studentei s-a făcut de către persoana desemnată să opereze în platformă introducerea studenților facultății de medicină, în vederea programării la vaccinare. Acest lucru s-a produs din cauza unei regretabile erori făcută de această persoană. Pe această cale facem un apel la responsabilitatea și rigurozitatea cu care se operează în platforma de vaccinare întrucât nu dorim să ne mai confruntăm cu astfel de situații”, a transmis Andreea Ștefan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2781

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Marcian Radu

Acum 2 ani

Pai o fi anulat-o careva sa faca loc la smecherii de la Consiliul Judetean...
Raspunde

Gabriela Prodea

Acum 2 ani

In cazul in care anularea s-ar fi facut in mod eronat, de ce nu a fost instiintata studenta? Nu ar fi efectuat un drum dus-intors inutil, nu ar fi existat nervi si frustrare. Nu am fi realizat (de parca n-am fi stiut) inca odata, atitudinea superioara a unor persoane din sistemul sanitar, care chiar nu-si au locul acolo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus