Miercuri,
21.04.2021
Innorat
Acum
10°C

Bilanț pe ianuarie: Mai multe persoane vindecate, decât infectate. 66 sibieni au decedat

Bilanț pe ianuarie: Mai multe persoane vindecate, decât infectate. 66 sibieni au decedat

Luna ianuarie a fost a patra ca intensitate a pandemiei, în județul Sibiu. S-au înregistrat în această lună 1.482 de cazuri noi, 66 de decese, iar 1.534 de persoane au fost declarate vindecate. Media infectărilor zilnice în ianuarie a fost de 50,25 de cazuri, mult sub ce se întâmpla în noiembrie (248), octombrie (110) și decembrie (91). Cu toate acestea, media din ianuarie a fost dublă față de septembrie (25 de cazuri zilnice). Același lucru se poate vedea și prin prisma persoanelor decedate: 66 în luna care tocmai s-a încheiat, 212 – noiembrie, 164 – decembrie, 90 – octombrie.  Rata mortalității în situația cazurilor de Covid se menține ridicată: 4,52%, însă sub 5,79% realizată luna trecută.

44 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Cifrele de astăzi prezentate de Instituția Prefectului arată o creștere semnificativă față de data precedentă. Rata de infectare a fost de 37,6%, una din cele mai mari din ultimele două luni. Față de ieri, numărul pacienților internați în spitale a crescut cu 20, iar alte două paturi au fost ocupate în plus în secțiile ATI.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 18496 de persoane, dintre care în ultimele 24 de ore 44 de persoane. Până la data curentă au fost vindecate 13325 de persoane, iar 654 persoane au decedat, dintre care o persoană în ultimele 24 de ore, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 151 de persoane, dintre care pe ATI 21 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 117 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1168 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 339 persoane în izolare la domiciliu.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Paul Damian

Acum 2 luni

Cum se calculeaza numarul de cazuri active? Toata luna ianuarie au fost 1522 de cazuri noi. In 31.01 sunt 4517 cazuri active. De unde?
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 2 luni

Cum de unde ? Din decembrie si noiembrie , ca de atunci nu s-a mai vindecat nimeni dupa datele lor! Cazurile active sunt doar 151 internati+ 339 izolati acasa , adica 490 ! Diferenta pana la 4517 sunt persoane vindecate pierdute din situatiile prefecturii. Am mai scris aici de cateva ori despre problema asta , dar nu se sesizeaza nimeni , nici macar ziaristii de la Turnul Sfatului.
Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 2 luni

daca faci diferenta intre cazurile noi, vindecati si decedati, nu o sa iti dea cazurile active. pt ca vindecatii sunt doar cei cu test negativ dupa ce au avut macar unul pozitiv. dar mai e o categorie de infectati cu covid, cei care au avut test pozitiv dar nu si-au mai facut un al doilea, doar au lasat sa treaca cele 14 zile in care trebuiau sa stea izolati. acestia nu apar la vindecatii oficiali, chiar daca in peste 95% din cazuri (probabil) s-au vindecat dupa cele 14 zile. dar bineinteles ca nu trebuie inclusi nici la cazuri active, pt ca in proportie uriasa nu mai sunt active. categoria aceasta exista de asta vara, de cand nu mai e obligatoriu sa fii internat daca ai covid. inainte de asta oricine nu mai avea covid era la vindecati, pt ca doar cu test se dovedea ca nu mai ai covid. dar cand esti considrat covid-free si cand ai stat 14 zile in izolare, fara test, vindecatii au ramas tot aceiasi in statistici, doar cei cu test negativ.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus