Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
9°C

VIDEO - Concurs pe pârtie, la Arena Platoș: Mașină de curse vs. snowmobil

VIDEO - Concurs pe pârtie, la Arena Platoș: Mașină de curse vs. snowmobil

Complexul de schi Arena Platoș a găzduit zilele trecute o întrecere inedită între o mașină de curse și snowmobil.

La „volan” s-au aflat doi sportivi cu CV-uri de invidiat în lumea sporturilor extreme. Dublu campion mondial la snowboard, Martin Freinademetz e un sportiv polivalent. Conduce la fel de bine motocicleta de off-road cât și pe cea de rally-ride și este un mare împătimit al snowmobilelor. Martin este și triplu participant în cel mai cunoscut raliu din lume, Paris-Dakar.

De cealaltă parte, Sebastian Barbu e un nume ce nu are nevoie de introducere în lumea sporturilor cu motor. Multiplu participant în curse naționale și internaționale, Sebastian este cel mai prolific sportiv sibian în acest domeniu.

„L-am provocat pe Martin să facem această acțiune și, iată-ne, în vârf, la Arena Platoș Păltiniș. Ideea a fost să ne duelăm și să vedem care este primul pe platoul din vârf. În parcare, mașina a fost clar avantajată, însă pe măsură ce urcam spre pârtia de sănii și zăpada devenea mai adâncă, snowmobilul a recuperat rapid iar pe ultimele viraje a luat avantaj”, povestește Sebi Barbu despre inedita cursă.

Martin și Sebastian s-au întrecut pe un traseu marcat, prin cele două parcări ale complexului pentru două ture, după care au urcat  pe platoul de la Jnaps, pentru o binemeritată sărbătoare, într-un decor de poveste.

Snowmobilul a câștigat concursul la o diferență de 3 secunde și câteva sutimi.

„La începutul traseului, în parcare, a fost multă gheață și am fost cam dezavantajat. De câteva ori am fost foarte aproape să cad. Dar din momentul în care am prins zăpadă am prins și viteză. Sebi mi-a propus de mai mulți ani să facem această întrecere și mă bucur că, uite, sărbătorim pe vârf un nou eveniment inedit. La Arena Platoș Păltiniș asta ne dorim, să le oferim oamenilor cât mai multe activități plăcute, ca să își petreacă timpul în aerul curat denla munte, și vara, și iarna. Plănuim să construim mai multe pârtii pentru sezoanele următoare vrem să dezvoltăm complexul cât de mult putem”, spune Martin Freinademetz.

Întrecerea nu se oprește aici. La final, Sebastian Barbu i-a lansat o provocare lui Martin, un an de zile timp în care să învețe să piloteze o mașină de raliu. În aceeași perioadă, Sebi promite să învețe să manevreze snowmobilul încât să se poată întrece din nou.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus