Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Tânăr cu permis fals de conducere, prins de polițiștii sibieni după un control de rutină

Tânăr cu permis fals de conducere, prins de polițiștii sibieni după un control de rutină

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit, pentru un control în trafic, un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani, din Racovița, în timp ce se deplasa pe DJ 105 G, în Mârșa. Autoritățile au constatat mai târziu că bărbatul prezentase un permis fals de conducere. 

Acțiunea a avut loc în 3 februarie. La momentul respectiv, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 290 de lei pentru defecțiunile tehnice descoperite în urma verificărilor. 

Cu ocazia întocmirii procesului verbal de constatare a contravenției și verificării permisului de conducere eliberat de către autoritățile unui alt stat, a existat bănuiala rezonabilă că persoana care a condus autovehiculul posedă permis fals de conducere. În aceste condiții, s-a procedat la verificarea permisului de conducere prin intermediul Centrului Comun de Contact Giurgiu, ocazie cu care s-a constatat că permisul de conducere mai sus enunțat figurează eliberat pe numele altei persoane.

„Astfel, la data de 08.02.2021, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de către bărbatul de 32 de ani din Racovița a 3 infracțiuni la regimul rutier, respectiv: conducerea unui vehicul fără permis de conducere (Art. 335 alin. 2 teza IV din Codul Penal), uz de fals (Art. 323 din Codul Penal) și fals material în înscrisuri oficiale (Art. 320 alin. 1 din Codul Penal cu aplic art. 48 alin. 1 din Codul Penal)”, transmite Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Polițiștii rutieri continuă cercetările.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus