Joi,
04.03.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Încă doi sibieni au fost prinși că nu au stat în carantină după ce au venit în străinătate

Încă doi sibieni au fost prinși că nu au stat în carantină după ce au venit în străinătate

Doi tineri au fost sancționați ieri după ce autoritățile au descoperit că nu au respectat măsura carantinării la întoarcerea în țară. Totodată, 79 de persoane au fost amendate pentru că nu au purtat masca de protecție în locuri publice, iar două persoane au primit avertismente pentru că nu au respectat măsurile impuse după ora 23.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 112 forțe ale poliției și poliției locale. 

Astfel, au fost verificate 1.474 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 74 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 243 de mijloace de transport, din care 84 de mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei. Două persoane au luat sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani, din mun. Sibiu, revenit din străinătate cu locația carantinării declarată în Miercurea Sibiului și de o tânără în vârstă de 20 de ani, din Cisnădie, în aceeași situație, revenită din străinătate, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

74 de sancțiuni în valoare de 2.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și două sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.     

Polițiștii locali sibieni au verificat 184 persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, dintre care 1 sancțiune în valoare de 6.000 de lei aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități într-un spațiu pentru care au fost instituite restricții/interdicții, respectiv 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților au fost aplicate două avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus