Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Cum să-ți transformi pasiunea pentru gastronomie în afacere. O familie a creat la Sibiu Cămara Europei, băcănie cu produse unice în România

Cum să-ți transformi pasiunea pentru gastronomie în afacere. O familie a creat la Sibiu Cămara Europei, băcănie cu produse unice în România

În urmă cu puțină vreme, s-a deschis, în Sibiu, Cămara Europei- băcănie de bun gust. Gusturile și savoarea produselor aduse din țări precum Moldova, Franța, Italia, Olanda sau Anglia au ajuns în Sibiu prin intermediul lui Emil Talașman, administratorul afacerii. Pasionat de gastronomie, de fiecare dată când mergea într-o țară străină „făcea loc” în bagajul de întoarcere diferitelor produse, care în România nu se găseau. Tocmai de aceea, s-a gândit că, prin intermediul acestei afaceri, să poată aduce în România și în Sibiu o parte din cămara Europei. Ideea acestui business a apărut în urmă cu aproximativ patru ani, iar toate procedurile necesare pentru deschidere au durat aproximativ un an și jumătate.

„Noi avem de mult în minte ideea de a deschide băcănia. Discuțiile le avem de mult timp, de vreo trei, patru ani. În urmă cu aproximativ un an și jumătate ne-am apucat de băcănie și cam atât a durat până am început să strângem furnizorii, să testăm  toate produsele pe care am vrut să le aducem, a fost o muncă îndelungată până am reușit să deschidem”, explică Emil Talașman.

Emil povestește că întotdeauna a fost pasionat de gastronomie și spune că din fiecare țară în care mergea în vacanță aduna tot felul de produse pe care le aducea în România. „Tot timpul mi-a plăcut să gătesc, tot timpul mi-a plăcut mâncarea. De fiecare dată când mergeam într-un city break în Europa îmi tot căram salamuri și brânzeturi. Soția mea se amuza pentru că de fiecare dată îmi lăsam hainele acolo ca să îmi încapă produsele pe care le aduceam în țară în bagaj”, povestește acesta.

Fiecare produs este o experiență nouă

Cu fiecare produs, Cămara Europei oferă consumatorului o experiență nouă. Sunt produse care nu au mai ajuns până acum în România și în Sibiu, produse care i-au cucerit pe oameni din momentul în care le-au încercat pentru prima dată. „Oamenii au primit produsele surprinzător de bine. Noi suntem foarte încântați, iar ceea ce este foarte important pentru noi este faptul că aceștia se întorc. Având produse de calitate bună, este foarte ușor să stai în spatele produsului”, spune acesta.

35 de tipuri de brânză, o gamă variată de paste, mezeluri și conserve, perle de ulei de măsline, perle de ulei de oțet balsamic cu trufe, condimente, ciocolată premium de la Caffarel pe care nu o mai importă nimeni în România, aproape 150 de sortimente de vin, produse unicat de la Inaudi, brand care în acest an a intrat în ghidul Michelin,  sunt doar o parte dintre delicatesele care pot fi încercate la Cămara Europei.

 

Tot aici găsiți și cele mai bune două tipuri de prosciutto din lume: prosciutto di Parma și prosciutto di San Danielle. „Vreau să ofer oamenilor lucruri pe care nu le-au mai încercat în altă parte ca să nu-și mai care nimeni cu valiza, așa cum îmi căram eu când veneam din concedii”, apreciază administratorul băcăniei.

Ce rețetă ar recomanda?

Pasionat de mâncare și implicit, de gătit, Emil Talașman spune că îi este greu să recomande doar o singură rețetă cu câteva dintre produsele din băcănie, dar povestește despre o rețetă  de paste cu burrata, o brânză proaspătă, destul de greu de găsit, importată din Andria, Italia.

„O rețetă pe care o recomandăm conține ca ingredient principal brânza proaspătă burrata. Este o brânză foarte greu de găsit, extrem de proaspătă și extrem de dificil de adus în sensul că are o durată de viață de zece zile, o aducem din Andria, de lângă Bari. Într-o tigaie, doi, trei căței de usturoi se prăjesc în ulei de măsline, se îndepărtează cățeii de usturoi, se pun roșiile proaspete, se fierb pastele Orecchiette, se trag la tigaie în roșiile și uleiul de măsline respectiv, se scot, se pun într-o farfurie pentru paste și deasupra se pune burrata care se amestecă cu pastele”, explică administratorul afacerii.

Până acum, produsele au fost primite bine de oameni, iar Emil spune că băcănia  se află la 60% din gama de produse pe care vor să o ofere. „Suntem în continuă dezvoltare și ne bucurăm când vedem că oamenii care au cumpărat de la noi se reîntorc”.

Băcănia „Cămara Europei” este situată pe Strada Turnului, nr.23 (fostul magazin Gospodarul) și funcționează de luni până vineri, în intervalul orar 10-18 și sâmbătă în intervalul orar 9-13. De asemenea, cei de la Cămara Europei, pot fi găsiți și pe pagina de facebook cu același nume.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Rosu Detot

Acum 3 ani

Io stiam ca uleiul de masline nu se foloseste la prajit. Uite cam am mai invatat ceva.
Raspunde

Vasile Tudoran

Acum 3 ani

Numai Uleiul Extra Virgen NU se foloseste la prajit.
Raspunde

FoMo X

Acum 3 ani

A ajuns Internetul și la tine in sat? Știu ca la voi se gătește cu untura, dar totuși nu mai semnaliza ...
Raspunde

Andrea Dentini

Acum 3 ani

De fapt ulei de măsline, împreună cu orice ulei cu temperatură de fum ridicată (peste 200 de grade) este foarte recomandat la prajiit. In schimb uleiuri cu care suntem obisnuiti sa prajim sunt mult mai toxice. Ideal ar fi ulei de floarea soarelui procesat la rece sau, pt cine poate, ulei de avocado, 270 de grade punct de fum.

Raspunde

Mc D

Acum 3 ani

Cred ca prin tarile pe unde a umblat si le-a colectat , preturile erau mult mai scazute....mare minune sa nu ramana cu ele pe rafturi pe criza asta...adevarat muzeu nu gluma!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus